Tetszik? Akkor viszonozd!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Koccintsatok pezsgővel, az egészségesebb életért!

Koccintsatok pezsgővel, az egészségesebb életért!
2016
márc.
08

Isszuk ünnepen, randin, köszöntéseken, és pezsgővel koccintunk az elért eredményekre is. És milyen jól tesszük!


A pezsgőt általában csak akkor vesszük elő, ha ünnepelni akarunk. Pedig jó lenne, ha nemcsak a különleges alkalmakon, randikon jutna eszünkbe, hiszen a pezsgőivásnak számos előnye és haszna is van. Rögtön az első, hogy a gyöngyöző ital kevesebb kalóriát tartalmaz, mint más alkoholos levek. Javítja a kedélyállapotot, ráadásul a szívnek is egészséges, és még közel sincs vége a jó tulajdonságainak!

Egy közelmúltban megjelent tanulmány szerint heti 1-3 üveg pezsgő elfogyasztása a feledékenység ellen hat, és védi az agyat az olyan, leépüléssel járó betegségektől, mint pl. a demencia vagy az Alzheimer kór. A kutatók úgy vélik, hogy a fenolos összetevők kedvezően alakulnak át olyan fehérjékké, melyek a memória működésében játszanak szerepet. A korral ugyanis ezek a fehérjék egy része lebomlik, így jóval kevésbé hatékonyan tud működni az információtárolás az agyunkban. A pezsgőkészítéshez használt vörös szőlőkben (pl. Pinot Noir vagy Pinot Meunier) és fehér szőlőkben (Chardonnay) viszont magas a fenolos összetevők aránya.

Ezek az összetevők lassítják a fehérjék elvesztésének folyamatát és védik az agyat az öregedéstől. Érdekes eredmények ezek, melyek azt mutatják, hogy a pezsgő mértékkel történő fogyasztása nagy valószínűséggel hatással van a szellemi folyamatokra és a memóriára is. Hangsúlyozottan mindössze heti 1-2 üveg pezsgőről van szó, nem mértéktelen ivászatról. A felelős alkoholfogyasztásról akkor sem szabad megfeledkezni, ha a pezsgőzés még a jobb vérkeringésre, és a szív egészségére is jó hatással van. A pezsgőben található ásványi anyagok és nyomelemek bónuszként még egészségesek is!

Mireille Guiliano „A francia nők nem híznak”c. bestseller szerzője is egyetért abban, hogy a pezsgőzésnek jelentős hatás van az egészségre, mégpedig az ásványi anyagok és nyomelemek magas tartalma miatt (magnézium, Kálium, cink, líthium- természetes hangulatszabályzó). Bátran vegyük elő tehát a behűtött üveget különleges alkalmakon is, de akkor is, ha csak egy számunkra fontos személlyel találkozunk!

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280