Bemutatjuk aaa… szponzorodat!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Szakítás utáni gyorstalpaló 5 lépésben!

Szakítás utáni gyorstalpaló 5 lépésben!
2023
szept.
22

A szakítás rossz, a szakítás fáj, de még ennél is rosszabb, ha hagyod elhatalmasodni a negatív érzéseket, és teljes letargiába zuhansz. Ezzel az 5 egyszerű lépéssel könnyebben túljuthatsz a szívfájdalmon, és megerősödve nyithatsz egy új fejezetet.

1. Tereld el a gondolataidat!

Egy szakítás után az ember egyfolytában az őt ért veszteségre gondol. Úgy érzi, hirtelen mindent elveszített, hiszen annyi időt és energiát ölt a kapcsolatba, ami most véget ért. Éjjel-nappal ezen pörög az agya, nem eszik, nem alszik, nem jár el.

A legjobb trükk, ha a szó szoros értelmében arra „edzed" az agyadat, hogy ne gondolj a szakításra. Ehhez választanod kell valakit, vagy valamit, ami teljesen ki tudja tölteni a gondolataidat. Például foglalkozz egy közelgő eseménnyel, tervezd a szabadságodat, kezdj el készülni a nyaralásra, szervezz meglepetéspartit egy barátodnak - egyszóval legyen valami, ami elterelheti a figyelmedet. Az a legjobb, ha ez a dolog (vagy ez a személy) egyáltalán nincs kapcsolatban az exeddel. Minden egyes alkalommal, amikor a volt barátod/barátnőd eszedbe jut, kényszerítsd magad arra, hogy a választott dologra gondolsz. Először ez persze nehéz, tényleg kényszer, de idővel bele lehet jönni.

2. Ne keresd az exedet!

Ez a legnehezebb! Hiszen látod, hogy online, bejelentkezik, fenn van, és olyan egyszerű lenne csak néhány szót váltani vele.... Hidd el, hogy az ilyen megkeresések úra és újra visszavetik a „gyógyulási" folyamatot. Se üzenet, se emil, se telefon, se sms!
Ráadásul ez után a nyomulás után már nemcsak vacakul fogod érezni magad, hanem egyenesen reménytelenül. Nem elég, hogy szakítottatok, de még olyan megalázó is, hogy nem tudsz róla leszállni.

3. Mozdulj ki!

Otthon ülni egy halom zsepivel, szirupos romantikus filmeket nézni, közben falni a jégkrémet a hűtőből, nem a legideálisabb lépés az újrakezdés felé. Persze kell ez az időszak is, de egy idő után fontos, hogy kimozduljál a négy fal közül! A pszichikai állapotod szempontjából a lehető legrosszabb, ha senkivel sem beszélsz, ülsz egymagadban és hagyod, hogy a rossz érzések hatalmukba kerítsenek. Mozdulj ki, menj vásárolgatni, nézz meg egy filmet, fuss össze a barátaiddal egy italra! Csinálj valamit, ami örömet okoz! Mert megérdemled, tudod.

4. Szakadj le a közösségi médiáról!

A közösségi média csak tovább fokozza a fájdalmadat. Titokban követed az exed, és belehalsz minden boldog fotójába, amit posztol? Vagy megkönnyezed a vidám családi fényképeket, eljegyzési bejelentéseket, fülig érő szájjal mosolygó párokat? Tényleg erre van szükséged?

5. Ne rohanj fejjel a falnak!

Sokan úgy hevernek ki egy szakítást, hogy az első adandó alkalommal belemenekülnek egy felemás kapcsolatba vagy egyéjszakás kalandba, csak hogy felejtsenek. Annak a valószínűsége, hogy friss szakítási sebekkel találod meg az Igazit, valljuk be, nem nagy. Annál valószínűbb sajnos, hogy olyan valakibe botlasz, aki kihasználja a szeretet-éhségedet, és játszadozik veled kicsit. Az egyéjszakás kalandoktól nem leszünk boldogabbak. Viszont sokkal rosszabbul fogjuk érezni magunkat utána, amiért hagytuk, hogy kifacsarjanak.

Közvetlenül a szakítás után ne siess egy új kapcsolatba. Ilyenkor szükség van a töltekezésre, egy kis saját időre, hogy a tapasztaltakból okulva, megerősödve kezdhessünk egy új fejezetet!

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280