Kíváncsi vagy, ki támogat Téged?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

7 buta szokás, ami gyengíti a kapcsolatokat

7 buta szokás, ami gyengíti a kapcsolatokat
2023
júl.
18

Nem kell mindig várnod a másik fél kezdeményezésére, és a szex-megvonás sem erősíti a kapcsolatotokat.


Minden kapcsolatban vannak játszmák, amelyek többnyire csak gyengítik a kötődést. Nehéz őket elhagyni, főként, ha az évek során belénk vésődnek, de érdemes. Felesleges energiapazarlás, sehova sem vezet, és nem fejlődik általuk a kapcsolat sem.

Lássuk a 7 leggyakoribbat!

1. Az imént én kerestem, most neki kell keresnie

A nőkre jellemző magatartás, hogy (főleg a kapcsolat elején) a férfitől várják a kezdeményezést: a telefonhívást, az emileket. Ha azt sms-ezed, hogy jóéjt, akkor reggel muszáj válaszolnia egy jó reggelt-tel, különben megharagszol. Ha tegnap te csörögtél rá munka után, akkor ma csakazértsem teszed, várod, hogy ő keressen. Mintha lenne egy forgatókönyv, amiben elképzelhetetlen, hogy kétszer egymás után tőled jöjjön a kezdeményező, érdeklődő hívás. Nézd inkább úgy, hogy ő a párod, és keresd, amikor csak a szíved diktálja, amikor hiányzik.

2. Szex-megvonás, ha felbosszant

Ismét egy női szokás, ami mintha generációkról generációkra terjedne. Lehet, hogy neked is még a nagymamád tanácsolta, hogy veszekedés esetén így cselekedj? Valamivel felbosszant, amire te azt tagadod meg tőle (és magadtól), ami fontos egy kapcsolatban: a testiséget, melyre mindketten vágytok. A végén persze úgy érzed, győztél, de valójában manipulálod a párodat és zsarolod azzal, hogy legközelebb is így jár, ha ellentmond neked. Tényleg ezzel akarsz egy kis változatosságot vinni a kapcsolatotokba?

3. Nem veszed fel a telefont, ha keres

Elérhetetlennek akarsz tűnni, ezért várod, hogy kepesszen utánad. Már háromszor hívott, de te nem veszed fel, teperjen csak. Ennek vajon mi értelme? Ez csak egy gyerekes játszma, semmi több. Olyanokra jellemző, akik bizonytalanok magukban, a kapcsolatukban, és így kívánnak valamiféle visszaigazolást kicsikarni: fontos vagyok neki, már negyedszerre keres.

4. Szövetkezel a családoddal, a pároddal szemben

Mindennek elmondod a partneredet, igyekszel az egész családot a te oldaladra állítani. Mivel ők szeretnek téged, biztosan melléd állnak, így a vitákból győztesként kerülhetsz ki. De mit nyersz ezzel? Mert a kapcsolatodat előbb-utóbb elveszíted ezzel a magatartással, az biztos.

5. A fejéhez vágod a régi dolgokat

A harag rossz tanácsadó, dühösen az ember sokszor mond olyanokat, amiket nem gondol komolyan. Van, aki egy vita során mindenfélét a másik fejéhez vág, olyan régi eseményeket is, amelyeknek az égvilágon semmi köze az adott szituációhoz. Te még egy önéletrajzot sem vagy képes megírni! Három hete várom, hogy kicseréljél egy villanykörtét! és a többi... Ezek azok a dolgok, amelyek nem építik a kapcsolatot, nem oldják meg az adott vitát, viszont rombolják a másik fél önbizalmát és önbecsülését.

6. Kijárási tilalom

Nem szereted, hogy későn jött haza, netán kimaradt éjszakára a barátaival. Ezért aztán kijárási tilalmat hirdetsz: megmondod, hogy mikorra kell otthon lennie, mint egy gyereknek. Pontosan úgy is fogja érezni magát, mint egy gyerek, a kapcsolatotokból pedig eltűnik a megbecsülés, a tisztelet és a bizalom.

7. Kölcsönkenyér visszajár

Az egyik legelterjedtebb játszma a kapcsolatokban. Valahova elment nélküled, mire te összetrombitálod a barátaidat, és elmész velük máshova, persze nem mondod meg, hova. Nem veszed fel, ha hív, hiszen megérdemli, hogy ne beszéljél vele! Pár nappal később lehet, hogy ő fog veled így viselkedni. Bekerültök egy borzalmas körforgásba, aminek nincs vége. Akkor talán megérted, hogy miért káros ez a fajta magatartás a kapcsolatotokra.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik egész évben!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod? Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280