Fizessen a hirdető helyetted!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

8 tanács a válást követő időkre!

8 tanács a válást követő időkre!
2016
jan.
05

Vége, eddig tartott. Beadtátok a válópert, és a kapcsolat, amibe minden reményedet, energiádat és idődet fektetted, hivatalosan is véget ért.


Minden válásnak története van. Lehet, hogy rövidebb, lehet, hogy hosszabb házasságot zár le. Talán vannak közös gyerekeitek, akik örökre összekötnek, talán nincsenek. Lehet, hogy ő akarta, hogy vége legyen, lehet, hogy a te döntésed volt. Akárhogyan is, pont került a történet végére, te pedig itt állsz egyedül, és nem tudod, merre tovább. Hogyan alakítsd ki a szingli életedet? Hol keressél új társat?
Íme, 8 tanács a válást követő első időszakra!

1. Hagyj magadnak időt a gyászolásra

A válás veszteség, ugyanúgy, mint egy haláleset. Senki sem házasodik úgy, hogy a végét tervezi. Még akkor is, ha egy idő után a felek maguk várják, hogy elváljanak, a veszteséggel meg kell birkózni. Bűntudatod lehet, úgy érezheted, elrontottál valamit, bánt, hogy nem csináltad másképp. Ne próbálj úgy tenni, mintha könnyen vennéd ezt az egészet! Hagyj időt az elengedésre, a gyászmunkára, a veszteség feldolgozására.

2. Nézz szembe a rossz érzésekkel is!

Ne cipeld a nehéz csomagodat az előző kapcsolatodból az új életedbe. Találd meg az utat, hogy feldolgozd a tapasztalatokat és rendet tégy az érzelmeid között. Lehet, hogy szükséged lesz egy terapeutára, vagy egyéb szakértőre, hogy helyre tedd magadban a dolgokat. Gyakran a szőnyeg alá söprik a haragot, a csalódottságot, a dühöt, mintha titkolni kellene, majd ezek az érzelmek később a felszínre buknak és megnehezítik a továbblépést.

3. Tanuld meg szeretni magadat!

Számtalan ember elveszíti önbecsülését, magabiztosságát a válás során, különösen akkor, ha őt csalták meg, hagyták ott. Úgy érezheted, hogy valami nem stimmel veled, rossz vagy, amiért nem tudtad életben tartani ezt a kapcsolatot. Dolgoznod kell azon, hogy elhidd, értékes vagy, és nem buktál meg, mint társ, szülő, szerető, ember, pusztán azért, mert egy kapcsolatod véget ért.

4. Fedezd fel újra, hogy ki voltál!

Főleg akkor, ha hosszú ideig voltál házas, előfordulhat, hogy számos dolgot feladtál magadból, lemondtál hobbikról, elhagytad az álmaidat, mert nem voltak összeegyeztethetőek a kapcsolatoddal. Például lehet, hogy korábban szeretted a nagy társasági életet, de mivel a párod otthonülő volt, évekig nem jártál el sehova. Vagy nagy színházrajongó voltál, de a közös évek alatt egyszer sem tudtad őt elrángatni magaddal. Itt az ideje újra feleleveníteni a hobbijaidat, leporolni az álmaidat, újra megtalálni önmagadat.

5. Ismerd meg magad új oldalról!

A változásokat megszokni nehéz, de nézd a jó oldalát: az új élet segíthet új szokásokat, új menetrendet kialakítani. Sokan csak ilyenkor mernek változtatásokba belevágni: levágatják a hajukat, kipróbálnak egy új sportot, beiratoznak egy tánctanfolyamra, vagy iskolába. Mások elköltöznek, megveszik álmaik lakását, vagy régóta tervezgetett utazásokat valósítanak meg. Természetesen mindenkinek megvannak a saját anyagi és egyéb lehetőségei, de egy kis változtatás, újítás bárki életébe beleférhet. Nézd meg, mi az, amit megvalósíthatsz az új helyzetben, ahelyett, hogy azon keresegnél, mennyi mindent vesztettél.

6. Merj egyedül lenni!

Az, hogy egyedül maradtál nem azt jelenti, hogy magányosnak és kirekesztettnek kell lenned. Fedezd fel az egyedüllét örömeit, egy jó könyvvel be lehet kuckózni, végre lesz időd nyelvet tanulni, és meghallod a saját gondolataidat. Egyedülállóként is el lehet járni közösségi rendezvényekre, étterembe, moziba, sőt vannak olyan programok, az egyszerű időtöltéstől a társkeresőkig, amiket kifejezetten szingliknek szerveznek.

7. Gondolkodj átmeneti kapcsolatokban

Nem kell rögtön fejest ugranod egy új kapcsolatba! Sokan követik el azt a hibát, hogy már akkor erőltetik a randizást, amikor még nem is állnak készen. Kezdj el a társkeresésre gondolni-kezdetben csak elméletben. Hagyj magadnak időt, de ne zárkózz el teljesen az ismerkedéstől. Ne mondd, hogy én már soha, azt sem tudom, hogy kell, nem is akarok többé. Ne akarj rögtön a tökéletessel találkozni, randizz olyanokkal is, akik esetleg nem az eseteid- hogy újra felvedd a ritmust. Szélesítsd egy kicsit a szóba jöhető randipartnerek listáját, hogy tapasztalatokat szerezz!

8. Ismerkedj meg az új szerepköreiddel!

A válással biztosan egészen új szerepekben is helyt kell állnod: meglehet, hogy eddig nem konyítottál a pénzügyekhez, vagy csak enni jártál be a konyhába, esetleg fogalmad sincs, hogy mit kezdjél az elromlott háztartási készülékkel. Lehet, hogy a házastársad feladata volt eddig a nyaralások megszervezése, de most a korábbi megosztott feladatok helyett minden a te nyakadba zúdul. Biztos, hogy elsőre nem lesz könnyű átvenned a feladatot, de bízz magadban. Ha sikerül neked is beletanulnod a dolgokba, büszke leszel a helytállásodra. Nem szégyen segítséget kérni sem. Még akkor is, ha kezdetben hibázol, számos dolgot tanulhatsz a hibáidból. Lassan rájössz, hogy egyedül is képes vagy megállni a lábadon!

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280