Sír a kollégánk miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Lehet, hogy szocipata a párod? Igen, ha ezt az 5 jelet tapasztalod!

Lehet, hogy szocipata a párod? Igen, ha ezt az 5 jelet tapasztalod!
2015
szept.
10

Úgy vagyunk programozva, hogy sokáig hárítunk. Nem vesszük észre, vagy nem akarjuk észrevenni, hogy valami nem stimmel. Ha viszont az alábbi jeleket tapasztalod a párodon, menekülj!


Van, amikor hajlamosak vagyunk a jeleket figyelmen kívül hagyni. Hiába érezzük, hogy valami nem stimmel, hiába szólnak a barátaink. Ha viszont az alábbi 5 jelet tapasztaljuk, a helyzet komoly, ne ámítsuk magunkat, kérjünk segítséget, vagy álljunk tovább!

1. A párod nagyon hamar dühbe gurul, a haragja kontrollálhatatlan

Mindenki felhúzza magát néha, ez normális reakció. Ha viszont ez mindennapos, és a düh fékezhetetlennek és kontrollálhatatlannak tűnik, akkor ott már valószínűleg baj van. A szociopata ember dobálja a dolgokat, artikulálatlanul ordít, akár törhet-zúzhat. Aki ilyenkor mellette van, félelmet, szorongást, szinte fájdalmat érezhet.
Elfogadhatatlan, ha valaki állandóan fenyeget, félelemben tartja a másikat. Ha valaki folyamatosan kénytelen elviselni a negatívumokat, akár csak szavak szintjén. Ha valakit folyamatosan ostoroznak, hibáztatnak, olyan dolgokért is, amelyekhez semmi köze. Általában téged hibáztat a rosszkedvéért? A tested tüneteket produkál, amikor érzed, hogy hamarosan dühkitörése lesz? Ha igen, akkor nézd reálisan a helyzetet: a partnerednek segítségre van szüksége, ha ezt megtagadja, akkor neked kell lépned, mert a saját életedet/egészségedet veszélyezteted.

2. A kedvesed gyakran titokzatoskodik, hazudozik

Az őszinteség minden kapcsolat alapja, ez nem képezheti alku tárgyát. Ha a párod titkolózik, bizonyos dolgokról (pl. munkája) sosem beszél, mindig hárít, az mindenképpen figyelmeztető jel. Az is gyanús, ha ő egyáltalán nem beszél a napjáról, még nagyvonalakban sem. Vajon mit titkolhat? És persze, hogy gondolja a közös életet veled, ha még a legbanálisabb dolgokba sem avat be? Természetesen fontos elkülöníteni azokat az embereket, akiknek szükségük van némileg több privát szférára, szeretnek 1-2 órát magukban lenni, azoktól, akik feltehetően kettős életet élnek.

3. A párod hangulata és viselkedése hirtelen, drasztikusan megváltozik

Lehet, hogy eddig minden a legnagyobb rendben volt, aztán egyszer csak elromlott az egész.
Ha mindez minden előzmény és ok nélkül történt, akkor légy résen! Számtalan oka lehet a nagy változásnak, sajnos súlyos okok is. Először persze a kevésbé veszélyeseket vedd számba, lehet, hogy valami történt a munkahelyén, a családjában. Ha ez a helyzet, akkor ott a helyed mellette, támaszként, segítőként. Ha viszont látszólag minden ok nélkül „megőrül", akkor nem árt megnyomni a vészcsengőt. Hűtlenség, adósság, szerencsejáték- sajnos elképzelhető, hogy egy komoly probléma húzódik a háttérben!

4. A partneredre extrém, birtokló viselkedés jellemző

Egy kapcsolatban kíváncsiak vagyunk arra, hogy miként, mivel telt a másik napja. Ha viszont a párod kutakodik, mindent egészen részletesen akar hallani, elszámoltat szinte a nap minden percével, az már nem normális. A bántalmazó kapcsolatok egy része egészen ártatlan kérdés-özönnel indul. Először csak megkérdezi, hogy merre jártál, hol ebédeltél, később viszont már azt is tudni akarja, hogy pontosan hány percet töltöttél a kifőzdében, kikkel voltál, kik ültek az asztalodnál, miről beszélgettetek, egyből visszamentetek-e a munkahelyre, stb. Ezt követően „rászáll" a külön programjaidra, állandóan neheztel, ha elmész a barátaiddal, végül a folyamatos lelkiismeret-furdalás miatt egyre kevesebb magánéleted lesz. Lépj időben!

5. A partnered képtelen bocsánatot kérni

Ha a párod sosem képes bocsánatot kérni, amikor hibázik, vagy megbánt téged, netán még azt is elhiteti, hogy te vagy a hibás, az intő jel lehet. A kapcsolatban meglévő egyenlőtlenség miatt előbb-utóbb teljesen aláássa az önbizalmadat. Ha valaki képtelen azt mondani, hogy "ne haragudj", akkor komoly problémái vannak a dominanciával, a felelősségvállalással. Amennyiben ezt annyiban hagyod, azzal azt jelzed, hogy számodra elfogadható az egyenlőtlenség, az hogy ő sosem lehet hibás, mindig csak te. Biztos út afelé, hogy előbb-utóbb nullának érezd magad! 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280