Sír a kollégánk miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Kapcsolatgyilkos szokások

Kapcsolatgyilkos szokások
2023
jan.
03

Te melyiket műveled rendszeresen?


Most ne arról beszéljünk, hogy minden kapcsolatban vannak megoldandó problémák, konfliktusok, hullámvölgyek. Beszéljünk azokról a magatartásformákról inkább, amelyek észrevétlenül tesznek tönkre egy kapcsolatot!

1. Túlzott elvárások, hogy téged hogyan kéne szeretni

Szeretve lenni: ez természetes emberi igény. Mindenki arra vágyik, hogy a társa szeresse, elfogadja őt. Ha azonban ez a vágy elvárásba csap át, rossz úton járunk. Csalódottsághoz, kielégítetlenséghez vezethet. Folyamatosan azt fogod érezni, hogy a párod nem teljesíti be azt, ami a fejedben él. Ha te mindig mást vársz, mint amit ő adni képes, akkor egyikőtök sem fogja jól és boldognak érezni magát.
Az az igazság, hogy senki sem úgy fog szeretni, ahogyan azt te elképzeled, hanem úgy, ahogy ő tud. Senki más nem lehet te, hiszen te csak te magad vagy, minden személy egyedi. Nem jó az, ha túlságosan sok az elvárásod egy kapcsolatban hogy téged miként szeressenek, neked hogy jó, téged hogy kezeljenek, stb. Mondhatjuk azt is, hogy ez merő önzés. Fogadd el, hogy a partnered úgy szeret, ahogy ő tud, és mindent megtesz érted, még akkor is, ha ez nem pont úgy fest, ahogy azt te várod.
Mondjuk te úgy véled, a szerelem jele az, hogy minden nap hazaállít egy rózsacsokorral, miközben ő nem az a romantikus alkat, viszont kérés nélkül leveszi a csekkfizetési hercehurcákat a válladról, mert ebben is segíteni szeretne, és egyébként is neki ez inkább terepe.

2. A múltbéli tapasztalataid alapján határozod meg az elképzeléseidet egy szerelemről, kapcsolatról

Minden embernek vannak korábbi tapasztalatai, jók és rosszak is. A szülőkről,a gyerekkorról, a családról, a társadalomról ugyanúgy, mint a párkapcsolatokról. Nem mindegy, hogy a szüleitek milyen házasságban éltek, elváltak-e, boldogok voltak-e. De nem határoz ez meg mindent! Az igazság, a közös életetek, az út valahol középen van, azért mert a te szüleidnek ilyen vagy olyan volt a kapcsolata, az még nem azt jelenti, hogy a tiéteknek is ilyennek vagy olyannak kell lennie.

3. Az a fontosabb számodra, hogy igazad legyen, mintsem hogy boldog legyél

Ha mindenki mindig csökönyösen ragaszkodik az igazához, az nagyon sok konfliktust, sértődést, vitát eredményez a kapcsolatban. Az az ember, aki folyamatosan csak az igazát védi, képtelenné válik a kommunikációra, figyelmen kívül hagyja, hogy mik a közös célok, nem beszélve a kapcsolatban lévők boldogságáról. Ha mindig neked kell, hogy igazad legyen, a párod egy idő után úgy fogja érezni, hogy állandóan minősíted őt, lekezeled, jelentéktelennek véled, és nem veszed figyelembe a véleményét. A valódi, jól működő párkapcsolatban a felek felül tudnak emelkedni a saját igazukon, és a kapcsolat érdekében tudnak cselekedni.
Sokkal célravezetőbb, ha a párod nézeteiben, mondandójában, véleményében megtalálod azokat az értékeket, amelyek a te oldaladról hiányoznak. Ha észreveszed, hogy amit mond, az nem hülyeség, csak a dolgok másfajta megközelítése. Szélesebb látókörrel sokkal könnyebb lesz harmonikus kapcsolatot kialakítanotok.

4. Fontos dolgok szőnyeg alá seprése

A hétköznapok rohanásában sok kapcsolatban elsikkadnak, elfelejtődnek, szőnyeg alá kerülnek az igazán fontos problémák. Nem jó, ha ezeket a gondokat, sértettségeket, tüskéket sokáig hordozzuk, anélkül, hogy megbeszélnénk őket. Előbb-utóbb előkerülnek, vulkánként felszínre törnek, vagy akkor bukkannak fel, amikor már késő megoldani őket, esetleg kiderülhet, hogy azóta sokkal nagyobb problémává váltak, amiket már nehéz orvosolni. Nézzünk bátran szembe a konfliktusokkal, mert könnyen lehet, hogy a megoldás még meg is erősíti a kapcsolatunkat. Ha viszont hallgatunk róla, és eltusoljuk, az biztosan aláásni fogja a házasságunkat, támogatás helyett.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280