Engedd meg, hogy bemutassuk a szponzorod!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Ezért annyira különbözőek a nők és a férfiak!

Ezért annyira különbözőek a nők és a férfiak!
2015
dec.
15

A férfiak a Marsról jöttek, a nők pedig a Vénuszról. Ez a népszerű mondás arra utal, hogy amíg a pasik állandóan háborúznának, a nők folyton szerelembe esnének. Elég nagy különbségnek tűnik, igaz?


A mindennapi kommunikációban sajnos tényleg úgy tűnik, mintha a férfiak és a nők két külön bolygóról érkeztek volna. Ha megértjük a különbségek mögött rejlő biológiai eltéréseket, akkor jobban belelátunk abba is, hogy miért „működünk" annyira másként.

A nők messze jobb kommunikátorok, mint a férfiak

Verbális és nem-verbális kommunikációban is a nők vannak a topon. Egy átlagos nő háromszor annyit beszél, mint egy átlagos férfi. A nőkben találtak egy fehérjét, ami a hatékonyabb szociális készségért és kommunikációért felelős. Szegény férfiakból pedig teljesen hiányzik ez a fehérje!

A hölgyeknek velük született képességük a metakommukációs jelek küldése. A nők folyamatosan közvetett üzeneteket küldenek, abban a reményben, hogy a férfiak dekódolják azokat. A pasik persze a legtöbbször észre sem veszik ezeket, egyszerűen azért, mert egészen más kommunikációs szinten mozognak.

Ezért amikor egy férfi egy nővel beszélget, figyelnie kell a testbeszédre, a hang tónusára, minden mellékesnek tűnő körülményre. Mindig vannak kódolt üzenetek egy lány mondandójában! Ezekre muszáj odafigyelni, ha érteni akarjuk, hogy mit akar valójában közölni.

A nőknek viszont sokkal direktebben kellene fogalmazniuk, ha a beszélgetőtársuk egy férfi, ők ugyanis nem képesek arra, hogy kitalálják, mi a baja egy nőnek, sőt, még a sértettséget sem veszik észre a hangjában, ha azt mondja „minden rendben".

A férfiak a lényegről beszélnek, a nők viszont az apró részletekről is

A pasik nem élvezik a fecsegést. A tényekre koncentrálnak, a lényegre szorítkoznak. A mondandójukból kihagyják az érzelmeket, mert úgy vélik, hogy ez lényegtelen, a közölnivalón kívül eső dolog. A nők viszont imádnak locsogni, és minden apró részletet elmesélni, mivel úgy gondolják, ezek fontosak a történet szempontjából.

A különbség abból ered, hogy máshogy van az agyunk huzalozva. A férfiak agyában egy agyféltekén belül rengeteg kapcsolódás van. A nőknél viszont a kapcsolatok a két félteke között találhatóak. Ezért képesek ők felidézni minden apró részleteket, és érzelmeket társítani hozzájuk.

Jó tanács pasiknak: ha nőkkel beszélsz, meg kell értened, hogy nem fecseg, hanem valóban fontosnak ítéli meg a történet minden apró mozzanatát. Próbáld ki, hogy te is kicsit színesebben, több részlettel és érzéssel gazdagítva adsz elő egy sztorit, és meglátod, a hölgyek imádni fogják! Fordítva is működik a dolog: a nőknek azt javasoljuk, hogy szorítkozzanak a sivár lényegre, ha férfiaknak mesélnek. Csak a száraz tények!

A férfiak azért beszélgetnek, hogy a dominanciájukat éreztessék, a nők pedig azért, hogy kapcsolatot teremtsenek

A történelem során úgy alakult, hogy a kihívásokkal teli időkben a férfiak annyi utódot nemzettek a túlélésért, amennyit csak bírtak. Hiába teltek az évezredek, a pasik ma is versengenek a nőkért. A nők utódvállalását behatolja a biológia, ezért a férfiak még ma is akkor lennének a leghatékonyabbak, ha minél több nővel alakítanának ki sekélyes kapcsolatot. Ehhez a dominanciájuk éreztetésére van szükségük, lenyűgözni kívánják a gyengébbik nemet, erre használják fel a kommunikációt.

A nők viszont a mélyebb, tartalmasabb kapcsolatra hajtanak, hiszen ők a biológiai sajátságaik miatt amúgy is korlátozott számú utódot tudnak szülni. Számukra a kommunikáció a kapcsolatteremtés eszköze. Az érzéseikről és az érzelmeikről szeretnének beszélni.

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280