Kíváncsi vagy, ki támogat Téged?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

A hűség egy döntés, nem az alkalom hiánya!

A hűség egy döntés, nem az alkalom hiánya!
2017
dec.
01

Minden kapcsolat a maga szabályai szerint működik, ami általában közös megegyezésen alapul. Kimondott vagy kimondatlan formában egy elég fontos pontja a hűség. De tulajdonképpen hogy is van ez?


Mindenki a saját értékrendje szerint közelíti meg a kérdést. Vannak, akik szerint egy kapcsolatba csak akkor fér bele egy harmadik, ha ott már rés van. Míg mások elnézik a "semmit nem jelentett" tipusú félrelépéseket, mert "az ösztönök" meg "a természet". De valóban így lenne?

Az ösztön megmagyarázná az ilyen jellegű cselekedeteket? A férfiak a magok elhintésére lettek teremtve, a nőknél meg a fészek melegének hiánya törvényszerűen rántaná magával a csalfaságot? Mókás erre hivatkozni. Az ember, mint főemlős, a tápléklánc tetején megteremtve a civilizációt bevezette az önuralom és a kommunikáció képességét. Elméletileg ez az, ami kicsit kiemel minket az állatvilágból azon túl, hogy a bálnák ritkán kerülnek a slágerlisták élére. Alapvető szükségleteink kielégítésére irányuló cselekedeteinket is kordában tudjuk tartani (feltehetően). Amióta ruhát húztunk, ha ránk tör az inger, megtanultuk kicsit visszatartani és megkeresni az első alkalmas mosdót. Pedig az ösztön azt súgná, hogy guggolj le és könnyíts magadon. De jobb esetben nem sz@rsz a szoba közepén a szőnyegre. Akkor sem, ha nagyon kell, de még akkor sem, ha kicsit ittas vagy, ugye?

Ezt hívják önuralomnak, ami alól a szexuális vágy sem kivétel. Jobb esetben persze. Ez is egy döntés, amit az ember az adott pillatban hoz meg. Belemegy a játékba vagy nem megy bele (kivétel ez alól az erőszak, de az már másik fejezet, amit a BTK. tárgyal), nem lehet a körülményekre fogni. Egy egészséges elméjű felnőtt ember felelőssége teljes tudatában cselekszik.

Sokszor nem is maga a félrelépés ténye dönti romba a kapcsolatot, hanem az azt körüllengő hazugságtenger. Ha összetörik a bizalom, azt nagyon nehéz helyrehozni. Minden történést előre és utólag is a kétség mérge itat majd át. Amikor a boltba ment, tényleg ott volt? Valóban túlórázott? Ebből nagyon nehéz jól kijönni.

Ezért korrektebbek a nyitott kapcsolatok, mert ott mindkét fél beleegyezését adja hozzá. Tudatában vannak, hogy ki, kivel, hol, merre, és nem lesz kellemetlen meglepetés az esetleges harmadik.
Ahol viszont nincs ilyen megegyezés, ott hidegzuhany lesz a megcsalás.

Mindenki tegyen saját belátása és lelkiismerete szerint, de ne próbáljuk másra fogni. Mindenki a saját életét alakítja, a saját tetteiért felel. Egy bölcs ember szavait idézve " ne próbáld meg megmagyarázni a fegyelmezetlenséget!".

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280