Sír a kollégánk miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Ez a vezető probléma a házasságokban!

Ez a vezető probléma a házasságokban!
2015
okt.
06

Nem a megcsalás, és nem is az alkoholizmus. Na vajon mi lehet?


Természetesen minden házasságban akadnak kisebb-nagyobb gondok. Anyagi nehézségek, egészségügyi problémák, hűtlenség nehezítik a mindennapokat. A terapeuták szerint viszont, meglepő módon az első számú probléma, amely a legtöbb váláshoz vezet, a rossz kommunikáció.
Ebben benne van az, hogy miként beszélgetnek a mindennapokban, hova fajulnak a veszekedések, tudják-e közölni a vágyaikat, meg tudják-e oldani a felmerülő gondokat. A jó hír az, hogy a hatékony kommunikáció tanulható, és beépíthető a szürke hétköznapokba.

Lássuk a 6 leggyakoribb kommunikációs gondot, és a megoldásukat!

1. Azt hisszük, hogy elegendő csupán beszélgetni

Pedig az kevés, ha csak beszélgetünk a párunkkal. Azt a hamis érzetet keltheti, mintha valóban erősítenénk a köztünk lévő köteléket. A beszélgetés a nőknél a kapcsolatteremtés eszköze, viszont a férfiak esetében nem így van. Már azelőtt kapcsolatba kell kerülnünk, hogy beszélgetünk, így lesz mély, őszinte és a hatékony a párbeszéd. A legjobb, ha valamilyen tevékenység közben elegyedünk szóba, mondjuk együtt főzünk, vagy sétálunk. És ne feledjük, a testbeszéd is hozzátartozik a kommunikációhoz.

2. Elvárjuk a párunktól, hogy tudja, mire gondolunk, mit érzünk

Az emberek többsége nem gondolatolvasó, ezért felesleges elvárni, hogy magától rájön, mi bánt minket, vagy mit szeretnénk. Ráadásul minél jobban igyekszik majd, mi annál mérgesebbek leszünk, hogy miért nem ismer igazán, miért nem tud rájönni a kívánságunkra.

3. Elrejtjük az érzéseinket, hogy ne legyen veszekedés

A konfliktuskerülők hajlamosak azt hinni, hogy ha valamiről nem beszélünk, az magától elmúlik vagy megoldódik. Nem fog. Hovatovább még az is lehet, hogy mire újra előkerül, sokkal nagyobb problémává szélesedik. Úgyhogy egyszerűbb vele megbirkózni, amíg nem uralja el az életünket – még akkor is, ha veszekedés lesz belőle, még akkor is, ha fájdalmas beszélni róla.

4. Üres fecsegés

Főleg a férfiak viselik nehezen, ha egy fecsegő partner mellett nem jutnak szóhoz, ilyenkor hajlamosak bezárkózni, és elnémulni. Néha a kevesebb több.

5. Mereven ragaszkodunk az elképzeléseinkhez

Természetesen nehéz egy történet mindkét oldalát egyszerre látni. A hatékony kommunikációban viszont meg kell próbálni a másik fél szemszögéből is megvizsgálni a dolgokat, még ha nem is értjük meg az ő igazát. Ha valaki teljesen képtelen a kompromisszumra, és állandóan csak a saját véleményét szajkózza, az előbb-utóbb elbúcsúzhat a párjától.

6. Az egyik fél nem hallgatja meg a másikat

Fontos, hogy a másik felet is mindig őszinte odafordulással meghallgassuk. Nem jó jel, ha soha nem emlékszünk arra, amit mondott, nem segítünk neki megoldásokat találni, nem figyelünk rá eléggé, ha valami bántja és kiönti nekünk a szívét. 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280