Engedd, hogy más fizessen helyetted!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

3 csúcsromantikus csillagnéző program

3 csúcsromantikus csillagnéző program
2015
szept.
08

Bár az esték egyre hűvösebbek, egy meleg takaróval felszerelkezve még bőven nekivághatunk a csillagnézésnek. Remek helyeket mutatunk, ahol nemcsak távcsővel nézhetünk a messzeségbe, de számtalan egyéb csillagászati programmal várják az érdeklődőket!

1. Zselici Csillagpark

A Zselici Tájvédelmi Körzet mintegy 10 500 hektár egybefüggő erdőség, 2009-ben elnyerte a Nemzetközi Csillagoségbolt-park címet. A lenyűgöző szépségű terület szívében épül fel a Zselici Csillagpark. A látogatóknak alkalmuk nyílik akár nappal, akár éjszaka megismerkedni az égbolt csodáival, mint például a Tejút, vagy az állatövi fény. A nappali programok sokasága - csillagászati kiállítás, távcsöves bemutató, planetáriumi filmvetítés - mellett éjszakai túrákat és esti távcsöves bemutatókat is tartanak. A parkot körbeölelő dimbes-dombos, meseszép Zselic magában is megér egy kirándulást.

www.zselicicsillagpark.hu

IMG_1005

2. Pannon csillagda, Bakonybél

Hazánk legnagyobb, komplex csillagászati ismeretterjesztő centruma a gyönyörű Bakonyban várja az érdeklődőket. Derült idő esetén lézeres csillagkép bemutatót tartanak a szabad ég alatt, és távcsöves észlelést a kupolában. Itt található hazánk legmodernebb digitális planetáriuma, ahol a kiváló technikai felszerelés segítségével, felejthetetlen minőségben repítenek minket a kozmikus utazásra. Az állandó kiállítás mellett meteorit simogató, Mars robot, szkafander ruha, érintőképernyős űrutazás, katapultülés várja az „űrturistákat". Nem maradhat ki a tudományos igényű távcsőpark sem, ahol éjszaka a csillagos égbolt csodáit veszik célba.

www.pannoncsillagda.hu

3. Budapesti csillagvizsgálók: a Polaris és az Uránia

Nem muszáj vidékre utaznunk a csillagleshez: Óbudán a Polaris csillagvizsgáló, a Gellért hegynél pedig az Uránia csillagvizsgáló felkeresése egy hétköznap esténkbe is beleférhet. A Polaris hetente háromszor, az Uránia hetente kétszer várja az érdeklődőket távcsöves esti bemutatóján.

www.mcse.hu

http://www.urania-budapest.hu/ 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280