Engedd meg, hogy bemutassuk a szponzorod!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Rámegy az életed a féltékenységedre?

Rámegy az életed a féltékenységedre?
2016
ápr.
13

Senki sem szeret szembenézni a féltékeny oldalával.


Olyan kínos, hogy nem tudod uralni ezt a buta tulajdonságodat. Azt mutatja, hogy gyenge vagy. Újra itt van a zöldszemű szörny. Megalázó érzés.
Nem is értjük, hogy hogyan tehet tönkre annyi embert a zöldszemű szörnyeteg. Okos, értelmes embereket. Mert mi a féltékenység? Nem más, mint bosszankodás, rossz érzés azért, mert mások sikeresek, népszerűek, jobbak, vagy másnak is tetszenek. Vagyis arról szól, hogy másokat irigyelünk, amiért valamiből több vagy jobb jutott nekik. Sokszor az egész csak a mi fejünkben létezik: olyan dolgokért féltékenykedünk, amelyek nem is egészen olyanok, mint amilyennek látszanak.

A féltékenység gyakran a gyerekkorunkban gyökerezik, ha valamiben hiányt szenvedtünk, valamit nem kaptunk meg, nélkülöztünk. Talán sosem volt a családunknak pénze, nehéz körülmények között nőttünk fel, ezért aztán minden gazdag emberre féltékenyek, irigyek vagyunk. Pedig nem látjuk a gazdagságuk mögött húzódó esteleges problémákat, és teljesen irreálisan ítéljük meg magukat az embereket, akiket kizárólag pénzeszsáknak látunk. A féltékenység irreális, beszűkült látókörű érzelem. Muszáj kontroll alatt tartanunk, vagy megszabadulnunk tőle, ha nem akarjuk, hogy lassan tönkretegye az életünket, megöljön bennünket.
Kezdjünk vele valamit, ha másért nem, hát azért, mert az egészségünkre is veszélyes!

1. Az alacsony önbecsülés szomorúsághoz, depresszióhoz majd gyenge szívhez vezethet

Hiszed vagy nem, ez így igaz. A szívünk ugyanúgy izomból is áll, mint más szerveink. Ha szomorúak vagyunk, lelassul, ha jókedvűek vagyunk, normálisan ver. Ha pedig izgatottak vagyunk, akkor a szívünk is felpörög. Az állandó szomorúság depresszív állapothoz vezethet. Ha nem törődsz ezzel, nagyon könnyen egy veszélyes spirálban találhatod magad. Vizsgáld meg a féltékeny érzéseidet, próbálj rájönni, mi okozza őket! Ne akarj egyszerre túl nagy változást, kis lépésekkel haladj!

2. A düh magas vérnyomást eredményez

A féltékenység azt eredményezheti, hogy túl sokat foglalkozol feleslegesen egy olyan dologgal, ami bosszant, zavar téged. Túlságosan felidegesíted magad ezzel, ami természetesen magas vérnyomáshoz vezethet. Remek, máris kezdheted a gyógyszerek szedését!

3. ó, Miszter Alkohol!

A szomorúság gyakran visz minket az első bárig, vagy a házi bárpultig. Manapság amúgy is divat lett minden bajra inni, vagy egyéb szerekhez nyúlni, nyugtatókhoz, antidepresszánsokhoz, vagy durvább segítőkhöz. Sokan már a kisebb idegrendszeri problémáikat, alvászavaraikat is pirulákkal enyhítik, féltékenységükben aztán számolatlanul döntik magukba a piát, vagy szívják a cigarettákat. Mindez heti rendszerességgel rengeteget árt az egészségnek.

4. A nyomás és a stressz, amit a féltékenység okoz, fizikai tünetekhez vezethet

Hogy szélsőséges esetben hova vezethet a féltékenység? Elmebaj, elhízás, fejfájás, idő előtti öregedés, korai halál. Igen, halál. Ideje hát valamit kezdened ezzel az őrült érzéssel. Hangulatevővé válhatsz, ami persze egyenes út az elhízáshoz, cukorbetegséghez.

5. Elveszíted a barátaidat, családtagjaidat

Lassú, de biztos út az elmagányosodáshoz. Senki sem akar majd a közeledben lenni, az állandó panaszkodásod és negatív hozzáállásod miatt. Nem számít, ki mit mond, nem hallgatsz mások érvelésére, és hamarosan mindegyik társaságon, közösségen kívül találod magadat.

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280