Engedd meg, hogy bemutassuk a szponzorod!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

10 dolog, amit csak egy elvált anya érthet

10 dolog, amit csak egy elvált anya érthet
2015
okt.
05

Nem így képzeltük, nagyon nem.


Aki nincs ebben a helyzetben legfeljebb csak sejtheti, milyen az, amikor olyan fáradt vagy, hogy elalszol a számlák felett, a konyhaasztalra borulva, vagy amikor egész héten azon rágod magad, hogy nem tudsz egyszerre két gyereked karácsonyi műsorán lenni.
Szóval vannak dolgok, amiket csak az elvált anyák érthetnek.

1. Egyszerűbb egyedül szervezni az életedet, mint egy rossz partnerrel

Nincs annál bosszantóbb, mint amikor számítasz a férjedre valamiben, de ő nem ér haza, elfelejti, nem foglakozik vele. Egy csomó energiád és időd elmegy arra, hogy elmondod neki a kérésedet, aztán veszekszel vele, noszogatod, könyörögsz. Persze piszok nehéz mindent egyedül csinálni, de legalább tudod, kire számíthatsz: saját magadra.

2. Az állandó magány lehangoló

Egyedül a gyerekbulikban, a baráti párokkal, magányosan akkor, amikor még éjjel is a tennivalókon ügyködünk, egyedül egy rossz nap végén, amikor egy kis gyengédségre vágynánk. Nem kapunk virágot soha, minden reggel magunkban ébredünk, és egyedül vagyunk akkor is, amikor a gyerekek az idegeinken játszanak.

3. Lehetsz magányos, de mégis boldog

A magány elmúlik, de az öröm, hogy kiszabadultál egy rossz kapcsolat börtönéből, soha.

4. Állandóan fáradtak vagyunk

Nagyon-nagyon fáradtak. Kimerültek. Testileg, lelkileg, szellemileg, fizikailag. Hiszen két ember munkáját végezzük egyedül, nap mint nap! A szülőség egy non-stop feladat. Az egyedülálló szülőség pedig egy szuperhős munkájával ér fel. 5 perces szundítás, egy gyors kávé a péknél: apró trükköket fejlesztünk ki a túléléshez.

5. Saját magunk motiváljuk saját magunkat

Talán ez az egyik legnehezebb dolog. Hogy elvesztjük a támogatást, az embert, aki időnként meghallgat, bátorít, elküld pihenni, ha nagyon fáradtak vagyunk, néha leveszi a terhet a vállunkról, és átveszi a gyerekeket, ha már nem bírunk velük. Mostantól mi leszünk saját magunk személyi edzői is, és ha már kidőltünk, akkor a másik énünknek kell mozgósítania magát. Lehetetlennek tűnik? Menni fog!

6. A hirtelen ránk zúduló szabadidő felemás érzés

A szabadidő lesz az, amiért a házas barátaink irigyelni fognak. Minden második hétvége csak a miénk, és úgy töltjük, ahogy kedvünk tartja. Remek, persze de tulajdonképpen nem szól másról, mint hogy a gyerekeink életének egy részéből kimaradunk. Ne így gondoljunk rá, próbáljuk tényleg magunkra fordítani ezt az irigyelt én-időt!

7. Egyedül tölteni az ünnepeket borzalmas

Sokkoló az első karácsony, amikor nem veled lesznek a gyerekek, az első szülinap, amit az apjuknál töltenek... Később sem lesz egyszerű, de idővel megtanulod, hogyan szervezz magadnak programot a magányos ünnepekre!

8. Sokkal gyorsabban kell megtanulnunk az elengedést

Ha csak egy leckét tanulsz meg, mint elvált anya, az az elengedésé lesz. Nem érted, a volt férjed új életét? Ne is törődj vele! Csak mirelit vagy rendelt vacsi lesz este? Na és! Nem tudsz ott lenni a gyerekeid összes műsorán, bemutatóóráján, szülői értekezletén? Nem fognak szemrehányást tenni neked! Életerős, önálló, szuper csemetéid lesznek, akik tudják, hogy mindent értük teszel!

9. Úgy érezzük, bármire képesek vagyunk!

Hogy is érezhetnénk másként, amikor a farsangi jelmezek elkészültek, mert éjjel megvarrtuk őket, az összes csekk befizetve, mert befizettük őket, minden lecke megírva, mert segítettünk benne, és erre a hónapra is kitartott a fizetésünk, mert ügyesen osztottuk be. Létezhet-e akadály számunkra?

10. Mi már tudjuk, hogy a tündérmesék nem léteznek ... és ez így jó

Megtanultuk a saját bőrünkön, hogy nincsenek mesebeli hercegek fehér lovon, és az sem igaz, hogy a szerelmesek boldogan élnek, míg meg nem halnak. Senkinek se pottyan ölébe a boldogság, azon nap, mint nap dolgozni kell. Ugyanakkor a mesében számos olyan fordulat lehet, amit előre nem is sejtettünk. Az életünknek mi vagyunk a főszereplői, és igazából a gyerekeinknek is azt szeretnék megtanítani, hogy merje vállalni a saját döntéseiket, a saját életüket!Címkék:
 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280