Hogyan vidíthatnál fel bennünket?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

8 dolog, amit nyertem a válásommal

8 dolog, amit nyertem a válásommal
2024
máj.
03

Van úgy, hogy egy pofon nem várt módon jobbá teszi az életedet.


"Ami nem öl meg, az megerősít"- tartja a mondás. Igaz ez a válásra is, bármennyire is nehéz és fájdalmas folyamat, vannak területek, ahol nyerhetünk is, ha ügyesen csináljuk. Elvált nők osztják meg velünk, hogy mi mindenben fejlődtek azt követően, hogy a házasságuk véget ért.

1. Megtanultam a pénzzel okosan bánni

Elképzelhető, hogy korábban anyagilag a férjedtől függtél, sok nő jár ebben a cipőben. Ebben az esetben nagy kaland és jó érzés felelősséget vállalni a saját pénzügyi jövődért. „17 évesen mentem férjhez és 26 voltam, amikor elváltunk. Életemben először lettem felelős a számlákért, a lakbérét, a törlesztőrészletekért. Életem legfélelmetesebb időszaka volt, ugyanakkor a legfelszabadítóbb is.”-meséli Shelly (33).

2. Már tudom, mit akarok egy partnertől

A válást követően már sokkal világosabban látod, hogy milyen partnert szeretnél, és ki az, akivel képtelen vagy hosszútávon együtt élni. A válás szembenézés és alapos önismereti kurzus is egyben, így minden esélyed megvan rá, hogy egy újbóli választás esetén már sokkal okosabb, érettebb és megfontoltabb leszel. Stephanie (36) bevallja, hogy neki a válása mutatta meg, miként lehetne ő maga jobb társ. „Azt hittem, próbálom megőrizni a békét a házasságomban, de igazából azon ügyködtem, hogy mindent a szőnyeg alá söpörjek. Megtanultam, hogy nem kell félnem kiereszteni a hangomat.”

3. Belejöttem az ezermesterkedésbe

Tipikus, hogy egy kapcsolatban a férfi az, aki megjavít, megszerel, elintéz apróbb dolgokat a ház körül. Ha a férfi távozik, akkor te leszel az ezermester, és önbizalmat adhat, hogy bele tudsz tanulni egy új szerepbe! „Egy baromi nagy öltözködő asztal érkezett egy hétre rá, hogy elment a férjem.” –idézi fel Magalie (38). „Kihúztam apám régi szerszámosfiókját, és elhatároztam, nem érdekel, meddig tart, összeszerelem az asztalt. Megcsináltam! Az asztal olyan lett, mint egy jelkép: saját erőmből építettem össze.”

4. Kiteljesedtem a munkámban

Elképzelhető, hogy anyagi megfontolásból is kénytelen vagy a válás után újra munkát vállalni, esetleg egészen másba belevágni, mert a korábbi elfoglaltságodat nem tudod összeegyeztetni az egyedülálló anya idejével. Lori (48) például nem használta a jogi végzettségét, amíg a férje biztos hátteret jelentett a családnak. „A válásomig otthon voltam a gyerekekkel, 10 éven keresztül. Most viszont saját cégem van, mediátorként, ügyvédként és válási tanácsadóként dolgozom.”

5. Jobb szülő lettem

Többé nem kell a vagdalkozásra-veszekedésre fordítanod az energiádat, a felszabadult idődet és figyelmedet pedig a gyerekeidnek tudod adni. „A válást követően jobb szülő lettem, mivel sokkal kevésbé voltam érzelmileg kiégve”- vallja JC (38). „Tudtam a lányomra figyelni, ha valamit csinált, volt időm elgondolkodni, hogy én miként tettem hasonló koromban. Volt időm őrá.”

6. Az egészségi állapotom javult

Számos tanulmány állítja, hogy a házas emberek tovább élnek. Ez így van, de a sok stressz, ami egy széthulló, nyüglődő házasságban érhet, éppen ellenkező hatást vált ki. Ebben az esetben valójában boldogabb és egészségesebb életet élhetsz, ha véget vetsz a betegítő állapotnak. Magadnak kell ezután saját magadra figyelni, az egészségedért te leszel felelős egyedül, senki nem fog figyelmeztetni, hogy menjél szűrésre vagy vedd be a vitaminokat.

7. A baráti kapcsolataim megerősödtek

A válás során kiderül, ki tart veled, ki az igaz barát. Sokszor kiderül, hogy vannak, akik az exed oldalára állnak, csalódások érnek. Ez persze lehangoló, de be kell látnod, hogy ők nem is voltak igaz barátok, így a továbbiakban nem kell rájuk pazarolnod az idődet. Magalie ezt úgy látja, hogy „korábban állandóan késztetést éreztem, hogy barátkoznom kell a negatív barátokkal, mostanra viszont egy csapatnyi támogató barátom maradt."

8. Kinyílt a világ!

Lehet, hogy a volt párod nem rajongott az utazásért, a gyerekekkel pedig egyenesen lehetetlennek tűnt világot látni. „A válás után hirtelen lehetségessé vált az utazgatás, a megosztott gyerekfelügyelet miatt. Elhatároztam, hogy annyit fogok utazni, amennyire csak lehetőségem lesz. Nem fogok arra várni, hogy csatlakozik-e hozzám valaki, és nem fogok félni attól sem, hogy egyedül induljak útnak. Azóta számos helyen jártam már”- újságolja Nicole (49).

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik egész évben!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod? Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280