Hogyan vidíthatnál fel bennünket?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

7 alig ismert tó Magyarországon, egy hűsítő csobbanáshoz!

7 alig ismert tó Magyarországon, egy hűsítő csobbanáshoz!
2015
máj.
14

Van élet nyáron a Balatonon túl is! Ha tóparton sétálnánk, vagy fürdőznénk egyet, nem muszáj zsúfolt helyet választanunk. Mutatunk 7 kevésbé ismert, festői tavat, amit érdemes felkeresni!

1. Hársas tó, Szentgotthárd

Hivatalos nevén Máriaújfalu-víztározó, amely a Hársas patak felduzzasztásával keletkezett. Gyönyörű erdei környezetben, karnyújtásnyira az osztrák határtól, az Őrség lenyűgöző dimbes-dombos vidékén találjuk. A tó gyalogosan körbesétálható, és egyes részein fürödni, horgászni is lehet.

2. Arlói tó

Arló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Hódos-patak völgyében fekszik. Fő nevezetessége a tó, mely a Csahó-hegy déli oldalának megcsúszása következtében ún. suvadással keletkezett, Közép–Európában egyedülálló módon. Egy 300 méternél is hosszabb 50-60 méteres függőleges szakadásfal mentén csúszott meg az a homoktömeg, amely elzárta a Szohony-patak völgyét. Annak vize így feltöltötte a kialakult mélyedést, létrehozva ezzel a páratlan szépségű Arlói-tavat. A tó partján napjainkra pihenőházak és horgásztanyák sora épült fel.

3. Öreg tó, Tata

Sokan ismerik a partján álló várról, vagy a vadlúd-sokadalomról ezt a meseszép, fűzfákkal szegélyezett tavat. Kevesen tudják azonban, hogy az ország legrégebbi halastava (mintegy 700 éves), és egy szakaszán fürdeni is lehet.

4. Nagyteveli víztározó

A Bakony lábánál, erdővel és hegyekkel körülvéve terül el ez a kellemes vizű tó. A strandolást így könnyű egy kis túrázással, vagy Pápa felkeresésével összekötni.

5. Deseda tó, Kaposvár

Kaposvártól északra található Magyarország leghosszabb mesterséges tava, a Deseda tó. A víz, valamint erdővel, mezővel tarkított környezete a kirándulóknak és a vízi sportok szerelmeseinek egyaránt kellemes időtöltést nyújt. A Toponárhoz közeli részt főként a fiatalok, a sportolást és a strandolást kedvelők látogatják, de találunk nyugodtabb részeket is, ha pihenésre vágyunk.

6. Tarcali tó

Tarcal Tokaj mellett található, és bár nagyon híres borvidékünk, a különleges fürdőhelyét kevesen ismerik! A bányató egészen elképesztő fekvésű, a sziklákkal tarkított, mélyebb vizű fürdőhelyet a vadregényes kalandok kedvelőinek ajánljuk!

7. Vadása tó, Hegyhátszentjakab

Az Őrséggel kezdtük, az Őrséggel fejezzük be a tavak listáját. A Vadása tó lenyűgöző dimbek és dombok közt bújik meg, a hasonnevű patak vizének felduzzasztásával keletkezett. Elnevezése onnét ered, hogy a környéken sok volt a róka, ezek lyukakat ástak a patak mentén, így lett vad-ásta, Vadása-patak, illetve tó. Vize kristálytiszta, a tavat 12 forrás táplálja.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik egész évben!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod? Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280