Kíváncsi vagy, ki támogat Téged?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Leg-nők az Oscar díj történetében!

Leg-nők az Oscar díj történetében!
2016
febr.
29

A legfiatalabb, a legidősebb, és a többiek- csupa nagyszerű Éva, aki megkapta Oscart.


Rendben, hogy a nőknél a díjátadón viselt ruhákat is fontos végignézni, de álljunk meg egy percre, és vegyük számba azokat, akik valamiért még a legjobbak közül is kiemelkednek!

A legtöbbet nominált színésznő: Meryl Streep

A fantasztikus színésznőt eddig 19-szer jelölték a díjra, ebből háromszor meg is kapta az Oscart. Meryl 4 gyermeket szült, miközben karrierje is töretlenül ívelt, ezért külön megérdemelne egy szobrocskát! Olyan fontos filmekben remekelt, mint a Kramer kontra Kramer vagy a Sophie választása, de simán táncra perdült és dalra fakadt, ha a szerep úgy kívánta, például a Mamma Mia-ban. Házassága Don Gummer szobrásszal példaértékű, lassan 40 éve tart.

meryl streep

A legidősebb díjazott színésznő: Jessica Tandy

Az angol színésznő eleganciájáról is ismert volt, amellett, hogy 1989-ben, 80 évesen kapta meg a díjat a Miss Daiy sofőrje-ben nyújtott lenyűgöző alakításáért. Jessica rengeteget játszott színházban, és szerepelt a legendás Madarak-ban is.

jessica

A legtöbbet díjazott színésznő: Katherine Hepburn

Hatalmas színésznő volt, 4 aranyszobrot nyert élete során, ezzel nemcsak a nők közt első, de összesítésben is. Spencer Tracy-vel való legendás szerelme Hollywood leghíresebb románca volt. Katherine különc viselkedésétől is zengett a korabeli sajtó: nem sminkelte magát, nem öltözött dívaként, utálta, ha fényképezik és gyűlölt interjút adni. Olyan fontos filmekben játszott, mint a Találd ki, ki jön ma vacsorára vagy Az oroszlán télen. Hosszú élet adatott neki, 96 évesen távozott az élők sorából.

katharine hepburn 01

A legfiatalabb díjazott mellékszereplő nő: Tatum O'Neal

A Papírhold (1973) főhőse 10 évesen nyújtott kiemelkedő alakításával mai napig a legfiatalabb Oscar-győztes. O'Neal édesapja, Ryan oldalán, de ettől függetlenül, egyértelmű főszerepben játszva nyerte el a legjobb női mellékszereplőnek járó kitüntetést, amiért sokan az ún. „kategória-csalás” iskolapéldájaként emlegetik. Tatum édesanyja Joanna Moore volt, így a kislány színész közegben nőtt fel, ennek ellenére, később sokáig nem is vállalt jelentős szerepet, és azóta sem volt átütő sikere. A magánélete sem alakult fényesen, kokain birtoklásért is letartóztatták, függőségekkel harcolt, és házassága is válással végződött.

oscar nominations kids

A legfiatalabb díjazott főszereplő nő: Marlee Matlin

Matlin mai napig a legfiatalabb színész, akinek főszereplői kategóriában Oscar-díjat sikerült szereznie 21 évesen (Egy kisebb Isten gyermekei, 1986). Győzelmének nem ez az egyetlen jelentősége. Ő ugyanis az első és azóta is egyetlen süket Oscar-díjas bármely kategórián belül. A film az 1926-os némafilm, a You'd Be Surprised óta gyakorlatilag az első olyan alkotás volt, amely főbb szerepben alkalmazott egy siket színészt, Matlin pedig egyike annak a három színésznek, akik a némafilmek kora óta Oscart nyertek egy nem-beszélő alakítással. A színésznő 18 hónapos korában süketült meg teljesen a jobb fülére és vesztette el hallásának 80%-át a bal fülére, hátrányos helyzete miatt nehezebben találják meg a szerepek, de ennek ellenére elismerésre méltó pályát tudhat maga mögött. Az Oscar óta leginkább televíziós szerepekben látható, jó humora és jótékonysági munkássága miatt is rendkívüli népszerűségnek örvend. A most 50 éves színésznő 4 gyermek édesanyja.

GTY marlee matlin jef 140428 16x9 992

Az első díjazott színesbőrű női mellékszereplő: Hattie McDaniel

Az első színes bőrű Oscar-díjas 1939-ben Hattie McDaniel lett a női mellékszereplő kategóriában (Elfújta a szél). Mammy szerepéért kapta meg az Oscart, de a színésznő ennél jóval sokoldalúbb volt, komikusként, dalszerzőként, énekesként is ismert volt. Ő volt az első fekete nő, aki énekelt az amerikai rádióban, így igazi úttörőként ünnepelhetjük, csillaga ott ragyog a Hollywood Boulevardon.

hattie

Az első díjazott színesbőrű női főszereplő: Halle Berry

2002-ben emelhette magasba a szobrot a Szörnyek keringője-ben nyújtott alakításáért, ezzel ő lett az első afrikai származású színésznő, aki főszereplőként lett díjazott. Halle nemcsak remek alakításaival, de szépségével is állandóan címlapon van. Bátran és nyíltan vállalja cukorbetegségét. Sajnos a magánélete zűrös, több férjet elfogyasztott már, és válásait nem sikerült csendben bonyolítania.

o HALLE BERRY facebook

Az első külföldi nő, aki díjat nyert: Sophia Loren

Az olaszok istennője 1962-ben nyerte meg Oscart (Egy asszony meg a lánya), majd később még egyet kapott, egy életműdíjjal ismerték el fantasztikus alakításait. Carlo Pontival, szerelmével, felfedezőjével 50 évig élt házasságban. A tökéletes feleség és családanya megtestesítőjeként tisztelik hazájában. A 80-on túl is igéző szépségét látva nehéz elhinni, hogy annak idején nem tartották túl fotogénnek, magassága, alakja miatt csúfolták.

sophia lead

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280