Sír a kollégánk miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

8 mítosz, ami tönkreteheti a kapcsolatodat

8 mítosz, ami tönkreteheti a kapcsolatodat
2015
nov.
09

A romantikus filmek és könyvek tele vannak olyan mítoszokkal, amelyek a valódi kapcsolatokban nem működnek. Sürgősen számoljunk le velük!


Ha valaki elhiszi, hogy a szerelem minden munka nélkül örök marad, és a gyermek érkezése száz évre összekovácsolja a párokat, akkor nagyot fog nézni, ha kiderül az ellenkezője.
Nézzük, melyik az a 8 leggyakoribb mítosz, amely kettétörheti a kapcsolatot.

1. A jó kapcsolat azt jelenti, hogy magától halad, nem kell dolgozni rajta

Megsúgjuk: a jó kapcsolat nagyon-nagyon sok munkába és energiabefektetésbe „kerül". Sokan hasonlítják egy kerthez, vagy egy növényhez, amelyet folyamatosan gondozni kell. Természetesen az sem jó, ha azt érezzük, hogy túl sok áldozatot, erőfeszítést igényel tőlünk a „fenntartás".

2. Ha ketten igazán szeretik egymást, akkor ismerik egymás érzelmeit, szükségleteit

Nagy hiba elvárni, hogy a partnerük találja ki a vágyainkat! Senki sem tud olvasni a gondolatokban. Kommunikáció: ez a jó kapcsolat alapja, és bizony el kell mondanunk, hogy mit érzünk, mire vágyunk.

3. Az igazi szerelemben a szenvedély sosem halványul

Sajnos de. Felejtsük el a romantikus filmeket, pátoszos regényeket! Teljesen természetes dolog, hogy egy idő után csökken a hőfok. Ez nem azt jelenti, hogy más társ után kell nézni, vagy meg kell kongatni a vészharangot! A szürke hétköznapok, a mindennapi rutin hamar megöli a vágyat. Érdemes odafigyelnünk, tudatosan több időt és energiát szentelni egymásra, de minden igyekezetünk ellenére is törvényszerű, hogy a kezdeti hatalmas szenvedély alábbhagy az idő múlásával. Persze vannak trükkök, amelyekkel időről-odőre visszahozható a kapcsolatba.

4. Egy gyerek megerősíti a kapcsolatot

Aki ezt hiszi, az még nem vállalt gyermeket. Egy kisbaba születése rengeteg nehézséggel jár, és a kutatások szerint inkább gyengíti a párkapcsolati boldogságot, mintsem erősítené. Ez nem azt jelenti, hogy elmúlik a szerelem, de az biztos, hogy nehéz időszak, és a párkapcsolat háttérbe szorulásáról szól. Sokkal könnyebben veszik ezt az akadályt azok a párok, akiknek reális elképzeléseik vannak a rájuk váró feladatokról, a megváltozott szerepekről.

5. A féltékenység az igaz szerelem és gondoskodás jele

Inkább a kishitűségé, az önbizalom-hiányé és az éretlenségé. Sokkal inkább arról szól, hogy mennyire (nem) vagy biztos a párodban és mennyire vagy jóban magaddal, mintsem az igaz szerelemről. A betegesen féltékeny embertől inkább meneküljünk, mert egyáltalán nem azért ellenőriz bennünket folyamatosan, mert annyira szeret.

6. A veszekedések aláássák a kapcsolatot

Az a helyzet, hogy a megoldatlan problémák, ki nem mondott gondok ássák alá a kapcsolatot. A veszekedések, viták pedig pozitív hatással is lehetnek, amennyiben megoldással, kompromisszummal végződnek. Kerüljük a primitív, trágár szavakkal tűzdelt, elfajult veszekedéseket – ezek valóban nem sokat használnak. A tisztázó, problémamegoldó, előremutató vitáknak viszont bátran engedjünk teret!

7. Nem nekünk kell alkalmazkodnunk, a másiknak kell megváltoznia

Főleg a nőkre jellemző gondolkodás (ugye, kedves nők?): ha párunk valamelyik tulajdonsága nem tetszik nekünk, akkor megváltoztatjuk! Ez nem helyes út, az ember ugyanis nem tud gyökeresen változni úgy, hogy továbbra is önazonos maradjon, és elégedettnek érezze magát. Természetesen apró dolgokban mindenki változik, egy kapcsolatban összecsiszolódnak, egymáshoz „szoknak" a felek, azonban ha nagy változásokat szeretnénk, akkor közösen kell megbeszélnünk, hogy mi az, ami mindkettőnk számára elfogadható.

8. Párkapcsolati terápiára akkor kell járni, amikor a kapcsolat már mély válságban van

Még mindig ciki szakemberhez járni a gondjainkkal, holott a párkapcsolati terapeuta akkor is tud segíteni, ha valami elveszni látszik a kapcsolatból, vagy a pár úgy érzi, hogy egy problémán nem tudnak túljutni. Ez a terápia megelőző célt is szolgálhat, sőt, örvendetesebb lenne, ha akkor fordulnánk segítségért, amikor még nincsen komoly baj! 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280