Fizessen a hirdető helyetted!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Elnyomó kapcsolat? Íme, a kitörés 15 trükkje!

Elnyomó kapcsolat? Íme, a kitörés 15 trükkje!
2023
okt.
30

Zsarnok partner, basáskodó anya, hatalmaskodó főnök: az egészségtelen, elnyomó kapcsolat nem pusztán párkapcsolat lehet! 15 apró, mégis hatalmasnak tűnő lépéssel szabadulj meg ezektől a viszonyoktól, amelyek megmérgezik az életedet!


Úgy érzed, hogy vannak olyan emberek körülötted, akik állandóan megmondják, hogy mit és hogyan tegyél, teljesíthetetlen követelményeket állítnak eléd, és soha, semmivel sem elégedettek?
Lépésről lépésre törj ki az elnyomó kapcsolatból!

1. Vedd észre, hogy nem változtathatsz meg egy zsarnokot!

Egyetlen ember van, akin változtatni tudsz: te magad, a többi csak hitegetés, önámítás, illúzió.

2. Figyeld meg, hogy hosszútávon nem tudsz úgy viselkedni, hogy megfeleljél neki!.

Még akkor sem lesz ez egy normális kapcsolat, ha úgy érzed, hogy boldoggá teszed, mert az elvárásainak megfelelően élsz. Az irányító, elnyomó szerepet ugyanis nem tudja levetkőzni, ezért újabb és újabb dolgokba fog belekötni.

3. A döntéseidben, választásaidban a magad igényeit vedd figyelembe!

Különben szépen lassan elveszíted az önbecsülésedet.

4. Ismerd fel a jogaidat!

Jogod van az őszinte, igazságos bánásmódhoz, ahhoz, hogy meglegyenek a saját választásaid, és hogy a magad érdekeit képviseld!

5. Növeld a távolságot közted és a zsarnok között!

Ha lehetséges, igyekezz fizikailag és pszichikailag is minél jobban eltávolodni. Nagyon jó megoldás, ha egyre kevesebbet van jelen az életedben.

6. Szedd össze a te elvárásaidat!

Ne hagyd, hogy más szabja meg a te életed körvonalait! Emlékszel még egyáltalán, mire vágytál, mik voltak a terveid, céljaid? Szedd össze őket újra!

7. Ne szenvedj csendben!

Ha csak tűrsz és tűrsz, semmi sem fog változni! Kivéve, hogy nagy eséllyel fekélyed lesz. A konfliktusokat ugyan elkerülheted így, de hosszútávon gondolkozva bizony semmire sem mész a szenvedéssel.

8. Egyenes, közvetlen párbeszédre törekedj, ha képes vagy rá!

Kerüld el a drámát, a vádaskodást. Egyszerűen közöld, hogy mi az, ami zavar, és miért!

9. Keresd a bölcs tanácsokat adó embereket!

Keress egy barátot, családtagot, vagy akár egy terapeutát, aki segít neked kívülről is megnézni a szituációt, és kikerülni a rossz helyzetből! Van, hogy egy kívülállótól jön a leghasználhatóbb ötlet.

10. Ismerd fel, hogy soha nem kapsz tiszteletet!

Az elnyomó ember látszólag „szerethet" (vagy legalábbis ezt mondja), még könyöröghet is, hogy megtegyél neki dolgokat, de ez messze nem a tiszteletről, az igazi szeretetről szól!

11. Mindent bele!

Az elnyomók aláássák az önbecsülésedet és leszívják az energiádat. A fizikai és érzelmi kiegyensúlyozottságod visszaállítása extra erőfeszítéseket igényel!

12. Légy tisztában azzal, hogy mit veszíthetsz!

A terrorizáló ember le akar győzni, uralni akar, és negatívan hatni rád. Ha belemész egy ilyen kapcsolatba, feladod a szabadságodat, a függetlenségedet, és az önbecsülésedet. Megéri?

13. Változtass azon, ahogy az illető hat rád!

Egy zsarnok viselkedését nem tudod megváltoztatni, de a sajátodat igen. Az ő tetteire adott válaszaiddal és reakcióiddal kell kezdened! Határozd el, hogy nem ragadsz bele ebbe az egészségtelen kapcsolatba!

14. Húzz határokat!

Az irányító zsarnokok nem érzik azokat a határokat, amiket magad köré húzol, egyszerűen belépnek a személyes teredbe, átgázolnak mindenen. Húzd meg a határokat újra, és igyekezz megtartani őket!

15. Merj lépni!

A legegyszerűbb egy ilyen viszonyt megszűntetni, ha továbblépsz, egyszerűen otthagyod az illetőt: munkahelyet váltasz, szakítasz, más albérletbe költözöl. Ha ez így nem megy, akkor indulj el a hosszabb úton, de hidd el, tartozol magadnak annyival, hogy boldogságra törekszel! 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280