Sír a kollégánk miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

A multikulti románc, avagy külföldivel randizom

A multikulti románc, avagy külföldivel randizom
2024
júl.
03

A szerelem nem válogat, manapság bárkivel, bárhol előfordulhat, hogy lángra lobban valaki iránt, akiről kiderül, hogy ... ha nem is az Űrből, de egy másik országból érkezett.

A kapcsolat elején persze nagyon izgalmas, hogy testközelből ismerhetünk meg egy másik népet, egy másik kultúrát- a szokásokat, az ételeket, az ünnepeket- olyan, mintha ingyen utazgatnánk, ráadásul olyan titkokat is ellesünk, amiket egyszerű turistaként nem lenne módunk. Minden hét újdonságot hoz: szerelmed elvisz a családjához, naponta új szavakat tanulsz! Ugyan nem mindig értitek egymást, de hát olyan édes, ahogy magyaráz!

Idővel aztán, ahogy mélyül a kapcsolat, kezd zavaróvá válni, hogy nem mindent tudsz pontosan megfogalmazni, tökéletesen közvetíteni egy idegen nyelven, és hogy számtalan dologról még csak nem is hallott, mivel nem ebben az országban nőtt fel.

Közös életetek kezd egy amatőr módon feliratozott filmre hasonlítani. Légy tapintatos, ha már negyvenedszer is zavarodik bele a fürdőbérletbe, vagy következetesen Dik térnek ejti a Deák teret. Az örökös cikizés nem vezet sehova! Hiszen tudod, hogy a Deák térről beszél, nem igaz?

Mi tagadás, a különböző kultúrák, szokások összecsiszolódása nem zökkenőmentes feladat. Ne ámítsd magad: egy idő után baromi idegesítő lehet a kezdetben cukinak tűnő akcentus; hogy nem lehet egy jót veszekedni, mert még akkor is pörögnöd kell, hogy megfogalmazd a mondandódat; hogy szerinte természetes este 10-kor indulni vacsorázni, mert nálunk így szokás; hogy állandóan az időjárásról beszél; hogy fura tésztákkal pakolja tele a konyhapolcot ... és így tovább. Ja és ami a legrosszabb: kiderül, hogy egy csomó sztereotípia a különböző népekről- nagyon is igaz!

És kár tagadni, hogy mindenkiben van egy „mi vagyunk a legjobbak, legtehetségesebbek, leglegek" érzés, ami buta rivalizálásba csaphat át.

Mint bármelyik kapcsoltban, itt is hullámvölgyek és hegyek fogják váltani egymást. A nagy kérdés az, hogy a kulturális különbségek egy csipetnyi fűszert adnak a kapcsolathoz, vagy épp ellenkezőleg, végleg beteszik a kaput.

Címkék:
 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik egész évben!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod? Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280