Kíváncsi vagy, ki támogat Téged?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

A szakítás 5 leggyakoribb oka

A szakítás 5 leggyakoribb oka
2015
szept.
06

Elhagyott, azt mondta, hogy vége. Miért? Talán már sosem mondja el. Sebaj, mi megsúgjuk, hogy melyik az az 5 leggyakoribb ok, ami miatt valaki felrúg egy kapcsolatot.


Ha egy kapcsolat véget ér, hajlamosak vagyunk hosszan rágódni a miérteken. Még akkor is, ha úgy tűnik, hogy nagyon nyilvánvaló az ok, valamit mi rontottunk el: az agyunk egy mélyebb ok után kutat majd, amivel megmagyarázhatjuk a szakítást, amire ráfoghatjuk, amivel felmenthetjük magunkat. Valószínűleg egymillió oka lehet annak, hogy elhagytak, de mi mégis egy olyat fogunk keresni, ami számunkra elfogadható, és tűzön-vízen ragaszkodunk ehhez. Például sokkal könnyebb azt hinni, hogy eltérően „fejlődtünk", mint szembenézni azzal, hogy elkényelmesedtünk egy kapcsolatban.
Íme, az 5 leggyakoribb ok, ami miatt valaki a szakítás mellett dönt!

1. A párod már nem volt szerelmes beléd

Ez a leggyakoribb oka a szakításnak. Bármelyik hosszabb kapcsolatról elmondható, hogy egy idő után eltűnik a bizsergés, felszáll a rózsaszín köd, és sokak számára ez azt jelenti, hogy a kapcsolatnak véget kell vetni. A szerelem, ha nem is ugyanabban a formában, de visszahozható a kapcsolatba, de ehhez rengeteg munkára és energiára van szükség.
Hogyan éld túl: Nehéz ügy, de igyekezz ne magadra venni. A szerelmek jönnek-mennek, és bizonyára te sem akarsz olyan valakivel lenni, aki nem őszintén és mélyen szeret. Ha helyrehoztad az önbizalmadat, ideje újra körbenézni!

2. A kedvesed úgy érzi, hogy sokkal inkább olyan vagy, mintha a testvére lennél, nem a szerelme

Szintén gyakori eset, főként azoknál a pároknál, akik nagyon korán, szinte gyerekfejjel kerültek össze. Ők együtt nőttek fel, majd az egyéni fejlődésük során kétfelé ágazott az útjuk. Nagyon erős és jó kapcsolatuk lehet, de a romantika és a szenvedély gyakran teljesen hiányzik. Az érzelmi kapcsolat ugyanakkor rendkívül intenzív lehet, ezért különösen nehéz a helyzetük.
Hogyan éld túl: Ha a házasságodban hasonló volt a helyzet, akkor valószínűleg nem sértődve, örökharagban, hanem jól sikerült elszakadnotok egymástól. Ebből a kapcsolatból nagyon sokat nyerhettetek, miközben felismertétek, hogy nem minden téren volt kielégítő. Örülj annak, hogy egy értékes emberrel töltötted az elmúlt éveket, de mindenképpen zárd le magadban a kapcsolatot, mielőtt egy új felé nyitsz!

3. A párod úgy érezte, hogy hanyagolod és nem becsülöd őt

Ismered a virágos hasonlatot: ahogy egy növényt, egy szerelmet is ápolni, gondozni szükséges. Amennyiben valaki huzamosabb ideig nem törődik a társával, nem értékeli, nem dicséri, nem bíztatja, nem udvarol, nem szeretgeti – akkor a másik előbb-utóbb rosszul kezdi érezni magát a kapcsolatban. Talán húzós időszakod volt, talán más miatt nem tudtál energiát fektetni a kapcsolatba. Minél jobban hagyod hervadni a „virágot", annál nehezebb lesz újra életet lehelni belé.
Hogyan éld túl: Nagyon fontos, hogy elismerd a saját felelősségedet, ha ide jut egy kapcsolat. Amennyiben szembe tudsz nézni azzal, amit rosszul tettél, könnyebb lesz egy új szerelemben jól csinálnod.

4. A kedvesed beleszeretett valaki másba

Ez a legfájdalmasabb szakítás, mert az önbizalmadat vágja padlóra, értéktelennek, csúnyának érezheted magad utána. Nehéz megérteni, hogy te ettől még nem vagy „selejt", lehet, hogy éppen a párod az, aki híján van a hűségnek, elkötelezettségnek. Ha mindketten akarják, még helyrehozható a kapcsolat egy félrelépést követően, de nem egyszerű a bizalmat visszaszerezni. Ha viszont érzelmek is vannak a félrelépés mögött, akkor már lehet, hogy nincs értelme próbálkozni.
Hogyan éld túl: Próbálj meg ne sokat moralizálni. Egy harmadik megjelenése mögött általában nem egyetlen ok rejlik, a dolog ennél összetettebb. Ilyenkor nagyon egyszerű feketén-fehéren látni a világot, de ahhoz, hogy túl tudjunk jutni a szakításon, mindenképpen célszerű a teljes folyamatot nézni.

5. Benned és a partneredben nincs már semmi közös

Lehet, hogy elsőre ez nem tűnik vészes esetnek, de ha két ember két külön világban él, akkor tényleg nehéz egy jól működő kapcsolatot létrehozni. Sokszor egy lassú és észrevehetetlen folyamat végén, egyszer csak arra ébredünk, hogy nincs már bennünk semmi közös. Lehet, hogy már kezdetben sem volt semmi, csak akkor még nem tűnt fel.
Hogyan éld túl: Fogd fel úgy, mint egy remek lehetőséget arra, hogy szembenézz a vágyaiddal: hogyan szeretnél élni? Mi a fontos, mi az, amit nem akarsz feladni magadból? Ha úgy érzed, hogy a párod mellett nem lehetsz az, aki szeretnél, mindenképpen mérlegelj: egy szerelmet veszítesz el, vagy inkább önmagadat?Címkék:
 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280