Sír a kollégánk miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Miért vonzódunk olyanokhoz, akik rosszul bánnak velünk?

Miért vonzódunk olyanokhoz, akik rosszul bánnak velünk?
2020
júl.
27

Bozonyára mindenki ismeretségi körében akad legalább egy olyan kapcsolat, amelyre rácsodálkozik: vajon miért lehetnek ők együtt?

 

Ha nincs, akkor lehet, hogy ő maga van olyan kapcsolatban, amin mások hüledeznek. Olyan románcokról beszélünk most, ahol az egyik fél érzelmileg szinte tönkreteszi a másikat, de a kapcsolat mégsem bomlik fel. Miért?

Elsőre azt gondolnánk, hogy aki utálatos és/vagy neveletlen és/vagy lusta és/vagy önző partnert választ magának, aki még jól ki is használja és/vagy megalázza és/vagy bántja, az egyszerűen csak mazochista és imád szenvedni. Az ok azért ennél egy kicsit bonyolultabb.

A párkapcsolatok kiszámíthatatlansága az agyunk öröm- és jutalomérzetért felelős területet stimulálja, ami dopamint termel a szervezetünkben. Ez a neurotranszmitter jóleső érzést okoz és nem mellesleg könnyen függőséget is. Lényegében ugyanazt a hatást érik el a vonzó bunkók, mint a szerencsejáték, vagy a kokain és más drogok.

A kiszámíthatatlan jutalom az, amiért a szenvedő fél képtelen kiszállni a kapcsolatból, szinte rajong azért, aki bántja. Mert hiába szörnyű és utálatos 10 alkalomból 9-szer a másik, az egyetlen alkalommal, amikor nem az, az áldozat úgy érzi magát, mintha nyert volna a lottón. Így csinálja tovább, hátha a következő alkalommal is nyer, pedig rajta kívül mindenki látja, hogy nem fog.

Ebből az egyetlen kiút, ha az ember képes felismerni a problémát, a furcsán bizarr függőségét, és változtat. Amikor rádöbben arra, hogy az az egy alkalom nem éri meg a másik kilenc okozta szenvedésével szemben. Amikor megtalálja a módját, hogy másképp is meg lehet élni a kiszámíthatatlan jutalmat. Egy megbízható, odaadó kedves ember mellett, akinél a meglepetés az, hogy hazafele beugrik a cukrászdába valami finomságért, talán nem olyan drámai az élet, mint aki mellett állandó a békülős szex sok sírással előjátékként, de hosszú távon mégis az előbbi tesz boldoggá.

Címkék:
 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280