Tetszik? Akkor viszonozd!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Szex és fejfájás: nem vicc, ez egy létező probléma

Szex és fejfájás: nem vicc, ez egy létező probléma
2017
jan.
19

Drágám, már megint fáj a fejed?

A migrénes fejfájás az élet bármely területére lecsaphat. Akár a legromantikusabb és legintimebb helyzetekre is. 

„Egy tanulmány szerint a páciensek negyede jelentette, hogy a fejfájása befolyásolja a szexuális életének gyakoriságát vagy minőségét - meséli Joshua M. Cohen, amerikai neeurológus - sőt, 5%-uknak egyenesen a válóokot vagy a szakítást jelentette a mindent szétromboló migrén.” Ezt hallva már nem is tűnik olyan viccesnek, ha valaki azt meséli, hogy azért nem élnek nemi életet, mert az asszonynak mindig fáj a feje, igaz? Pedig ennek nem kellene feltétlenül így lennie. 

Érdemes követni az alábbi lépéseket, hogy megszabaduljunk a szexgyilkos fejfájástól. 

Légy tisztában a hatással

A migrén tünetei lehetnek a hányinger, a hányás, a szagok iránti érzékenység, a fények, hangok, mozgás és érintés kerülése. Gondolj arra, hogy mi kell a jó szexuális élményhez! Könnyen beláthatod, hogy a migrén mindezt meggátolja, korlátokat állít.

A fejfájásnak még egy sokkal közvetlenebb hatása is van a hálószobában. Egy felmérés során az derült ki, hogy az együttlétnél a migrénnel küszködő nők sokkal nagyobb fájdalmat és szorongást éreztek. Egy másik tanulmány viszont arra mutatott rá, hogy az aktus hatására éppen csökkentek a migrénes tünetek. Van példa az ellenkezőjére: léteznek olyan emberek, akiknél az orgazmus vált ki migrént. 

Tartsd távol a fejfájást

A krónikus migrénben szenvedőknek szükségük lehet gyógyszerekre is. Ha gyakran fordul veled elő, mindenképpen kérj orvosi segítséget, tudd meg, létezik-e olyan gyógyszer, amelyet bevehetsz, mielőtt elhatalmasodna rajtad a fájdalom. 

A migrénnel küzdők között sajnos a depresszió és a szorongás is gyakoribb. A hangulatváltozások pedig a hálószobai kedvet is lelohasztják. 

A migrénes embereknek kb. 75%-a nő. Az ő esetükben a menstruációs ciklus hormonszint-ingadozásai is gyakran kiváltják a kínzó fájdalmat. Ha ez egy kiszámítható jelenség, akkor könnyebb tervezni az együttléteket, és beiktatni pár nap szünetet, amikor tombol a fejfájás.  

Vannak nők, akik a fogamzástabletta szedése miatt javuló tendenciáról számolnak be, mások épp ellenkezőleg: a rohamok sűrűsödnek, ha így védekeznek a nem kívánt terhesség ellen. 

Sok embernek segít, ha rendszert visz az életébe: ugyanakkor alszik, és a szokott ételeket főzi. Jó hatással lehetnek a tornagyakorlatok és a sok víz fogyasztása is. Általában a változások nem tesznek jót a migrénnel.

Érdemes megfigyelni, hogy mik lehetnek a kiváltó okok, és kiiktatni őket az életünkből.  Az alábbi dolgok gyakran váltanak ki rohamokat:

vörösbor

csoki

erős illatok, pl. parfüm, illatosított gyertya 

erős fény

időjárási frontok

Tehát bármennyire is szeretnénk, a romantikus borozgatásokat ne tervezzük be estére, ha nem szeretnénk lemondani a rendszeres szexuális életről.

Címkék:
 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik egész évben!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod? Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280