Bemutatjuk aaa… szponzorodat!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Egyre több az egyedülálló diplomás

Egyre több az egyedülálló diplomás
2023
jan.
30

Van-e összefüggés az iskolázottság és a szingliség között?

Kutatók szerint a "szingliség" nem feltétlenül önként vállalt életforma, hanem lehet kényszerű, de akár akaratlan döntés következménye is, ráadásul elterjedtségét az iskolai végzettség szintje is befolyásolhatja. A Randivonal.hu legfrissebb, közel 300 ezer társkereső demográfiai adatából készült kutatásából kiderül, hogy ez mennyire igaz.

A legutóbbi népszámlálás adatai szerint Magyarországon 19%-ra nőtt a diplomások aránya a 25 év felettiek körében. Emellett egy másik, ennél jóval kedvezőtlenebb tendencia is megjelent: a kétezres évek elejétől 30%-kal nőtt az egyszemélyes háztartások száma, ami így átlépte az 1,3 milliót. Egyre több tehát az egyedülálló, magányos ember hazánkban, ráadásul a Randivonal kutatása szerint ez a felsőfokú végzettségűeket érinti leginkább. A számokból ugyanis kiderül, hogy a társkeresők körében jóval magasabb a diplomások aránya az országos átlaghoz képest.

A kutatási eredményekből látszik, hogy Budapesten már minden második társkereső diplomás, de Hajdú-Bihar, Csongrád és Baranya megye is jóval az országos átlag felett található. Egyedül Nógrád megyében alacsonyabb ez az arány, minden más megyében felette van (Komárom-Esztergomban megfelel az országos átlagnak).

KSH adatai azt mutatják, hogy míg a nőknél érdekes módon az iskolai végzettség emelkedésével együtt nő az egyedüllét aránya, addig a férfiaknál éppen ennek az ellenkezője igaz: minél magasabb az iskolai végzettség, annál alacsonyabb az egyedül élők aránya. Szakértők szerint ennek oka, hogy a magasabban képzett, de kevesebb férfi könnyebben talál az elvárásainak megfelelő partnert, mint a magasabban képzett nők, akik egyébként is többségben vannak a férfiakkal szemben. A férfiaknál mind a középfokú végzettségű, mind az egyetemet, főiskolát végzetteknél a harmincas évei elején járók élnek a leggyakrabban egyedül.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280