Fizessen a hirdető helyetted!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

10+1 mesébe illő színház a világ minden tájáról

10+1 mesébe illő színház a világ minden tájáról
2015
márc.
27

Varázslatos fotók következnek a világ legimpozánsabb színházépületeiről! Melyikbe vinnéd el a párod?

A Színház világnapja (március 27-én ünnepeljük) kitűnő alkalom arra, hogy színházjeggyel lepd meg a kedvesedet! Színházba menni persze nemcsak ezen a napon érdemes.

1. Herod Atticus Odeon, Athén

Az Akropolisz hegyén lévő színház a feljegyzések szerint isz. 161-ben épült. Eredetileg faszerkezetű teteje, és 5000 fős befogadóképessége volt. 1950-es években állították helyre, és azóta Maria Callas-tól Elton John-ig számos világhírű énekes fellépésének adott otthont.

2. Vízi színpad, Bregenz (Constanze tó)

Kifejezetten a Bregenz-i fesztiválra építik fel ezt a valóban lélegzetelállító vízi színpadot, minden második évben az adott darabhoz tervezve. Nincs párja a világon!

3. La Fenice, Velence

Rossini, Donizetti, Verdi operáinak ős-bemutatóhelyeként elképzelhetjük, milyen lenyűgöző színpadról van szó. A színház neve (a főnix) arra utal, hogy fennállásának több, mint 220 esztendeje alatt, sajnos már kétszer lett tűzvész áldozata.

4. Operaház, Koppenhága

A Holmen szigeten, a dán főváros szívében helyezkedik el ez a fényűző épület. A világ legdrágábban felépült operaháza, és valóban gyönyörű!

5. Fox Színház, Detroit

A Fox Filmvállalat részére épült 1928-ban, így ez volt az első színház, amit a hangos filmek vetítéséhez szükséges felszereléssel láttak el. Afrikai és ázsiai motívumok díszítik a show-bizniszben hatalmas nevet szerző épületet.

6. Guangzhou Operaház, Kína

Egészen különleges hangulatú, futurisztikus épület. Intergalaktikus, látványos, extra építészeti megoldásokkal.

7. Minack Színház, Cornwall

Egy brit asszony építette 1931-től egészen haláláig (1983), tulajdonképpen a kertje végében ezt a sziklába vájt különlegességet. Pazar kilátás a tengerre, ókori, nyitott színházakat idéző hangulat, felejthetetlen látvány.

8. Winter Garden Színház (Télikert színház), Toronto

Egymásra épült színházak egyik fele (7 emelettel alatta egy másik színházat találunk). A mennyezet díszítése különleges, valódi bükkfalevelekkel, pamutvirágokkal, kerti lámpákkal. Nem véletlen a kert szó a színház nevében.

9. Operaház, Oslo

A jéghegyre emlékeztető, fehérmárvánnyal burkolt épület valóban lenyűgöző látvány, pont olyan, mintha a norvég főváros tengeröbléből emelkedne ki.

10. Wuxi Nagy Színház, Kína

A Sanghai mesterséges szigetén, Wuxin található épületet egy pillangó szárnyai után tervezték. A modern dizájn letisztult formákkal, és lenyűgöző belső térrel párosul.

+1. Vígszínház, Budapest

Méltán lehetünk büszkék a 118 éves Vígszínházunkra, amelyet Közép-Európa egyik legszebb színházaként tartanak számon. A késő historizmus jellegzetes alkotása persze azért is kedves a szívünknek, mert minden korszakban nagyszerű színészeket és kitűnő darabokat tudunk kapcsolni hozzá.

Melyikbe mennél el szívesen?

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280