Hogyan vidíthatnál fel bennünket?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Nincs romantikusabb randihely a Szerelem Falánál Párizsban

Nincs romantikusabb randihely a Szerelem Falánál Párizsban
2023
okt.
01

Te hogy mondod, hogy szeretlek?


Párizs a szerelem fővárosa, így nem csoda, hogy a Montmarte-on, az Abbessess kertben áll a szerelem emlékműve: egy különleges fal, amelynek egész felületét az a szó borítja, hogy ‘szeretlek’ – különböző nyelveken. A Les Mur des Je t’Aime 40 m²-ét beborító szövegek számtalan nyelven vallanak a szerelemről, szeretetről.

Az alkotás két művész, Frederic Baron és Claire Kito műve. Az elképzelésük szerint randevúhelyszín, találkák kiindulópontja lehet a fal. Az idézeteket Baron maga gyűjtötte, mégpedig úgy, hogy bekopogott a nagykövetségekre, megszólított idegeneket és a saját szomszédait faggatta. Nem szótárból, hanem élő emberektől szedte össze azokat a szavakat, kifejezéseket, amelyek az erőteljes szeretetre, szerelemre utalnak. Jean-Claude de Feugas költő segített neki a gyűjtésben. Valójában ez a sok szó csak csepp a tengerben, hiszen Baron három gigantikus füzetet írt tele sok száznyi sóval, de végül azokat választotta ki, amelyeket a legszebbnek vélt.

Mur des

Claire Kito gyakorlott a keleti kalligrafikus írásban, ő volt az, aki élettel töltötte meg a leírt szövegeket. Gyönyörű fehér tipográfiát készített a projekthez, a szavakat 612 sötét, zománcozott lávalapkára írta fel. Ezek állítólag Baron jegyzetfüzetére hasonlítanak. A vallomás összesen 311-szer jelenik meg, 250 nyelven.
A bíborvörös színfoltok egy szétszakított szívre utalnak, az emberek szívére, amely oly gyakran meghasad, szétszakad, összetörik.

The 'I love you' wall_1

Mondani se kell, hogy a szerelmesek megtalálják a falat: szívesen fotózkodnak vagy randevúznak itt, kedvelt Insta háttér, de nem ritkák a lánykérések, az eljegyzések sem. A fal a tökéletes bizonyítéke az emberi érzelmek egyetemességének.

Monmartre, Paris (I love you wall)

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik egész évben!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod? Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280