Kíváncsi vagy, ki támogat Téged?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

3 elkerülhetetlen lépés, hogy a válás után talpra állj

3 elkerülhetetlen lépés, hogy a válás után talpra állj
2017
okt.
12

Tartozol ennyivel magadnak!


A változás az élet része, még akkor is, ha nem akarjuk, hogy bekövetkezzen. Nem minden változás pozitív és könnyen emészthető: egyszer fenn, egyszer lenn.

A fájdalmas változások elől igyekezünk menekülni – nehéz szembenézni egy szakítással vagy válással, ilyenkor nem könnyű nekilátni a feldolgozásnak, pedig ez elengedhetetlen a továbblépéshez.
Amikor realizálod, hogy a válás elkerülhetetlen, minden álmod szertefoszlik, amit házas emberként dédelgettél, gyökeresen megváltozik az addigi, páros életed.
Egy válás nem azt jelenti, hogy az életednek vége. Egy válás az újrakezdést jelenti, arról szól, hogy másik irányba indulsz el.

Minden megváltoztathat az, hogy miként állsz a történésekhez, azaz mit hozol ki a helyzetből. Egy tanulmány szerint azok az emberek sokkal gyorsabban gyógyulnak és állnak talpra, akik a visszautasítástól függetleníteni tudják a saját személyiségüket, azaz képesek távolságot tartani és nem mossák össze a történéseket és a saját értékükkel (nem gondolják, hogy ők értéktelenek azért, mert elváltak ... ugye ismerős?). A távolságtartás segít abban is, hogy tanuljanak a hibájukból és jobbak legyenek a jövőbeli kapcsolatokban. Nem úgy tekintenek az elutasításra, mint egy „beléjük kódolt hiba” kivetítésére.

Vajon lehetséges ebből a szemszögből újra megvizsgálni a történéseket és jobban kijönni belőlük? Mindenképpen érdemes egy próbát tenni, főleg, ha gyerekek is vannak a kapcsolatban.

Tedd meg az alábbi 3 lépést, hogy magabiztos, érett, egészséges emberként kerülj ki a válásból, és újrakezdhesd az életedet!

1. Vállald a felelősséget!

A felelősségvállalás nem hibáztatást jelent.

Nem arról szól, hogy azt próbálod kideríteni, kinek a hibájából ment tönkre a házasság. Egymás okolása sehova sem vezet.

A felelősséget ugyanakkor vállalni kell, ezzel indulhat el a válás feldolgozása. Állíts magad mellé egy támogató csapatot: barátokat, szakembereket, ne szégyellj segítséget kérni a szembenézéshez, túléléshez!

2. Tartsd az ellenőrzésed alatt a dolgokat – és fogadd el, hogy nincs hatásod mindenre

Tartsd kontroll alatt a saját érzéseidet, azt, hogy miként viselkedsz a válási procedúra alatt, a gyerekeiddel, az exeddel. Ne hagyd, hogy elszabaduljanak az indulatok.

Ugyanakkor legyél tisztában azzal, hogy nem tudod a volt házastársadat befolyásolni, nem tudsz a viselkedésére hatni. Ne bosszantsd magadat azon, hogy nem várt módon reagál, ha neked esik, vagy keresztbe tesz neked. Ez nem a te ügyed.

3. Mindenki a saját sorsának kovácsa

Ne tölts időt azzal, hogy megleckézteted az exedet, hogy megpróbálsz neki visszavágni a bosszúságokért. Bízd a sorsra.
Miért pazarolnád arra az energiádat és az idődet, hogy még több stresszt és bosszúságot okozol magadnak?

Ahogy a bölcsesség mondja: mindenki azt kapja, ami neki jár. Te magadra és a gyerekekre koncentrálj!
Ki tudja, még az is lehet, hogy hamarosan úgy érzed, hogy egy új, boldogabb fejezet veszi kezdetét.

Címkék:
 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280