Fizessen a hirdető helyetted!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Honnan ismerem fel az érzelmi megcsalást?

Honnan ismerem fel az érzelmi megcsalást?
2023
febr.
02

Előbb-utóbb mindenkit utolér: miközben jó kapcsolatban élsz a pároddal, találkozol valakivel, aki vonzó és izgalmas.


Miért ne tetszhetne más is, a partnerünkön kívül? Az még nem bűn. A határvonal viszont nagyon vékony, és egy ártatlannak tűnő „barátkozásból" nagyon könnyű belekeveredni egy fájdalmas érzelmi kötelékbe. Fájdalmas, mert nem szeretnéd a partneredet megbántani, ugyanakkor úgy érzed, hogy az új kapcsolat is sokat jelent. Egy darabig azzal áltatod magad, hogy ez pusztán barátság, de a lelked mélyén nem tudod, hogy mi a helyes út. Nem akartál belebonyolódni, azt hitted, hogy nem fog ennyire megérinteni, de most már késő.

Mással létesített fizikai viszony, szexuális kapcsolat egyértelműen megcsalást jelent, szinte mindenkinél. De vajon hol kezdődik a megcsalás, és mi a helyzet az érzelmi kapcsolattal? Sokkal nehezebb megfogalmazni, hogy ezen a téren mi számít hűtlenségnek. Az egész dolog olyan megfoghatatlan és homályos, közel sem egyértelmű. Hiszen nem történt semmi, mi csak beszélgetünk, találkozgatunk....

Ha ennek a 6 jelnek a valamelyikét tapasztalod, húzd meg a vészféket!

1. Valaki másnál keresed az érzelmeket, a rajongást

Egy kapcsolatban nincs szükséged másvalakire, hogy az érzelmi, intim igényeidet kielégítse. A kulcsszó az intimitás. Természetesen más a baráti érzés, amihez barátokra van szükségünk, akár mindkét nemből. Ha viszont úgy érzed, hogy a rajongást, a bókolást, a tetszeni vágyást másnál keresed, akkor már gond van. Ha a visszaigazolásokat nem a párodtól kapod, akkor elsősorban a köztetek lévő kommunikáció hiányzik, és helyesebb lenne ezen dolgoznotok. Ilyenkor nagyon könnyű másfelé fordulni, viszont ez éppen a távolságot fogja növelni. Az, hogy az érzelmi megerősítés hiányzik a kapcsolatotokból, még nem ad felmentést neked, ha máshol keresed. Az energiáidat inkább a jelenlegi kapcsolatod megerősítésére fordítsd!

2. Eltitkolod a kapcsolatot a partnered elől

Nem kell mindent megosztani a pároddal, mindenkinek szüksége van apró kis titkokra, személyes emlékekre, élményekre, amiket megtart magának. Viszont ha egy kapcsolatot eltitkolsz a társad elől, mert abban olyan dolgot teszel vagy mondasz, amivel megbántanád a másikat, akkor az már jelent valamit. Egészen biztosan átléptél egy határvonalat. Vagy a pároddal való kapcsolatotokban nincs valami rendben, és ezért keresed máshol az érzelmeket, vagy a titkolt kapcsolat nem vállalható, mert te is érzed, hogy több, mint barátság. Akármelyik is, itt az ideje tiszta vizet önteni a pohárba. El kell döntened, hogy melyikük mellett teszed le a voksodat.

3. Vállalhatatlan levelezés

Olyanokat mondasz, vagy írsz, amiket már nem vállalnál a partnered előtt. Mi jelent ez?
- folyamatosan flörtölsz
- a másik hiányáról beszélsz, intim hangvételben
- romantikus képzelgéseid vannak egy esetleges kapcsolatról
- olyan bizalmas titkokat osztasz meg a jelenlegi kapcsolatodról, amelyek nem tartoznak másra.

4. Régi romantikus sztorik felélesztése

Ha valami tilos, akkor az a régi romantikus (elvarratlan) sztorik felmelegítése. Persze lehetséges, hogy valakivel jóban maradsz a szakítás után, de a hirtelen felbukkanó volt osztálytársakkal, régi szerelmekkel kezdeni egyértelműen veszélyes! Főleg, ha valamikor testi-lelki intim viszonyban voltatok, hiszen ebben az esetben egy pillanat alatt vissza lehet rázódni a „régi" szerepekbe.

5. Valaki iránt érzéseid vannak

Ha azon kapod magad, hogy valaki iránt érzésekre lobbansz, fennáll a veszélye, hogy átlépted a vonalat, ami az egyszerű barátság és az érzelmi elköteleződés között van. Van, amit nem tudunk befolyásolni: természetes, hogy az életünk során találkozunk emberekkel, akiket vonzónak tartunk, é az is lehet, hogy mi is tetszünk nekik. A kérdés az, hogy miként kezeljük ezeket a helyzeteket. Van különbség aközött, hogy vonzódunk valakihez, vagy engedjük, hogy ez a vonzalom fejlődésnek induljon. Ha fejben eldöntöttük, hogy monogámok vagyunk, akkor bármilyen csábító is, de ehhez tartsuk magukat. Veszélyes a tűzzel játszani! Nem az a bűn, ha megtetszik valaki, hanem az, ha nyitunk felé, és egyre jobban sodródunk egy titkos viszonyban.

6. Viszonzás

Nem tudod befolyásolni, hogy a másik személy mit tesz vagy érez. Ha valaki állandóan csapja neked a szelet, az az ő dolga. A válaszaidat viszont te irányítod. Ha te bátorítod, bíztatod őt, és megengedsz neki dolgokat, belemész titkos találkozókba, folyamatosan levelezel vele, netán viszonzod a testi közeledését: ez már a te döntésed.

Itt egy egyszerű kérdés, tedd fel magadnak, hogy eldönthesd, érzelmi megcsalásról van-e szó az esetedben: Jól érzeném magam, ha a partnerem tudna a viselkedésemről? Ha mellettem állna a párom, és hallaná, hogy miket mondok a másiknak, jó érzés lenne? Ha látná, hogy miként viszonyulok hozzá, mi teszek, jó érzés lenne? Ha a válaszod nem, akkor átlépted azt a bizonyos vonalat. Ilyenkor két lehetőséged van. Vagy megbeszéled a pároddal az érzéseidet, a zavarodottságodat, bármennyire is fájó, vagy befejezed ezt a titkos viszonyt, mielőtt még fájóbb lesz. Ha nehezedre esik, gondolj arra, hogy éreznéd magad, ha a társad tenne ilyet a te hátad mögött?

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik egész évben!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod? Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280