Engedd meg, hogy bemutassuk a szponzorod!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

10 ok, amiért nem erőltetem a randizást!

10 ok, amiért nem erőltetem a randizást!
2016
febr.
15

Ha már egy ideje szingli vagy, biztosan naponta hallod a kérdéseket. Na, van már valakid? Sikerült megismerkedned valakivel? Randizgatsz azért?


Pedig nem is biztos, hogy készen állsz egy kapcsolatra, lehet, hogy most éppen a hátad közepére kívánod a társkeresősdit. Vannak időszakok, amikor nem is kell erőltetni. Miért lenne jobb egy valamilyen kapcsolatban? Számtalan oka lehet annak, hogy éppen nem vágysz senkire.
Lássuk a 10 leggyakoribbat!

1. A saját döntéseid szerint szeretnél élni

Most ott tartasz, hogy nem szeretnél partner lenni. Ha majd egy kapcsolatra fogsz vágyni, akkor azt szeretnéd jól, sőt tökéletesen csinálni. Most viszont a saját döntéseid szerint szeretnél élni, te akarod meghatározni, hogy mihez kezdesz a hétvégéddel, hogy melyik filmet nézed meg, vagy hogy merre mész nyaralni. Nem kívánsz senki máshoz alkalmazkodni és kompromisszumokat kötni. Az önállóságodat nem akarod még feladni. Önzés? Meglehet. De nem az lenne az igazi önzés, ha egy kapcsolatban tennéd mindezt?

2. Rájöttél, hogy nem minden párkapcsolat maga a boldogság

Minden kapcsolat rengeteg idő és energia befektetést igényel, mégis: nem mindegyikből lesz boldog, monogám kapcsolat. Nem minden pár megértő és „normális", hozzánk való. Sokkal ésszerűbb alaposan megfontolni, hogy kire szánunk figyelmet, mint gőzerővel azon dolgozni, hogy jobb legyen egy kapcsolat, ami láthatóan nem okoz nekünk sok örömöt.

3. A randizás messze nem olyan rózsaszín dolog, mint a filmekben

A randizgatás nem csupa móka, és kacagás, nem rózsaszín lebegés. Lehet, hogy a magaddal töltött idő, a hobbid sokkal több boldogságot jelent most számodra. Vannak, akik csak azért találkozgatnak emberekkel, mert azt hiszik, nincs jobb eltöltési módja egy szombat estének, pedig egy jó könyvet olvasni sokkal szórakoztatóbb is lehet.

4. Nem mindig éri meg áldozatot hozni

A randizás és egy kapcsolat csomó munkát és időt igényel, és legyünk őszinték: nem mindig éri meg a befektetés. Van úgy, hogy még az is rengeteg energiát elvisz, amíg kialakul, hogy lesz e valami ebből az egészből. Nincs rá garancia, hogy ha azt az időt a barátaiddal vagy a munkáddal töltöd inkább, akkor kevésbé leszel boldog.

5. A saját utadat szeretnéd járni, önmagadat akarod megtalálni és nem másvalaki problémáin segíteni

Magaddal foglalkozni nem önzés, hanem az önismeret egyik lépcsője, egy fontos dolog. Minél inkább ismered magad, annál nagyobb eséllyel fogsz később olyan kapcsolatot kialakítani, amilyet szeretnél, olyan partnert választani, aki igazán hozzád való. Az önismereti folyamaton mindenkinek végig kellene mennie, mielőtt hosszú távú kapcsolatot tervez.

6. Találkozások nemcsak szervezett keretek között jöhetnek létre

Manapság számtalan módja van annak, hogy vadidegenekkel beszéljünk meg találkozót akár percek alatt, különböző honlapok vagy applikációk segítségével. Pedig nem mindenki lelkesedik azért, hogy kifejezetten keresse újabb és újabb emberek ismeretségét, mintha ez lenne a randizás, az ismerkedés egyetlen járható útja. Lehet, hogy mindenféle keresgélés nélkül találkozol holnap valakivel a villamoson, esetleg egy könyvesboltban, vagy egy baráti társaságban botlasz majd bele a nagy Ő-be. Ha nem keresed az alkalmakat, de esélyt adsz a találkozásoknak, mert nem csak otthon ücsörögsz, az is teljesen rendben van.

7. A romantikus szerelem klassz, de nem ez az egyetlen dolog, ami boldoggá tehet

Sokan csak azért kezdenek bele egy kapcsolatba, mert ez az elvárás, mert mások is ezt csinálják, és nem is sejtik, mennyi minden boldoggá tehetné még őket. Mintha kizárólag a párkapcsolat lenne a szuper dolog a világon. Semmi gond nincs azzal, ha széles az érdeklődési köröd, és más dolgokban is megtalálod az örömöt.

8. Megfontolandó, hogy miről mondjál le egy kapcsolatért cserébe

Imádod a munkádat, és igen, este is gyakran dolgozol. Sok a barátod, és szeretsz velük rendszeresen találkozni. A szombati kirándulásokat ki nem hagynád a túrakörrel, és szó sem lehet róla, hogy a nyelv és táncóráidat nélkülözd. Úgy érzed, teljes életet élsz, és komolyan nem tudod elképzelni, hogy mit húzzál ki a határidőnaplódból, hogy beleférjen egy párkapcsolat. Ha úgy érzed, most erre nincs időd, ne erőltesd!

9. Olyan korban élünk, amikor már nem szükséges párkapcsolatban élni, sem társadalmi sem anyagi okok miatt

Talán először a történelem során, teljesen elfogadott, ha valaki egyedül éli le az életét, és manapság már anyagilag sem vagyunk rászorulva arra, hogy legyünk mellettünk valaki, hiszen önálló keresete lehet nőknek, férfiaknak egyaránt.

10. Tudod, hogy az életben számos dolog jön magától, és elég erős vagy, hogy kivárd azokat, és nyitottan állsz elébük

Van, aki annyira fél az egyedülléttől, a magánytól, hogy két kézzel kapaszkodik minden kapcsolatba. Ha azonban elég stabil és erős vagy, nem fogsz kétségbeesni attól, hogy épp nincs melletted társ. Nem szelektálni és válogatni szeretnél, hanem megvárod, amíg jön valaki, akibe menthetetlenül beleszeretsz.

 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280