Kíváncsi vagy, ki támogat Téged?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Medvehagymaszedés indul - 3 remek lelőhely!

Medvehagymaszedés indul - 3 remek lelőhely!
2016
márc.
17

Imádjuk pogácsában, de pirítóshoz is. Keressük meg a bakancsokat és a kosarakat, irány a napsütötte erdő!


Már fokhagymaillatban úszik az erdő, érdemes felkerekedni és teleszedni a kosarunkat friss, zsenge medvehagyma levelekkel. Ez a népszerű növény gyógyhatással is bír: fogyasztása kedvezően hat a gyomorra, a bélrendszerre, krónikus hasmenés és szorulás ellen használható, a szédülést, fejfájást enyhíti, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét, a vért és a húgyhólyagot. Ráadásul annyira finom, készülhet belőle leves, főzelék, pogácsa, kenőkrém....bármi!

Ha kedvet kaptál egy begyűjtő-túrára, mutatunk 3 lelőhelyet!

1. Gerecse

Nem is kell túl messzire menni, a fővároshoz legközelebb eső medvehagymázó terep a Gerecsében található. Autóval Zsámbék felől érkezve, Bajnát elhagyva kell résen lennünk, majd bal kéz felé vezet be egy nem túl jó minőségű, de kocsival járható földút, Pusztamaróthoz. Az egykori tábor helyén ma is erdei szállás működik, és egy kis büfé is üzemel, ahol isteni medvehagymás pogácsát sütnek. Az erdőben bográcsozhatunk, kirándulhatunk, körös-körül pedig medvehagyma tenger fogad minket.

medvehagyma / Allium ursinum

2. Mecsek

A Mecsekben ilyenkor lépten-nyomon medvehagymába botlunk. Számos lelőhelyet ismerünk, Orfű felé indulva szinte méterenként megállhatunk (Éger-völgy, Száraz-kút-pihenő, Szakadás, Égett-szállás a legismertebb lelőhelyek). Orfűn a Muskátli vendéglő medvehagymás ételek sokaságával vár, és a Medvehagyma Fesztiválnak is ők adnak otthont, idén április 9-10-én. Arra mindenképpen figyeljünk, hogy ha a terület maga természetvédelmi terület, akkor a medvehagyma ott csak engedéllyel szedhető.

Medvehagyma tenger, Mecsek

3. Bakony

A Bakonyba is érdemes egy kirándulást terveznünk, ráadásul most a szatyrunkat is teleszedhetjük zöld levelekkel. A legismertebb lelőhely Bakonybél környéke, ahol idén is megrendezik a Medvehagyma Napokat, túrákkal egybekötve, április 9-10-én. A medvehagyma szedésénél figyeljünk arra, hogy a rutintalanok összekeverhetik a mérgező gyöngyvirággal, igaz, ez utóbbi növény később nyílik, és egyáltalán nincs fokhagyma illata.

DSC_2100m

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280