Tetszik? Akkor viszonozd!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

6 dolog, amit ne tegyél szakításkor

6 dolog, amit ne tegyél szakításkor
2017
márc.
20

Ne legyen még a rossznál is rosszabb.


Szakítani nem könnyű, és bizony fájdalmas is, akár te kezdeményezed, akár te leszel az elhagyott fél. Jó lenne megspórolni az ezzel járó szenvedést, de sajnos az a rossz hír, hogy ha fontos volt neked a kapcsolat, akkor nehezen fog érinteni, hogy véget ért.
Nézzünk néhány példát arra, hogy miként lehet egy szakítás még fájdalmasabb (és persze igyekezzünk elkerülni ezeket, hogy lehetőség szerint a legkönnyebben túljussunk rajta)!

1. Ne várj túl sokáig

Sokszor érezzük, hogy véget kellene vetni a kapcsolatnak, de még várunk. Hátha. Talán mégsem. Talán jobb lesz. Pedig ha már komolyan megfogant bennünk a szakítás gondolata, felesleges tovább várni. Légy tisztában azzal, hogy a fájdalmat nem lehet megspórolni, viszont el lehet nyújtani az időtartamát, ha húzzuk-halasztjuk a döntés felvállalását.

2. Ne veszekedés közben szakíts

Kerüld a nagy döntések hozatalát felfokozott érzelmi állapotban! Amikor nagyon intenzív a kapcsolat, éppen tomboltok, veszekedtek, akkor nem jó egy végleges szakítást megtenni. Amikor már mindketten lenyugodtatok, gyakran a dolgok más színt öltenek, a megoldhatatlannak látszó problémákat is sikerül megbeszélni.

3. Ne hazudj arról, hogy mi vezetett a végéhez

Lehet, hogy úgy véled, megspórolsz egy szívfájdalmat a másiknak, ha nem vallod be, hogy van egy harmadik személy a képben. Azonban a hazugságokkal csak elvarratlan, zavaros szálakat hagysz hátra, ami hátráltatja a lezárást. Még ha fáj is, könnyebb túljutni egy szakításon, ha tisztán látjuk a helyzetet, pontosan tudjuk az okokat. Az őszinteség arra is lehetőséget teremt, hogy a partnered szembe nézzen a gondokkal, netán még felfedve a valódi problémákat, folytatásra is lehet esély.

4. Ne hagyd nyitva a kaput

Ne mondj olyanokat, hogy tartsatok szünetet, hogy csak egy átmeneti időre elköltözöl, ha valójában szakítani szeretnél. A lebegtetés ahhoz vezet, hogy nem tudtok újrakezdeni, nem tudjátok a kapcsolatot elgyászolni, lezárni. Butaság azzal áltatni magatokat, hogy később, majd amikor változnak a dolgok, talán újra együtt lesztek.

5. Ne égesd fel a hidakat

Viccesnek tűnhet a filmekből ismert módszerekkel kiszúrni az ex-szel, beégetni és borsot törni az orra alá, de a szakértők szerint a nyomozással csak magunkat idegesítjük. Ráadásul tovább fog tartani az is, amíg valóban túljutunk rajta. Nem valószínű, persze, hogy barátok maradunk, de egy normális viszonyt ki lehet alakítani, amelyikben nincs helye sértegetésnek, mocskolódásnak, áskálódásnak.

6. Ne szaladj rögtön vissza hozzá

Biztosan vannak kivételek, de a statisztika azt mutatja, hogy a szakítás után rögtön újra összekerülő párok közül bizony kevés marad együtt. Sőt, az újramelegített kapcsolatban jóval boldogtalanabban élnek. Amikor a szakítás elviselhetetlenül nehéznek tűnik, akkor jobbnak látszódhat visszarendezni a kiinduló helyzetet, hogy ne legyen olyan fájdalmas. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy ugyanazok a gondok fognak előjönni és egy idő után ugyanott áll majd elakadva a kapcsolat.

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280