Bemutatjuk aaa… szponzorodat!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Döbbenetes, mi minden befolyásolja a házasság hosszát!

Döbbenetes, mi minden befolyásolja a házasság hosszát!
2016
máj.
27

Amit soha nem gondoltál volna: nem mindegy, hogy milyen drága a jegygyűrű.


Az esküvő köré mára egy egész iparág épült, a sminkestől, a cukrászon át, az asztaldíszítőig mindenki azon dolgozik, hogy tökéletes legyen a ceremónia. Pazarabbnál pazarabb esküvőkön mondjuk ki a boldogító igent, miközben a házasságok közel fele még mindig válással végződik.
A költséges, nagystílű esküvőkkel nem is lenne gond, hogy megalapoznák a frigy tartósságát, vagy bármilyen módon hozzájárulnának ahhoz, hogy a párkapcsolat örökké tartson. Sajnos azonban éppen ellenkezője látszik bebizonyosodni, minél nagyobb a rongyrázás, annál hamarabb kerülnek beadásra a válási papírok.

Az Emory Egyetem két professzora (Atlanta, USA) tanulmányában arra volt kíváncsi, hogy milyen összefüggést mutat az esküvői számla és a házasságok tartóssága. Számos házasságra lépő párt vontak be a vizsgálatba, elemezve az esküvőjüket, és a kapcsolat különféle mérföldköveinél mutatott elégedettségüket, végül arra jutottak, hogy bizony az esküvői kiadásoknak van hatása a házasságra, csak éppen nem úgy, ahogy gondolnánk.

Minél többe kerül egy esküvő, annál nagyobb a házasság kudarcának valószínűsége. Sőt, minél drágább volt a jegygyűrű, annál nagyobb valószínűséggel fogja egy fiók mélyén végezni a szakítás után. Ugyanakkor minél több ember veszi körbe az esküvőn az ifjú párt, annál nagyobb az esélyük a boldog, hosszú házasságra (200 fő felett már szinte garantált az együtt maradás).

Mélyebbre ásva persze beláthatjuk, hogy a magyarázat viszonylag egyszerű. Minél inkább belsőségeiben éli meg a pár a házasságkötést, és nem a külsőségekre fókuszál, annál könnyebben fogják tudni megőrizni a kapcsolatuk lényegét, intimitását. Minél nagyobb a családi, baráti támogatók köre, annál több jövő jósolható a frigynek.

Érdekes módon a nászút szerepe is felértékelődik a tanulmány után! Ugyanis azok a párok, akik a lagzit követően kettesben elutaztak, sokkal nagyobb valószínűséggel maradtak együtt hosszútávon. Ugyancsak fontos tényezőnek bizonyult a vallásosság: a rendszeresen templomba járók kétszer nagyobb eséllyel kötik örökre össze az életüket.

Végül egy titok: a 3 a bűvös szám. Azok a párok, akik már legalább 3 ideje voltak együtt az esküvő napján, sokkal nagyobb számban lesznek együtt nyugdíjasok, mint azok, akik ennél kevesebb ideje ismerték még csak egymást.

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280