Tetszik? Akkor viszonozd!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Ötből egy párban nincs semmi közös, mégis működhet a kapcsolatuk

Ötből egy párban nincs semmi közös, mégis működhet a kapcsolatuk
2023
szept.
26

Én ilyen, te olyan.


Az ellentétek vonzzák egymást: régóta ismerjük ezt a mondást. A kutatók most egy felméréssel is alátámasztották, hogy ez tényleg így van. Egy Egyesült Királyságbeli TV show előtti körkép szerint ötből egy páros bevallotta, hogy semmi közös nincs bennük.

A 2000 kapcsolatban élő felnőttel végzett tanulmány alapján 24%-ban a páros tagjainak teljesen más a hobbijuk, mint a társuknak. A különbségek azonban nem korlátozódnak csupán az időtöltésre. Hatból egy pár azt állította, hogy a zenei ízlésük nem is lehetne különbözőbb, a szerelmesek 51%-a pedig már a megjelenésében is nagyon különbözik, mégis ez volt az, ami megragadta elsőre a figyelmüket. A kinézet, a stílus és a beszélt akcentus azok a különbségek, amik elsőre megfogták a szemüket és fülüket. A megkérdezett társak fele úgy vélte, hogy az ilyen ellentéteken alapuló kapcsolat ugyanakkor működőképes.

Az elemzések szerint a szerelmesek számára sokkal lényegesebb, hogy milyen ételt esznek, vagy milyen nyaralást választanak, mint más témák, például kedvenc filmjük vagy a munkájuk. 22%-uk ugyanakkor bevallotta, hogy komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy a társa érdeklődését magáévá tegye és harmaduk került összetűzésbe akkor, ha döntésre került sor.

Negyedük úgy hiszi, hogy azok a párok, akiknek ellentétes az érdeklődési köre, sokkal valószínűbb, hogy együtt maradnak, mint azok, akik hasonló dolgok iránt érdeklődnek. 73% egyenesen úgy véli, hogy az eltérő érdeklődés sokkal izgalmasabb, tartalmasabb, változatosabb beszélgetésekhez vezethet.

Napjainkban ömlik a közösségi médiából a nap 24 órájában a tartalom, márpedig a cégek rengeteget költenek arra, hogy a rajongók folyamatosan kapcsolatban maradjanak az érdeklődési körükkel, legyen az film, képregény. hobbi, sportcsapat, életmód. A termékek követik őket és folyamatosan próbálják összekapcsolni az érdeklődési körüknek megfelelő árukkal, tartalommal. Mindez a kulturális és szokásbeli érdeklődések jelentőségének túlhangsúlyozásához vezethet, pedig a jelek szerint nem ezen áll vagy bukik a románc sikeressége.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik egész évben!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod? Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280