Sír a cica miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Így ismerd fel a jó és a rossz féltékenységet!

Így ismerd fel a jó és a rossz féltékenységet!
2022
aug.
31

 Előbb-utóbb minden kapcsolatot utolér. Nem mindegy, hogy milyen formában!

Van, aki bőszen hangoztatja, hogy ő nem féltékeny, és ezzel éppen a társát bántja meg. Mások pedig megőrülnek attól, hogy minden 10 perces késés után drámai nagyjelenet várja őket otthon, és percre pontosan el kell számolniuk az idejükkel. A nők azon mérgelődnek, hogy a párjuk azt se veszi észre, hogy a szomszéd pasi teljesen odáig van értük, a férfiak meg kinevetik a feleségüket, mert az váltig állítja, hogy az új titkárnő mindenkire ráhajtott.

A féltékenység lehet egészséges mértékű és káros is. Az egészséges féltékenység abból ered, hogy az ember a saját „birtokát" védi, szeret és elköteleződött a kapcsolat iránt. A káros féltékenység pedig önbizalomhiányból és korábbi sérelmekből származik.

Honnan ismerhető fel az egészséges féltékenység?

- a jó féltékenység segít megőrizni a házasság egységét

- megmutatja az elköteleződöttséget a partnered iránt

- megvédi az egységet

- őszinte kommunikáció segítségével elmélyíti az egymás iránti szerelmet

- segít abban, hogy a problémák kibeszélésre kerüljenek, mielőtt eluralják a kapcsolatot.

Fontos, hogy bízzunk a házastársunk ösztöneiben. A pasik tudják, hogy miként viselkednek a pasik, a nők pedig azt, hogy mit akarnak a nők, így ha a párod féltékeny valakire, aki szerinte nem megfelelően viselkedik, lehet, hogy neki van igaza. A hölgyeknek különösen jól fejlett radarjaik vannak, képesek más nőneműek testbeszédét és nemverbális kommunikációját is kódolni. A pasik pedig szeretik ezeket nem észrevenni, és azzal nyugtatni a párjukat, hogy csak képzelődik.

A káros féltékenység azonban egészen más. Abból származik, hogy saját magadat örökösen másokhoz hasonlítgatod, mert nem rendelkezel kellő önbizalommal. Folyamatosan alkalmatlannak, szánalmasnak, semmilyennek, lényegtelennek érzed magad. Jellemző az olyan emberekre, akik rengeteget szenvedtek az életükben, rossz házasságból lépett ki, nehéz gyerekkoruk volt, szüleiktől nem kaptak kellő szeretet, és ezeket a terheket cipelik magukkal. A betegesen féltékeny ember állandóan uralni akarja a kapcsolatot, nagy jelenetekkel, drámákkal, hazudozásokkal, ön-sajnálattal, fenyegetéssel, megfélemlítéssel, manipulációval. Ha pedig nem sikerül a partnerét ellenőrzés alá vonni, akkor még erőszakosabban fog fellépni. Ez természetesen oda vezethet, hogy a partnere előbb-utóbb valóban megcsalja, ami aztán olaj tűzre, és így egy végtelen spirálba kerül a kapcsolat.

A káros féltékenység jelei

- kételkedsz a párod őszinteségében, és alaptalanul vádolod, ezzel elüldözve őt

- értéktelennek és nem fontosnak érzed magad

- frusztrált és túlterhelt vagy

- állandóan mindent ellenőrizni, kontrollálni akarsz

- egyre kevesebb az intim kapcsolat köztetek.

Amikor a féltékenység egészségtelen mértéket ölt, akkor a kapcsolatra is romboló hatással van. A szerelemnek semmi köze már ehhez a zöld szemű szörnyhöz. Az igazi szerelemben azt keresed, ami a társadnak is jó, nem azt, ami kizárólag neked. Ha úgy érzed, hogy a társad indokolatlanul és ijesztő mértékben kezd féltékeny lenni, üljetek le beszélni, akár szakember segítségével is. Kérdezd meg tőle, hogy milyen alapot adsz ahhoz, hogy így viselkedjen. Vizsgáld felül a saját magatartásodat: elképzelhető, hogy az utóbbi időben túl sokat dolgozol, esetleg új munkád van, és későn jársz haza, ami gyanakvást ébreszt a párodban? Vidd el a munkahelyedre, mutasd be a kollégáidnak, biztosítsd szavakkal és tettekkel arról, hogy továbbra is őt szereted! Vedd elejét annak, hogy a zöld szemű szörnyeteg tönkretegye a kapcsolatotokat! 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280