Sír a cica miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Minden kapcsolat a maga szabályai szerint működik, ami általában közös megegyezésen alapul. Kimondott vagy kimondatlan formában egy elég fontos pontja a hűség. De tulajdonképpen hogy is van ez?

Tegyél te is azért, hogy visszatartsd!

Erős szavak egy elhagyott feleségtől.

Nem leszek a második, aki a várakozásra áldozza az életét.

Szerencsés vagyok: a lelki társamhoz mentem feleségül.

A megcsalás csúnya dolog. Mindnyájan tudjuk. Hazudunk a másiknak, leromboljuk a bizalmat és megbántjuk azt, akit szeretünk.

Valahogy megtörtént, megcsaltad a férjedet. Mindegy hogy jutottál el idáig, most, hogy vége lett, elhatároztad, hogy helyrehozod a házasságodat.


Elhatározni persze könnyebb, mint végigcsinálni. Iszonyúan hiányzik a másik férfi, akit még mindig szeretsz, miközben azon kellene ügyködnöd, hogy visszaszerezed a férjed bizalmát. Társadalmunk előszeretettel ítélkezik azok felett, akik kilépnek egy házasságból, főleg, ha másvalaki miatt hagyják ott a frigyet. Persze tudjuk, hogy mennyi a képmutató!

Hogy is kezdődött? Találkoztál valakivel, és minden azt sugallta: az élet rövid, vágj bele, merj lépni, változtass, ragadd meg a lehetőséget. Nem könnyű így hűségesnek maradni, igaz? Nem beszélve arról, hogy a megszokott után üdítő megélni az izgalmas bizsergető kezdeteket. Jó újra érezni, hogy nő vagy. Őrjítő érzés, szerelmes vagy valaki másba, mintha elment volna az eszed. Ezer éve nem éreztél ilyet! Aztán ... egyszer csak vége, lehull a rózsaszín szemüveg, nincs folytatás.

Hosszú vívódás után úgy döntesz, hogy a házasságodat próbálod helyrehozni. Minden gondolatod az elveszített szerelmed körül forog, miközben próbálod a férjedet meggyőzni arról, hogy vele képzeled az életedet ...nem könnyű. Úgy érzed, te csak meg akartad élni ezt az érzést, nem tettél semmi rosszat. Örülnöd kéne, hogy kapsz egy második esélyt, hogy a férjed visszavár.

Miért maradnál mégis? Nagy rajtad a nyomás, hogy ne csinálj marhaságot? A gyerekek miatt? Az együtt töltött évek miatt? Vagy tényleg úgy érzed, hogy a házasságod megérdemel egy második esélyt? Tegyük fel, hogy igen. Hogy még mindig nagyon erős érzelmi kötelék fűz a férjedhez, és úgy érzed, hogy ebben a kapcsolatban szeretnéd folytatni. Remek! Most már csak azt kéne kitalálni, hogy hogyan felejtsd el a másik pasit, és hogyan éld túl a szívfájdalmat.

Sokkal könnyebb, ha megérted, hogy a hűtlenség nem tesz szabaddá. Olvasd el ezt az 5 fontos dolog a megcsalásról, amik segítenek, hogy könnyebben túl legyél rajta:

1. Azon pároknak, akiknek a kapcsolata egy félrelépésből indult, mindössze 3-4%-a marad hosszútávon együtt. Persze szeretnéd azt hinni, hogy majd éppen ti lesztek a kivételek, de a helyzet az, hogy nem valószínű. Higgy a statisztikának!

2. A másik férfi minden bizonnyal egészen másmilyen a való életben, mint képzeled. Most egy álomvilágból ismered csak, nem a szürke munkás hétköznapokból, és hajlamos vagy jóval többet vetíteni a dologba, mint ami valójában.

3. A rózsaszín köd elfedi a realitásérzékedet. Lehet, hogy nem emlékszel rá, de ugyanezt érezted anno a férjeddel is. És ugyanúgy el fog múlni idővel ez is, mint ahogy az is átalakult.

4. Ha azt az energiát, amit ebbe a titkos viszonyba fektettél, a házasságodba fektetted volna – most egy álomkapcsolatban élnél.

5. A félrelépésnek nem kell az egész házasságotokat meghatároznia. Igen, ez egy fejezet belőle, egy eset, ami megtörtént, de rajtatok áll, hogy a végét is jelenti-e vagy továbblapoztok.

Természetesen, ami ezután következik, az nem lesz egy könnyű menet. Mindenki körülötted, főleg a párod, azt szeretné majd, hogy gyorsan felejtsd el azt a pasit. Nem fog menni. Ennek a veszteségnek az elengedéséhez ugyanúgy időre van szükség, mint bármilyen szakítást követően. Nem megy gombnyomásra, és nem lesz attól könnyebb, hogy titokban szeretted azt a férfit - ugyanúgy szeretted. Nem lehetetlen újraépíteni a házasságot, és túllépni a másik férfin, de időre lesz szükséged. Sok időre.

Előbb-utóbb mindenkit utolér: miközben jó kapcsolatban élsz a pároddal, találkozol valakivel, aki vonzó és izgalmas.


Miért ne tetszhetne más is, a partnerünkön kívül? Az még nem bűn. A határvonal viszont nagyon vékony, és egy ártatlannak tűnő „barátkozásból" nagyon könnyű belekeveredni egy fájdalmas érzelmi kötelékbe. Fájdalmas, mert nem szeretnéd a partneredet megbántani, ugyanakkor úgy érzed, hogy az új kapcsolat is sokat jelent. Egy darabig azzal áltatod magad, hogy ez pusztán barátság, de a lelked mélyén nem tudod, hogy mi a helyes út. Nem akartál belebonyolódni, azt hitted, hogy nem fog ennyire megérinteni, de most már késő.

Mással létesített fizikai viszony, szexuális kapcsolat egyértelműen megcsalást jelent, szinte mindenkinél. De vajon hol kezdődik a megcsalás, és mi a helyzet az érzelmi kapcsolattal? Sokkal nehezebb megfogalmazni, hogy ezen a téren mi számít hűtlenségnek. Az egész dolog olyan megfoghatatlan és homályos, közel sem egyértelmű. Hiszen nem történt semmi, mi csak beszélgetünk, találkozgatunk....

Ha ennek a 6 jelnek a valamelyikét tapasztalod, húzd meg a vészféket!

1. Valaki másnál keresed az érzelmeket, a rajongást

Egy kapcsolatban nincs szükséged másvalakire, hogy az érzelmi, intim igényeidet kielégítse. A kulcsszó az intimitás. Természetesen más a baráti érzés, amihez barátokra van szükségünk, akár mindkét nemből. Ha viszont úgy érzed, hogy a rajongást, a bókolást, a tetszeni vágyást másnál keresed, akkor már gond van. Ha a visszaigazolásokat nem a párodtól kapod, akkor elsősorban a köztetek lévő kommunikáció hiányzik, és helyesebb lenne ezen dolgoznotok. Ilyenkor nagyon könnyű másfelé fordulni, viszont ez éppen a távolságot fogja növelni. Az, hogy az érzelmi megerősítés hiányzik a kapcsolatotokból, még nem ad felmentést neked, ha máshol keresed. Az energiáidat inkább a jelenlegi kapcsolatod megerősítésére fordítsd!

2. Eltitkolod a kapcsolatot a partnered elől

Nem kell mindent megosztani a pároddal, mindenkinek szüksége van apró kis titkokra, személyes emlékekre, élményekre, amiket megtart magának. Viszont ha egy kapcsolatot eltitkolsz a társad elől, mert abban olyan dolgot teszel vagy mondasz, amivel megbántanád a másikat, akkor az már jelent valamit. Egészen biztosan átléptél egy határvonalat. Vagy a pároddal való kapcsolatotokban nincs valami rendben, és ezért keresed máshol az érzelmeket, vagy a titkolt kapcsolat nem vállalható, mert te is érzed, hogy több, mint barátság. Akármelyik is, itt az ideje tiszta vizet önteni a pohárba. El kell döntened, hogy melyikük mellett teszed le a voksodat.

3. Vállalhatatlan levelezés

Olyanokat mondasz, vagy írsz, amiket már nem vállalnál a partnered előtt. Mi jelent ez?
- folyamatosan flörtölsz
- a másik hiányáról beszélsz, intim hangvételben
- romantikus képzelgéseid vannak egy esetleges kapcsolatról
- olyan bizalmas titkokat osztasz meg a jelenlegi kapcsolatodról, amelyek nem tartoznak másra.

4. Régi romantikus sztorik felélesztése

Ha valami tilos, akkor az a régi romantikus (elvarratlan) sztorik felmelegítése. Persze lehetséges, hogy valakivel jóban maradsz a szakítás után, de a hirtelen felbukkanó volt osztálytársakkal, régi szerelmekkel kezdeni egyértelműen veszélyes! Főleg, ha valamikor testi-lelki intim viszonyban voltatok, hiszen ebben az esetben egy pillanat alatt vissza lehet rázódni a „régi" szerepekbe.

5. Valaki iránt érzéseid vannak

Ha azon kapod magad, hogy valaki iránt érzésekre lobbansz, fennáll a veszélye, hogy átlépted a vonalat, ami az egyszerű barátság és az érzelmi elköteleződés között van. Van, amit nem tudunk befolyásolni: természetes, hogy az életünk során találkozunk emberekkel, akiket vonzónak tartunk, é az is lehet, hogy mi is tetszünk nekik. A kérdés az, hogy miként kezeljük ezeket a helyzeteket. Van különbség aközött, hogy vonzódunk valakihez, vagy engedjük, hogy ez a vonzalom fejlődésnek induljon. Ha fejben eldöntöttük, hogy monogámok vagyunk, akkor bármilyen csábító is, de ehhez tartsuk magukat. Veszélyes a tűzzel játszani! Nem az a bűn, ha megtetszik valaki, hanem az, ha nyitunk felé, és egyre jobban sodródunk egy titkos viszonyban.

6. Viszonzás

Nem tudod befolyásolni, hogy a másik személy mit tesz vagy érez. Ha valaki állandóan csapja neked a szelet, az az ő dolga. A válaszaidat viszont te irányítod. Ha te bátorítod, bíztatod őt, és megengedsz neki dolgokat, belemész titkos találkozókba, folyamatosan levelezel vele, netán viszonzod a testi közeledését: ez már a te döntésed.

Itt egy egyszerű kérdés, tedd fel magadnak, hogy eldönthesd, érzelmi megcsalásról van-e szó az esetedben: Jól érzeném magam, ha a partnerem tudna a viselkedésemről? Ha mellettem állna a párom, és hallaná, hogy miket mondok a másiknak, jó érzés lenne? Ha látná, hogy miként viszonyulok hozzá, mi teszek, jó érzés lenne? Ha a válaszod nem, akkor átlépted azt a bizonyos vonalat. Ilyenkor két lehetőséged van. Vagy megbeszéled a pároddal az érzéseidet, a zavarodottságodat, bármennyire is fájó, vagy befejezed ezt a titkos viszonyt, mielőtt még fájóbb lesz. Ha nehezedre esik, gondolj arra, hogy éreznéd magad, ha a társad tenne ilyet a te hátad mögött?

Csak várod, várod, várod. Reménykedsz, hogy eljön a nap, amikor otthagyja érted a feleségét. Mégis meddig?


Ki elkeseredettségében, ki sodródva az árral, ki szenvedélyes szerelem miatt kerül abba a helyzetbe, hogy egy házasságban ő lesz a harmadik. A titkos szerető, a Másik Nő. Tegyük most félre az ítélkezést, és próbáljuk objektíven szemlélni az ügyet: mekkora esélye van annak, hogy egy férfi elhagyja a családját egy másik nő kedvéért? Hogy a kaland a szerető „győzelmével" végződik?

Ismerünk olyan történeteket is, ahol a pasi otthagyta az asszonyt, és olyat is, ahol évek óta várakozik a Másik Nő. Mitől függ, hogy miként végződik a történet?

Nézzük az okokat: melyik az, amelyik kevés a házasság borításához.

1. A feleség 30 kilót szedett magára az utóbbi években

Te persze ragyogóan nézel ki, míg a feleség enyhén megasszonyosodott az utóbbi időben. Na és semmit sem tesz azért, hogy formába hozza magát! Nem árt tudatosítani magadban, hogy ha valaki igazán és mélyen szereti a másikat, akkor nem a külseje az elsődleges. Ráadásul a férfiak nagyszerűen ketté tudják választani a szexet és a szerelmet. Egy bomba testnek nehezen állnak ellen, de ez még nem jelenti azt, hogy érzelmileg is erősen függnek tőle. A feleségükre pedig a legtöbbször még évek múltán is úgy tekintenek, mintha az a (karcsú) lány lenne, akit annak idején elvettek. A vele való kapcsoltuk valószínűsíthetően mélyebb, és erősebb, melyet a szürke hétköznapok, a nehézségek, a közösen átélt fájdalmak és harcok edzettek. Szóval egy csinos pofival és szexi dekoltázzsal még nem vagy feltétlenül nyerő helyzetben.

2. A neje nem érti meg a kedvesedet

Hát persze! Te viszont képes vagy órákig masszírozni a hátát egy nehéz nap után, boldog vagy, ha a kanapédon nézi a meccseket, és alig várod, hogy közös pornózással teljen az éjszaka. Sajnos az a rossz hír, hogy igazából a férfiakat annyira nem vágja földhöz, hogy a nejük nem osztozik ezekben a remek időtöltésekben. A többség a haverjaival nézi a meccset, lóg a kocsmában, és cserébe nekik sem kell a feleséggel nyálas romkomokat bámulniuk, azt az asszony elintézi a barátnőivel. Ne légy naiv! Melyik egészséges pasi nem örülne neki, ha ezeket a cimborás időtöltéseket inkább egy vonzó csajjal végezhetné? Naná, hogy kap az alkalmon. De ezért még nem fogja borítani a házasságát!

3. A felesége állandóan nyüstöli

Ez a pasik egyik kedvenc dumája! Szegényeket állandóan dolgoztatja az asszony. Pedig hát ráérne ő is levágni a füvet, és a nagybevásárlást is hazacipelhetné, két villanykörte kicserélése között. És mit számít az a pár koszos zokni, amit megint a hálószoba padlóján hagyott? Szegény, szegény férfiak! Bezzeg nálad nem kell dolgoznia, és végre nyugodtan ellazulhat az ágyikódban. Most képzeljük el egy pillanatra, hogy veled él együtt, te majd akkor is boldogan oldasz meg mindent egyedül, igaz? Nos, a pasik tudják előre, hogy bárkivel is élnek, a kötelező köröket ugyanúgy „kihajtja" majd belőlük.

4. Az asszony a gyerekeket használja a házasság összetartására

A gyerekek közösek, ez tiszta sor, ugye? Így felelősséggel tartozik értük. A gyermekei anyját pedig mindig különös tisztelettel fogja övezni, történjék bármi. Hiszen közösek a gyerekek, akiket (jó esetben) mindketten akartak, és mindennél jobban szeretnek. Az a helyzet, hogy ez a kötelék bármelyik házasságnál erősebb. Gondolj bele, annak a nőnek köszönheti élete legfontosabb szereplőit! Nem a gyerekek miatt fog a feleségével maradni, hanem a gyerekek miatt nem tudja a családját otthagyni. Szeretne velük lenni nap, mint nap, és nem akar kimaradni az életükből. Olyan mély kapcsolat ez, amit nagy valószínűséggel semmiféle forró szex nem tud überelni.

Nem kétséges, sok férfi félrelép és ez szomorú dolog. De a tanulmányok szerint a legtöbb félrelépő mégis a feleségével marad. Valószínűleg te is megérdemelnél egy felelősségteljes, megbízható férfit, egy szerető helyett. Mit gondolsz, meddig érdemes várakoznod?

Arra gyanakszol, hogy a párod félrelép? Vehemens vádaskodásba kezdenél? Lassan a testtel!

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280