Engedd, hogy más fizessen helyetted!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Új trend az ismerkedésben: megy a gyors, jön a lassú randizás!

Új trend az ismerkedésben: megy a gyors, jön a lassú randizás!
2015
ápr.
24

Fékeket behúzni, hódít a slow life nemzetközi mozgalom! Itt az ideje a társkeresésben is lassítani, a gyorskaják után a gyorsrandik ideje is lejárt!


Több, mint egy évtizede robbant be a társkeresők tudatába speed-dating (magyarul rapidrandi, gyorsrandi vagy villámrandi), melynek lényege, hogy 5-7 perc beszélgetés alatt kell eldönteni, hogy a veled szemben ülővel folytatnád e a randizást, vagy sem. A jópofának tűnő lehetőséget sokan kipróbálták, és sokáig az egyetlen offline alternatívát jelentette az online randioldalakkal szemben. A futószalagon ismerkedés persze nem mindenkinek jött be. Rengetegen úgy vélik, a speed-dating nem más, mint „bemutatkozóoldalak" nézegetése, csak élőben. Hiszen abban az 5 percben bárki tudja a legjobb formáját hozni, és a begyakorolt sablonos szövegét ismételgetni. Ráadásul egy ilyen eseményen a pszichológiai manipuláció áldozatai is vagyunk, ugyanis minden egyes jelölt után ki kell töltenünk, hogy adnánk e még egy esélyt a találkozásnak. Hacsak nem volt nagyon elriasztó az öt perc, valószínűleg pozitív lesz a válaszunk, mivel a többieket még nem láttuk, így nincs összehasonlítási alapunk.

A gyors döntés nem biztos, hogy jó döntés is, de a szervezők már lobogtathatják is, hogy lám, micsoda találati arány, mennyi kölcsönös jelölés! És a mennyiség! Mivel felsorakoztattak nekünk 10-12 ellenkező neműt, úgy érezzük, hogy rengeteg emberrel ismerkedtünk meg. De vajon hányról tudnánk akár egyetlen mondatot is visszamondani?

„Komolyan mondom, a speed-dating a lehető legrosszabb dolog az emberi kapcsolatok terén." (Laurence, Franciaország)

„A speed-dating a modern társadalom szomorú jelensége, ahol az embereknek idejük sincs megismerkedni. Ha csak 5 percem lett volna arra, hogy megismerkedjek a férjemmel, tuti nem mentem volna soha hozzá!" (Sophie, Franciaország)

„Szerintem valódi párkapcsoltra így semmi esélyed. Az ilyen programon az emberek nem is valódi önmagukat adják, hanem játszanak. Azonkívül, 5 percben mindenki ugyanazt mondja magáról, így teljesen összezavarodsz, hogy ki kicsoda." (Gosia, Lengyelország)

„Nem hiszek a gyors megoldásokban." (Douglas Oliveira, Brazília)

„A speed-dating olyan, mint egy komédia. Hogyan is ismerhetnénk meg valakit ennyi idő alatt? Egy szégyenlős ember, mint én, esélytelen." (S.K., Japán)

„Szó szerint olyan, mint egy húspiac." (Ákos, Budapest)

Egyre többen érzik azt, hogy a speed-dating nem az ő világuk. A nemzetközi slow mozgalom mind nagyobb térnyerésével az emberekben tudatosodik, hogy a minőségi idő, amit magunkra, a pihenésre, az étkezésre fordítunk, fontos. A társkeresés terén is a slow life (lassú élet) szemlélet kezd hódítani, már itthon és külföldön is gyökeres változás készülődik az offline randizás terén!

Berlinben két fiatal lány alternatív társkereső oldalt indított! Minden egyes jelentkezővel 3-4 órás beszélgetést folytatnak, ezek alapján írják meg az illető bemutatkozását. A fotózásra is órákat szánnak, a jelöltet lefényképezik mindennapos tevékenységei közben, kedvenc könyvével, álmai otthonával, stb. Így aztán nemcsak nagyon jól megismerik őt és az igényeit, de valóban úgy tudják bemutatni, hogy szinte mindent megtudunk róla, már az interneten keresztül.

Budapesten ugyancsak két fiatal lány indította útjára a Randimásképp offline társkeresőt, két évvel ezelőtt. A változatos programok köré szervezett társkeresés lényege, hogy a jelentkezők min. 3 órát töltenek együtt, ami során végig látják egymást, közösen boroznak, játszanak, vagy épp sütiznek. Mindenki mindenkivel kontaktusba kerül, és ennyi idő alatt már láthatják egymást gondolkodni, beszélni, mosolyogni ... egyszóval alaposabb képet kapnak a másikról.

A jelszó tehát: slow life, lassíts a társkeresésben is, a futószalagok kora lejárt!

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280