Fizessen a hirdető helyetted!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Új trend: házasodj saját magaddal!

Új trend: házasodj saját magaddal!
2016
márc.
01

Neve is van: szologámiának hívják azt, amikor valaki önmagával lép frigyre.


Egy újfajta házassági forma jelent meg a palettán, ami a klasszikus vagy mondjuk úgy, bibliai házasság-felfogásnak nem felel meg (vagyis nem egy nő és egy férfi közt köttetett). A fura frigy neve szologámia, és azt jelenti, hogy valaki saját magával házasodik össze. A szologámia nem törvényes lehetőség sem Európában, sem az USA-ban. De ki tudja, lehet, hogy még egy napon az lesz, a szülők pedig boldogok lesznek, hogy gyermekük jó családból választja ki élete párját.

Úgy tűnik, egyelőre a nők körében népszerűbb ez a fajta házasság, főként a harmincas éveikben járó hölgyek szánják rá magukat a lépésre. Linda Baker volt az első, aki saját magával lépett házasságra 1993-ban, őt pedig már többen követték.Tavaly például egy Yasmin Eleby nevű nő olyan esküvőt rendezett magának a Houston-i Afroamerikai Múzeumban, amit bármelyik hagyományos pár megirigyelt volna. Házassági szerződésről ugyan nem érkezett jelentés, de azt tudjuk, hogy a boldog ara utána egy Kambodzsát, Laoszt és egy jazzfesztivált is érintő nászútra ment.

Az angol Sophie Tanner tavaly ment hozzá magához. A ceremóniát egy barátja vezénylete le a közelben lévő unitárius templomban. A barát még egy püspök jelmezt is kölcsönzött az eseményre, és 20 koszorúslány is emelte az ünnep fényét. Mondhatjuk, hogy semmi sem hiányzott az esküvőről, egy férjet leszámítva.

Tanner (kis)asszonnyal a Vice magazin készített interjút. A regényíróként élő nő elmondta, hogy az esküvő változást hozott, valahogy többnek, jobbnak érzi magát utána. Ahogy ő fogalmaz: „Az emberek kérdezgetik, hogy szeretnék-e férjez menni, és akkor azt válaszolom, már házas vagyok, saját magammal. Többé nem kell aggódnom. Nem várakozol a nagy Ő-re, mert te magad vagy a nagy Ő. Megtaláltad a megfelelő embert.” A nő elárulta, hogy ettől a házasságtól még randizhat mással, hiszen nem szüzességet fogadott, és nem zárkózik el más kapcsolattól sem.

Sasha Cagen coach a mozgalom egyik támogatója, maga is házas magával, és úgy véli, ez a fajta ön-házasság sokkal inkább egyfajta mérföldkő az ember életében, olyasmi, mint mondjuk a természeti népek különböző életkorokhoz kapcsolódó rítusai. Ő maga azt hirdeti, hogy legyünk önmagunkban is boldogok és elégedettek, és ezt a kiteljesedést ünnepeljük meg a szologámiával.

A Kaliforniában élő nő a Vice magazinnak elmondta, hogy szerinte valahányszor elbizonytalanodik, kételkedik magában, elég ránéznie a jegygyűrűjére, ez segít lenyugodni és a problémára fókuszálni, segít visszaszerezni az önbizalmat. Cagen komolyan úgy érzi, hogy az önmagaddal kötött házasság a létező legjobb dolog, amit magaddal tehetsz. A randizásban is állítasz magad elé egy mércét ezzel a lépéssel, a szologámia után nem akarsz már mindenáron férjhez menni, nincs benned sietség, sokkal jobban tiszteled magad annál, minthogy belemenjél megalázó kapcsolatokba. A válás az ilyen esetekben lehetetlen, de ha elszalad velünk a ló, és mondjuk elborít a sok munka, ugyanúgy dolgozni kell rajta, hogy visszatérjünk magunkhoz, és időt szánjunk magunkra, mintha házasságban élnénk, és a férjünkre kellene időt szánnunk.

A másik oldalon természetesen ott vannak a jelenség kritikusai és támadói, akik szerint ez az egész nem szól másról, mint nárcizmusról, és megtestesíti azt az egocentrikus, önző társadalmat, amelyben élünk. Saját magunk fontosságának tovább hangsúlyozása csak rontja a helyzetet, lassan már nem látunk működő párkapcsolatokat, ahol a felek képesek kompromisszumokat hozni és leélni együtt egy életet.

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280