Engedd meg, hogy bemutassuk a szponzorod!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Jó lesz az ex - 11 mítosz, amit ideje eloszlatni

Jó lesz az ex - 11 mítosz, amit ideje eloszlatni
2017
jún.
01

Olykor előfordul, hogy egy korábbi kapcsolatunkat próbáljuk felmelegíteni. Időnként erre jó okunk van és működik, máskor pedig hiába kergetünk hiú reményeket. Ami egyszer elromlott vagy nem működött, az most sem lesz felhőtlen.

Sorra vesszük a leggyakoribb magyarázatokat, amelyekkel ilyenkor élni szokás, de a tapasztalatok szerint legfeljebb ideig-óráig tartják magukat, míg végül a lufi - újra - kipukkad.

1. Ezúttal minden másképp lesz.

Kutatások szerint, azok a párok, akik felmelegítik korábbi kapcsolatukat, kevesebb figyelmet fordítanak a kapcsolat pozitívumaira, viszont annál jobban rákoncentrálnak a hibákra. Sőt, kifejezetten gyakran emlegetnek fel korábbi sérelmeket.

2. Teljesen más ember lett.

Az emberek általában nem változnak. Leginkább nem gyorsan és ok nélkül. Ahhoz, hogy valaki ténylegesen más ember legyen, ugyanolyan szituációkban másképp viselkedjen, mint korábban erős akaraterőre, nyomós indokra, önvizsgálatra és rengeteg időre van szükség. Gondold át: megvolt számára mindez azóta, hogy véget ért a kapcsolatotok? Ha nem, inkább ne áltasd magad.

3. Nála senki sem ismer jobban.

Valóban. Sok időt töltöttetek együtt. Azonban az a tény, hogy jól ismeritek egymást, nem segített abban, hogy együtt maradjatok, igaz? Sőt, talán épp ez is volt az egyik oka - akár kimondatlan oka is - a szakításnak. Egy kis titokzatosság jót szokott tenni a kapcsolatoknak.

4. Csupa idióta futkos a világban, nála úgysem találok jobbat.

Ne add fel és főképp ne a változás fárasztó oldalát nézd! Lehet, hogy most, hogy kicsit távolabbról nézed az exed, sokkal jobbnak tűnik nem csak másoknál, de egykori önmagánál is, azonban ez inkább csak arról szól, hogy kevéssé szeretsz kilépni a komfortzónádból, a megszokottból.

5. Nem tökéletes, de legalább az enyém.

Itt nagyon leegyszerűsítve két dolog áll egymással szemben: egy boldog élet valakivel, akivel összeillünk és egy kompromisszumokkal teli olyasvalakivel, akit persze már megszereztél, de akivel korábban megakadt kettőtök között a dolog. Melyikre vágysz?

6. Nincs időm ismerkedni.

Ne sajnáld az időt! Új embereket megismerni egyben a látóköröd, a tapasztalataid bővítését és végső soron a személyiséged építését is jelenti, vagyis sohasem elpazarolt idő. Csak zárójelesen hozzátennénk, az USÁ-ban köttetett házasságok közül minden hatodik esetében a párok társkereső portálon találtak egymásra...

7. Egyelőre barátok vagyunk, a többi meg majd alakul.

Szakemberek szerint a korábbi párok között már a barátság sem teljes vagy tökéletes. A legfőbb oka ennek az szokott lenni, hogy a felek között a bizalom legalább egyszer már megrendült. Ez pedig egy párkapcsolatban irtózatosan nagy buktató tud lenni.

8. Néhány pohárka után gyorsan egymásra találtatok...

Azért mert valakivel időnként egymásra találtok az ágyban, még nem jelenti azt, hogy az élet más területein is jól kijöttök egymással. Ha korábban gondok voltak közöttetek, most miért ne lennének?

9. Senki sem tökéletes.

Valóban. Nem is kell annak lenni. Ha jobban belegondolsz rájössz, nem is emiatt szakadt meg a kapcsolatotok. Valószínűbb, hogy azért, mert nem értettétek meg igazán egymást.

10. Mindig számíthatok rá.

Hirtelen olyasmikbe kezd, amiket korábban nem csinált. Felhív, sms-t küld, kommenteli a dolgaidat közösségi oldalakon, időnként váratlanul meglátogat. Ilyenkor hajlamosak vagyunk azt hinni, ez mind annak a jele, hogy szerelmes. Azért csak óvatosan! Gondold át a múltban történeteket és tedd fel a kérdést legalább magadnak: vajon korábban miért nem csinált ilyeneket?

11. Biztosan én voltam hozzá túl szigorú.

Meglehet. Ha a kapcsolatotok valamilyen külső ok - munka, rokonok stb. - miatt szakadt meg, még van remény. Azonban ha a szakításnak komolyabb oka volt, mint például az, hogy megcsalt, inkább nem érdemes abban reménykedni, hogy nyom nélkül elmúlik vagy hogy többé nem fordul elő.

Címkék:
 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280