Hogyan vidíthatnál fel bennünket?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Egy kert az antiromantikusoknak: a gyilkos kert

Egy kert az antiromantikusoknak: a gyilkos kert
2016
ápr.
14

Ebben a kertben biztosan nem fogsz romantikázni, ugyanis már egy érintés is halálos lehet!


Van egy kert Angliában, egészen pontosan Northumberlandben, az alnwicki kastély kertje, ahol a kapun halálfejek virítanak. Nem rossz kezdet, ugye?

The Poison Garden, Alnwick Garden.

Az épület maga ismerős lehet sokak számára az első két Harry Potter filmből, de az igazi látnivaló a kastélyhoz tartozó 14 hektáros kertnek a nap 24 óráján keresztül szigorúan őrzött része. Amikor ugyanis 1995-ben Jane Percy férje lett Northumberland 12. hercege, úgy döntöttek, hogy az elhanyagolt részen új látványosságot hoznak létre. A mosolygós, törékeny négygyerekes hercegné valami egész szokatlant talált ki. A helyet bevallottan a Mediciek híres padovai méregkertje ihlette.

A világ 100 legveszélyesebb növénye között, amiket itt láthatunk, megtaláljuk az ókortól napjainkig ismert és használt gyilkos legendákat: a nadragulyát, a sztrichnint, az indiai farkasmaszlagot, vagy a Szókratészt megölő bürök növényt. A világ minden tájáról érkező növények közül természetesen nem maradhattak ki a kábító hatású növények, a kannabisz, a varázsgomba, a színes mákvirágok (ópiumot nyernek a növényből), valamint a dohány, melyről az is kiderül, hogy miért kaptak halálos szívrohamot a csempészek, akik a testükre kötözték a leveleket, közvetlenül a bőrükre.

A hercegnő szándéka szerint ismeretterjesztő hatással jött létre a kert, az a cél, hogy felhívja a figyelmet a veszélyre és értékes információkat szolgáltasson a mérgek témakörében. Ezért kizárólag csoportosan és szakképzett vezetővel látogatható, a leggyilkosabb növényeket rácsokkal zárják el, mivel nemcsak az érintés, de még a belélegzés is komoly betegséget okozhat. A kert legveszélyesebb növényei valóban olyan erővel bírnak, mely az emberre akár is végzetes lehet, így nem maradnak el a figyelmeztető táblák sem: „életveszélyes”. A kertben dolgozó kertészek is csak speciális védőkesztyűben érintkezhetnek velük.

A Poison Garden (Méregkert) 2005-ben nyitotta meg kapuit. Egyes növények gyönyörűek, teljesen ártalmatlannak tűnnek, nehéz elképzelni, hogy valójában milyen veszedelmesek, de a séta végére már pontosan tudni fogjuk, hogy a szépség mögött micsoda sötét mérgek rejtőznek. Nem csoda, hogy a kertben lévő növények némelyikéhez külön engedélyeket kellett beszerezni, hogy egyáltalán bemutatásra kerülhessenek.

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280