Tetszik? Akkor viszonozd!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

5 bűbájos, különleges hely az Állatok világnapjára!

5 bűbájos, különleges hely az Állatok világnapjára!
2015
okt.
01

Szeretjük a hagyományos állatkerteket, a vadasparkokat. De ezeken túl is vannak nagyszerű helyek hazánkban!


5 kevéssé ismert, lenyűgöző állatbemutató helyet mutatunk!

1. Vidrapark, Petesmalom

A Vidraparkban egy természetes vidrakotorék minden részletét hűen utánzó kifutóban él Luca és Aladár, a két mentett vidra. Körbe tórendszer fekszik, itt éldegél számos fajtársuk. A látogatók megismerhetik a vidra élőhelyét, és azokat az állat- és növényfajokat, amelyek a somogyi erdei tavas területekre jellemzőek. A bemutató útvonalon felépített megfigyelőkunyhókból az élővilág zavarása nélkül nyerhetünk bepillantást a park mozgalmas életébe. A hely egyébként a mentett vidrák lakhelye is, jelenleg még vidra-ovi is üzemel, és persze rengeteg madarat, hüllőt, kétéltűt is megcsodálhatunk.

http://stvsz.com/csaladbarat-zold-folyoso/petesmalmi-vidrapark/

2. Strucc farm, Recsk

Vajon hányan sejtik, hogy gyönyörű környezetben, a Kékes lábánál, Recsken struccfarm található? A területen az Afrikában őshonos, kéknyakú struccot tenyésztik. A struccokon kívül egyéb madarakat, például emukat is megnézhetünk, sőt simogathatunk is!

http://struccfarm-recsk.hupont.hu/1/elerhetoseg

3. MagánZoo, Felsőlajos

Ez az a park, ahol oroszlánt lehet simogatni, így híre szájról-szájra terjed! Barna és fehér oroszlán mellett, bengáli fehér tigrist, majmokat, tevéket is testközelből láthatunk. Tágas kifutón, árnyas fák között ismerkedhetünk az állatokkal, akiknek keresztnevük is van. Most például Shakira, a fehér bengáli tigris a sztár!

www.maganzoo.hu

4. Lepkemúzeum, Újpest

Ez a picike múzeum Közép-Európa első, önálló lepkemúzeuma. Az újpesti kertvárosban található bemutatóhelyet a gyűjtő saját otthonában rendezte be, hogy közszemlére tegye az elmúlt évtizedek utazásai alatt felhalmozott, korábban csak kutatók számára hozzáférhető tudományos jelentőségű anyagot. Szebbnél szebb lepkéket csodálhatunk meg, a színskála összes árnyalatában!

www.ujpestilepkemuzeum.hu

5. Zoo Cafe, Budapest

Nem is kell kimozdulni a fővárosból, mégis egészen közelről élvezhetjük a különleges állatok látványát ebben a kávézóban. Megihatunk egy italt úgy, hogy közben sünit simogatunk, vagy elfogyaszthatunk egy desszertet egy, az asztalunkon ücsörgő agáma társaságában. Egy kígyó a nyakukban? Megvalósítható! Az állatok kézbe vehetőek, az egész családnak hatalmas élmény!

www.zoocafebudapest.hu

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280