Sír a kollégánk miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Fiúk, srácok, legények, nőjetek fel és legyetek férfiak!

Fiúk, srácok, legények, nőjetek fel és legyetek férfiak!
2019
jan.
29

Talán minden NŐ álma, egy FÉRFI! Igen, csupa nagybetűvel.

 

Régebben bizonyos törzseknél (van, ahol még most is dívik) eljött az ünnepség napja, amikor a fiúkat férfivá, a lányokat nőkké avatták. Ezt sokszor egy próbatétel is megelőzte, majd a ceremónia után a fiúk és lányok a felnőtt társadalom teljes jogú tagjává váltak. Elbúcsúztatták a gyermekkort és köszöntötték a felnőtt létet. Ez kívülről kicsit furcsának tűnik, hiszen a felnőtté válás egy folyamat, nem egy csapásra történik, de mégis megvan a létjogosultsága, hiszen ad egy támpontot, hogy igen, onnantól kezdve az ember felnőttnek számít.

Napjaink civilizált társadalmaiban ilyen nincs. Nálunk, ahogy betölti az ember a 18. életévét felnőttnek számít. Hivatalosan jogosítványt szerezhet, ihat alkoholt, szavazhat, de nem biztos, hogy valóban fel is nőtt. De mitől is lesz valaki felnőtt?

Talán a legfontosabb része a felelősségvállalás. Önmagadért, a szavaidért, a tetteidért. Az önállóság. A döntés képessége. A döntések következményeinek vállalása. A problémák megoldása. Ha nem megy egyedül, akkor segítséget kérve.

Felnőttként kell, hogy tervezz! Hogy gondolkozz! Hogy tegyél! Hogy érezz! Hogy szeress! Hogy legyél őszinte! Főként magaddal. Hogy merj! Hogy menj tovább akkor is, ha félsz! Hogy változz! Hogy változtass! Hogy élj! Hogy tudd, az életed a kezedben van!

Mert amíg mindezt másoktól várod tétlenül, belül még gyermek vagy akárhány évesen is.

Ahogy Váci Mihály írta:

"Nem elég a jóra vágyni,
a jót akarni kell!
És nem elég akarni,
De tenni, tenni kell:
A jószándék kevés!
Több kell – az értelem!
Mit ér a hűvös ész?!
Több kell – az érzelem!
Ám nem csak holmi érzés,
de seb és szenvedély
keresni, hogy miért élj,
szeress, szenvedj, remélj!"

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280