Fizessen a hirdető helyetted!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

3 vadregényes hely félórára a fővárostól

3 vadregényes hely félórára a fővárostól
2015
márc.
19

Akár a hétvégén sétálnánk egy nagyot a zöldben, akár hétköznap csípnénk le egy hosszabb ebédszünetet – sétálni úgy jó, hogy nem kell tömegeket kerülgetni. 3 olyan meseszép helyet mutatunk, amik félórára sincsenek a fővárostól, mégis kevesen ismerik őket. Sétára fel!

1. Páty, Pincehegy

A főútról csak kevés látszik, és ne számíts szőlőtőkék sokaságára sem. Az ültetvények a filoxéravész idején kipusztultak, de a kanyargó utacskák mellett sorakozó pincék látványa rabul ejt. Több, mint 100 pince bújik meg a lombos fák között, séta közben nem győzünk betelni az apró részletekkel: hatalmas faajtók, rozsdás lakatok, megkopott évszámok az ajtó felett. A felújított pincék némelyikében bor is kóstolható, a Pincehegy lábánál pedig bájos francia stílusú pincekávézó várja a csavargókat.

2. Biatorbágy, Viadukt és Szily kápolna

Ha máshonnan nem, a régi magyar filmből, vagy a történelemkönyvből ismerős lehet a Viadukt neve. Ez az a vasúti híd, amit Matuska Szilveszter robbantott fel 1931-ben, máig tisztázatlan merénylet során. A Viadukt ma helyreállítva várja a látogatókat, kényelmes lépcsőn fel is mehetünk a sínekhez, lenyűgöző a kilátás!

Innen pedig a piros jelzésen induljunk az Iharos felé, ráérős sétával, jobbra tartva érkezünk az erdőben megbújó, 19.századi, klasszicista körkápolnához.

3. Remeteszőlős, Örkény telefonfülke

Elképesztően bájos ötlet: Örkény István egyik novellája kelt életre Remeteszőlősön, az önkormányzat mellett. A telefonkagylót felemelők az író egyperceseit hallgathatják, kitűnő színészeink tolmácsolásában. Vigyünk kényelmes cipőt magunkkal, mert az innen induló tanösvényt nem érdemes kihagyni, a Remete-szurdokot is megcsodálhatjuk, káprázatos tavaszi virágmezővel, barlanggal, patakkal.

Címkék:
 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280