Sír a cica miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Megmentheti a párkapcsolatodat az önmagaddal való beszélgetés?

Megmentheti a párkapcsolatodat az önmagaddal való beszélgetés?
2017
jan.
12

A technika tanulható!


Tudtad, hogy a legfontosabb ember, akivel rendszeresen beszélgetned kellene, te magad vagy? A megfelelő technika elsajátításától nem csak te fogod jobban érezni magadat, de a párkapcsolatot is megmentheti, erősítheti.
Az önbeszélgetés olyasmi, mint egy üzenet, amit magunknak adunk. A negatív gondolatokat konstruktív cselekvéssé változtatjuk segítségével.

Íme, egy 5 lépéses technika, Pamela Butler pszichológustól, aki a téma szakértője, sőt az önbeszélgetésben alapműnek számító könyv szerzője.

1. Légy tudatában a dolgoknak. Hallgasd meg, mit mondasz magadnak!

2. Mérlegelj. Döntsd el, hogy a mondandót támogató vagy romboló jellegű-e.

3. Azonosítsd. Határozd meg annak a rossz érzésnek, torzításnak, felnagyításnak a forrását, ami foglalkoztat. Lehet, hogy sürget a belső hang, azt parancsolja, hogy légy erős, tökéletes, segíts másokon? Vagy éppen minősít, címkéz téged ez a hang, és utasítgat? Netán összezavar, azon ügyködik, hogy félinformációkból vonj le teljes következtetéseket?

4. Támogasd magadat. A negatív beszélgetést cseréld le engedélyekre és önmegerősítésre. Például ha állandóan mások kedvére teszel, és midig magadat teszed az utolsó helyre, akkor adj engedélyt magadnak arra, hogy bizonyos esetekben te magad legyél a legfontosabb és a te akaratod érvényesüljön.

5. Készítsd el az akciótervedet. Határozd meg, hogy milyen intézkedéseket kell tenned, az új, magadat támogató pozíciód alapján.

Lássunk egy példát is erre! Dr. Butler elmeséli Carla történetét, amely megmutatja, hogyan gyakorolhatjuk a technikát a párkapcsolatunkban. A nő nagyon rosszul érezte magát, amikor barátja, Russel azzal hívta fel, hogy a születésnapját a közeli családtagokkal ünnepli. Igaz, hogy még csak pár hónapja jártak, de ígéretesnek tűnt a dolog. Most Carla úgy érezte, mintha hátba vágták volna azzal, hogy kimarad a párja ünnepéből. „És velem mi lesz?” gondolta Carla, miközben a gyomra reszketett. „Ha fontos lennék neki, akkor velem szeretne lenni a szülinapján.”
Carla e gondolatok után a tanult technikát alkalmazta.

1. Légy tudatában a dolgoknak. „Azt mondom magamnak, hogy nem kedvel engem, nem vesz komolyan. ”

2. Mérlegelj. „Az önmagammal folytatott beszélgetés nem hasznos, most már nem csak Russel miatt érzem rosszul magam, de magam miatt is.”

3. Azonosítsd. „A belső hang összezavar. elkapkodott következtetést vonok le, mert nem látom a teljes, egész képet.”

4. Támogasd magadat. „Engedélyt adok magamnak, hogy megkérdezzem Russelt, miért nem tervez velem is a szülinapján.”

5. Készítsd el az akciótervedet. Carla végül elhatározza, hogy felhívja Russelt és finoman megemlíti, hogy meg van lepve, amiért Russel nem akar vele ünnepelni.

A történet jól végződött. A kérdésre a férfi elmondta, hogy mivel a nő nem hívta el vacsorázni, sem máshova a jeles alkalomból, ő úgy vélte, nem is tervez közös ünneplést. Így igent mondott a szüleinek, akik viszont elhívták magukhoz. Tisztázva a félreértést, Russel persze örömmel kérdezte meg Carla-t, hogy lenne e kedve csatlakozni.
Ha Carla nem folytatja le a kis beszélgetést magával, nyilván szóba sem akar állni Russell-el, megsértődik és haragszomrádot játszik napokig. Az elemzés tehát konstruktívnak bizonyult, és megerősítette a kapcsolatot.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280