Bemutatjuk aaa… szponzorodat!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

A nárcisztikus személyiség vérre menő játékai

A nárcisztikus személyiség vérre menő játékai
2017
jan.
12

Figyelj a jelekre!


Aki azt hiszi, könnyű a nárcisztikus személyiséget felismerni, az még nem élt együtt eggyel sem. Egyáltalán nem az, sokszor évek kellenek hozzá, hogy összeálljon a kép. Felesleges úgy gondolni, hogy meg lehet őket változtatni. Csak szakképzett terapeuták fogjanak hozzá, a többek inkább vegyék a nyúlcipőt! Ne pazaroljuk az energiánkat, időnket - ez egy pszichológiai, mentális betegség, ami szakember segítségét igényelné.
Ha partnered az alábbi játékokat űzi, kezdj gyanakodni!

1. „Én nagyon-nagyon fontos vagyok”

A nárcisztikus ember úgy véli, az egész világ darabjaira hullik nélküle. Nem mehet nyaralni, nem pihenhet, nem lazíthat. Amikor beszél, számos ember nevét felsorolja, rengeteg elintéznivalót említ, ha arról kérdezed, hogy telt a napja, csak mondja, csak mondja, hogy idement, odatelefonált, ezzel tárgyalt, azzal találkozott. Téged viszont soha nem fog megkérdezni, hogy mivel töltötted a napodat. Az egész beszélgetés egyoldalú vele, csak róla szól, a teljesítményéről és az ő mérhetetlen fontosságáról. Öntelt és elbizakodott. Türelmetlen, állandóan ideges, ha valaki nem ismeri fel az ő jelentőségét.

2. Az együtt-nem-érzés bajnoka

Zéró empátiával rendelkezik. Nem tud együttérezni, ha valaki beteg lesz, vagy valami rossz dolog történik vele. A kétségbeesett, szomorú ember felé látszólag nincs érzelme, úgy viselkedik, mintha csak azt jelentenék be, hogy esik az eső. Lekicsinylő, ócsárló, folyton kritikus- ő ettől érzi jobban magát. Valahol mélyen mégis kisebbségrendű érzésük van, noha látszólag messze mások felé magasodnak.

3. Még a kedves kritikára is azonnal felkapja a vizet

Beképzelt, magát tökéletesnek véli, így azonnal ugrik, ha valaki kedvesen, építő jelleggel megjegyzi, hogy ezt vagy azt kéne tennie. Semmi érdeklődést nem mutat, ha pl. valaki testmozgást javasol neki, megsértődik, hiszen ő remekül néz ki. A segítő szándékot meg se hallja, neki ne mondja meg senki, hogy mit kéne másként tennie! A nárcisztikus kritikus, sértő, bántó módon reagál. Ez egy klasszikus viselkedésminta nála.

A nárcisztikus személyiség egyébként meglehetősen elbűvölő, sármos és intelligens tud lenni. Képes megígérni bármit, akár a csillagokat is lehozná az égről neked (szóban). Tudják, hogy miként érjék el, hogy a másik azt csinálja, amit ők szeretnének.
Abban a pillanatban, hogy nem azt teszed, amit ő akar, dühössé válik. Amikor szakítani akarsz, egyszerűen elhajít, lezár téged, és mindenkinek elmondja, hogy ő volt az áldozat a kapcsolatotokban. Tisztázzuk még egyszer: nem tudod megváltoztatni, de szaksegítséget kérhetsz számára.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280