Tetszik? Akkor viszonozd!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Neked, anya, aki a boldogtalan házasságodban vergődsz!

Neked, anya, aki a boldogtalan házasságodban vergődsz!
2016
ápr.
04

A gyerekeid miatt vállalod a boldogtalan életet. Pedig itt az ideje kilépni!


Már egy ideje semmi örömöd nincs a házasságodban. El is felejtetted, hogy mikor voltál utoljára boldog. Vannak emberek, akiknek fogalmuk sincs, hogy belül mennyit szenvedsz. Kívülről úgy néztek ki, mint egy boldog pár. A barátaid viszont mindenről tudnak, feléjük nem tudod megjátszani magadat. Boldogtalan vagy, és ezt tudják. Még akkor is, ha azt hiszed, hogy a gyerekek előtt jól adod elő magad, valójában nem. Még ha nem is tudják ők pontosan megmondani, hogy mi folyik itt, azt nagyon is érzik, hogy Anya boldogtalan.

Tudom, hogy nem akarod ezt hallani, de a gyerekeid egy boldogtalan házasságban látnak, ami különösen a nagyobbak számára nyilvánvaló, hiszen látják a külvilágot, nekik már van összehasonlítási alapjuk. De mivel te nagyszerű anya vagy, kitartsz ebben a reménytelen helyzetben, és teljes meggyőződéssel hiszed, hogy azzal teszed a legjobbat a gyerekeidnek, ha tovább vonszolod magad a romokban heverő házasságodban. Úgy érzed, hogy ha te választod magadnak a boldogtalanságot, azzal megnyered a gyerekek számára a boldogságot. Hogy tudod megtenni ezt magaddal? Beragadtál a nyomorúságos házasságodban, mert azt mondod magadnak, hogy lehetne ez még rosszabb is. Lehetne a gyerekeknek is rosszabb. Te is lehetsz még rosszabbul. Ők is lehetnek még rosszabbul. Nem tudatosan teszed, de hazudsz magadnak, bántod magadat ... és a gyerekeidet.

A depressziód a gyereked depressziójává válhat

Tanulmányok szerint a szülők depressziója kapcsolatba hozható a nehéz természetű gyerekek első tüneteivel, alacsony önértékelésükkel, és más negatív tényezőkel. Az az elképzelés, hogy egy boldogtalan házasságban boldog gyerekek lesznek, teljesen hamis. Ha te magad hosszú időn keresztül boldogtalan vagy, hogyan is lennél képes elzárni a gyerekeidet ettől a fájdalmas állapottól? Azt szeretnéd, hogy a gyerekek úgy érezzék, hogy ők a felelősek a szomorúságodért? Ez nem olyasmi, hogy majd megértik az állandó rossz közérzetet, ehhez még nem elég felnőttek. Ne tedd ezt velük- és magaddal!

Lehetséges változtatni

Képes vagy változtatni ezen, és saját lábadra állni! Időbe telik, míg kialakítod az önálló életedet, a jövedelmedet, ha most nincs, de ha lépésekben gondolkozol, akkor lehetséges lezárni a házasságodat és egyedül vinni egy háztartást. Könnyű út? Egyáltalán nem, az elején nagyon nehéz és később is sokszor küzdelmes, de mégis olyan felelősségteljes, boldog megoldás. És ez az élet.

Ha dolgozol, nézd át a pénzügyeidet, a bevételeidet, a családi pótlékot. Kalkulálj, vizsgáld meg, hogy miként lehetséges, hogy megszabadulj a hitelektől, és önálló lábra álljál. Ha nem vagy pénzkereső, gondolatban menj vissza korábbi évekhez, amikor volt munkád. Van olyan ismerősöd, aki segíthet újra elhelyezkedni? Járj nyitott szemmel, figyeld az álláslehetőségeket!. Ne add fel csak azért, mert már régóta nem dolgoztál. Bármi lehetséges. Gondold végig: csak te vagy képes eldönteni, hogy melyik a nehezebb: nyomorultul és csapdában érezni magad, vagy szabadnak lenni és küzdeni. Legyen eszedben, hogy a küzdés véget ér előbb-utóbb, de a nyomorult érzés várhatóan nem.

Kerestél segítséget?

A házasságod nem működik. Kerestél, kerestetek megoldást, segítséget? Te magad fordultál már szakemberhez? Talán van még egy halvány reménysugár, hogy változtatni lehet a kapcsolatotokon. Csak te tudod. Az első lépés, hogy beszélj a pároddal, ha pedig már próbálkoztál nála, de elutasítja a konzultációt, vagy a külső segítséget, akkor miért nem mész egyedül egy szakemberhez? Ezekből bátorságot is meríthetsz, hogy meghozd a helyes döntéseket, akár a pároddal, akár nélküle.

Eljátszani a tökéletes boldogságot nem jó irány

Nap, mint nap úgy létezni, mintha minden rendben lenne, mérgező a gyermekeid számára... Szeretnéd, ha ezt az állapotot tartanák normális, elfogadhatónak? Szeretnéd, ha egyszer ők is ilyenbe kerülnének? Akkor arra bíztatnád őket, hogy maradjanak? Ha a válaszod nem, akkor magadat is ki kell menekítened ebből a helyzetből – itt és most.

Tanítsd meg a gyerekeidnek, hogy ez nincs rendben, és hogy a szerelem nem így fest – ha egészséges kapcsolatról van szó.
Nem számít, mit választasz – párterápiát, válást, egyéni konzultációt – de nem kell ennek így mennie tovább. A sorsodért te felelsz. Mutasd meg a gyerekeidnek, hogy fontos vagy magadnak, így később ők is ezt a példát fogják követni.

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280