Tetszik? Akkor viszonozd!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

13 elképesztő ismerkedési szokás a nagyvilágból!

13 elképesztő ismerkedési szokás a nagyvilágból!
2024
máj.
31

Ahány ház, annyi szokás: még az ismerkedés területén is meglepő dolgokra bukkanhatunk. A levágott fejtől a faragott kanálig, sok mindennel próbálják elkápráztatni a férfiak a nőket. De a kambodzsai lányoktól is lehet tanulni!


13 elképesztő ismerkedési szokást mutatunk be, Finnországtól Mexikóig.

1. Szereted az almát?

Vajon igaz a mondás, hogy a férfiak szívéhez a gyomrukon keresztül vezet az út? Ausztriában a 19. században a nők a férfiaknak olyan almaszeleteket adtak, amiket az összeszorított hónaljuk alatt tartottak tánc közben. Ha a fiú érdeklődést mutatott a lány iránt, azonnal befalta a gyanús illatú gyümölcsöt.

2. Mondd el evőpálcikával!

A Nővérek Ételfesztiválja idején Kínában, a Miao lányok színes rizst adnak az udvarlóiknak. A lényeg nem a szín, hanem az, hogy mi van a rizsben. Fokhagyma vagy bors? Ez nemet jelent. Egy evőpálcika? Ő is szeretne ismerkedni veled, de lassan. Fenyőtű? Bizonytalan az érzéseiben. Két evőpálcika? Viszontszeret.

3. Túléled?

Skóciában nem lacafacáznak. Néhány nappal az esküvő előtt a menyasszony és a vőlegényt borzalmas dolgokba bugyolálják, majd körbe parádéznak velük a városban. Annyi bizonyos, hogy ha ezt túlélik, akkor túljutnak majd a házasság gyötrelmein és próbáin is.

4. Mutasd a fogadat!

Mielőtt megházasodsz, a fogaidat le kell reszelned! Legalábbis, ha Indonéziában élő balinéz vagy. A reszelés eltünteti a gonosz jellemvonásokat, úgy mint kapzsiságot, kéjsóvár magatartást, így a házasságot ezek nélkül lehet kezdeni. A ceremóniát gyakran egybekötik magával az esküvővel, hogy pénzt spóroljanak.

5. Bocsánat, bepróbálhatom a kardomat a hüvelyébe?

A 19. században Finnországban volt életben az a szokás, hogy a lányok üres kard hüvelyeket kötöttek a derekuk köré. Ha egy férfi érdeklődött, beletette a kardját az egyikbe. Ha a lány visszaadta, akkor nemet mondott. Ha magánál tartotta, akkor elfogadta a férfi házassági ajánlatát.

6. Füttyben mondom el

A Mexikóban élő kickapoo törzs füttyszóval mondja el a terveit. Minden párnak sajátos füttyjele van, így nem kell a romantikus beszélgetésüket az egész falu tudtára adni.

7. Kanalam faragom

A 17. században Wales-ben fontos volt az apák számára, hogy lányukat egy ügyes kezű lovag mellett tudják. Ezért az udvarlók kézzel faragott, bonyolult mintájú fakanalakat készítettek szívük választottjának. Ha a lány elfogadta a kanalat, akkor megkezdődött a jegyesség.

8. Csak semmi romantika!

Japánban gyakran kerítők segítik a kapcsolatok létrejöttét. Ők felelősek azért, hogy a háttérben megtegyék az egyeztetéseket, fényképeket cseréljenek, és szikronba hozzák a két család elvárásait. Noha már kevésbé elterjedt ez a módszer napjainkban, a tehetősebb családok még mindig így ismerkednek.

9. Legyezővel üzenem!

A viktóriánus Angliában a nők csak korlátozottan mondhattak ki dolgokat, ezért kitaláltak egy jelbeszédet- a legyezőjükkel üzentek. Gyors legyezés? A lány elérhető. Az áll bal oldalán pihentetett legyező? A csaj nem téged akar. Jobb oldal? Ott vagy a listáján.

10. Dyngus nap a randizás napja

Ezen a lengyel ünnepen az egymásnak tetsző lányok és fiúk vízzel és parfümmel spriccelhetik le egymást. Emellett a fiúk a lányok lábát is csapkodják fűzfavesszővel. Noha ez a szokás a kereszténység előtti időkből származik, még mindig erősen tartja magát azokon a területeken, ahol sok lengyel él.

11. Csak erős idegzetűeknek!

Ha igazán le akarsz nyűgözni egy nőt, adj neki levágott fejeket! Tajvanon egészen a 20. századig tartotta magát a szokás, hogy a férfiak a csatában lekaszabolt fejeket bemutatva kérték meg a nők kezét. Ha a nő igent mondott, a fejeket jól látható helyre tették, hogy mindenki megcsodálhassa a férfi erejét.

12. Szerelemkunyhó

Kambodzsában az apák biztosak lehetnek benne, hogy a lányuknak kényelmes helye van az udvarlók fogadására: a saját szerelmi kunyhójuk. A lányok annyi fiúval találkoznak, amennyivel csak szeretnének, amíg meg nem találják életük szerelmét. Mivel az élethosszig tartó házasság nagy érték, így nagy hangsúlyt fektetnek a megfelelő pár kiválasztására.

13. Csak egyszerűen!

Az ókori Egyiptomban az udvarlás pofonegyszerű volt. Ha egy férfi szeretett egy nőt, és a nő viszontszerette, akkor beköltöztek egy közös házba, és együtt éltek. Ennyi. Semmi idegtépő ceremónia, hosszú készülődés – az egyiptomiak nem vették túl bonyolultra a formát. 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik egész évben!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod? Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280