Tetszik? Akkor viszonozd!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

8 dolog, amit minden távkapcsolatban élőnek tudnia kell

8 dolog, amit minden távkapcsolatban élőnek tudnia kell
2023
nov.
03

Nem kell, hogy minden találkozás tökéletes legyen.


Távkapcsolatban élni nem könnyű, a másik hiánya néha valóban elviselhetetlennek tűnik. Egy tanulmány szerint viszont a távkapcsolatban élők gyakrabban osztanak meg mély gondolatokat, érzelmeket egymással, mint azok, akik nap, mint nap együtt lehetnek. Az ilyen kapcsolatban élők gyakran idealizálják a partnerüket és nagyobb intimitást tudnak teremteni.
Nem árt néhány tanácsot megfogadni, hogy könnyebben jussatok túl a távkapcsolatban töltött időszakon!

1. Állj készen arra, hogy kétszer annyit dolgozz a kapcsolatodon, mint mások

Egy távkapcsolatban sokkal keményebben kell azon dolgoznotok, hogy szilárd, biztos alapokra helyezzétek a kapcsolatotokat. A nyitottság, őszinteség és a bizalom alapvető. Meg kell találnotok a megfelelő időt arra, hogy egymással rendszeresen kommunikálni tudjatok. Még akkor is, ha nem látjátok egymást, fontos tudatosítani magatokban, hogy a kettősötökön dolgozni kell, ráadásul még többet, még nagyobb erőbedobással, mintha „sima” viszonyotok lenne.

2. Állítsatok fel alapszabályokat a találkozásokkal kapcsolatban

Nagyon fontos, hogy tisztán megbeszéljétek, mik az alapszabályok. Például, ha úgy gondoljátok, hogy a havi találkozást meg tudjátok oldani, akkor egyen ez prioritás, mindenki ehhez tartsa magát. Ne legyen az, hogy valaki mégsem jön, mert a másik csalódása, mellőzöttsége a kapcsolat végét jelentheti.

3. Napközben is írjatok egymásnak, hívjátok a másikat

Egymás napjaiban csak úgy fogtok tudni részt venni, hogy folyamatosan tartjátok napközben is a kapcsolatot: rövid üzenetekkel, sms-ekkel, gyors telefonhívásokkal. Nem jó, ha csak hétvégenként beszéltek, mert gyakorlatilag kétfelé megy az életetek, szinte semmit sem fogtok tudni egymásról, mire újra találkoztok. Ne várj mindennel estig, mert este, fáradtan már nehéz elmesélni az egész napi történéseket. Legyetek részesek egymás napjaiban!

4. Ne felejtsétek el beiktatni a rendszeres skype randikat

Nagyon fontos, hogy pontos beosztástok legyen arról, hogy mikor skype-oltok. Frusztráló, ha napokig kergetitek egymást a virtuális térben: amikor ő ráér, te rohansz, amikor te tudsz a gép elé kerülni, ő alszik. Az élő beszéd nagyon lényeges, az üzengetés nem elég a kapcsolat hosszútávú fenntartásához!

5. Próbáljatok egészben, egy nagy képként gondolni a kapcsolatotokra

Emlékeztessétek magatokat a közös célokra, és arra, hogy ez egy átmeneti állapot, néhány hónapra, évre, tanulmányok vagy munka miatt. A nehézségeken könnyebb túljutni, ha van előttetek perspektíva, ha tisztán látjátok hogy még egy évet kell kibírni, aztán közös lakásba költözhettek.

6. Ünnepeljetek meg mindent

Apró örömök: fél évet túléltetek, már csak egy év van hátra – minden mérföldkövet ünnepeljetek meg, hogy könnyebb legyen kivárni a távkapcsolat végét!

7. Érdemes törzsutasnak lenni a légitársaságnál

Gyűjtsetek bónuszpontokat, amikkel extra találkozásokhoz juthattok- számos lehetőséggel próbálnak a légitársaságok törzsutasokat toborozni. Lehet, hogy minden ötödik repülés ingyenes? Szuper, lesz egy meglepetés találkozótok!

8. Ne aggódj, ha nem sikerül minden találkozás tökéletesre

A távkapcsolatokban minden találkozáson óriási a nyomás: azt várjuk, hogy tökéletes legyen, hiszen lehet, hogy a következőre 6 hetet kell várnunk. Viszont ugyanúgy összekaphattok azon, hogy otthon maradjatok kettesben, vagy moziba menjetek a barátokkal, hogy melyikőtök családját meglátogatni fér bele a rövidre szabott időtökbe, hogy pont akkor van határidős munkája valamelyikőtöknek, amikor végre együtt tölthetnétek egy hétvégét, stb. Semmi gond, ne csinálj ebből túl nagy ügyet! A kapcsolatok tele vannak jó és rossz periódusokkal, csúcsokkal és mélységekkel, és ezek alól a távkapcsolat sem kivétel!

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik egész évben!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod? Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280