Fizessen a hirdető helyetted!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Így randizik a világ!

Így randizik a világ!
2015
jún.
08

Mindenhol élnek társkeresők, és problémáik hasonlóak a világ minden táján. Melyik a legreménytelenebb ismerkedőhely a világon? Hogy keresnek párt a párizsiak? Egyedülállók randizási szokásai Londontól Los Angelesig.


A Time's Out magazin nemrégiben készült felmérése során több, mint 11 ezer olvasót kérdeztek meg világszerte a randizási szokásiakról. 12 helyszínről gyűjtötték az adatokat: London, New York, Párizs, Chicago, Peking, Melbourne, Tokyo, Kuala Lumpur, Szingapúr, Sydney, Los Angeles és Hong Kong egyedülállóit faggatták. A felmérés során használt módszerek ugyan nem volt túl szigorúak és mereven tudományosak, de számos érdekes adalékkal szolgáltak.

1. A legjobb és a legrosszabb városok randi szempontjából

Úgy tűnik, igaz a mondás: Párizs a szerelem városa! A városban élő szinglik véleménye szerint a francia főváros a világ legjobb helye egy randihoz. A legboldogtalanabb társkeresők New Yorkban élnek. Az ottani szinglik 45%-a nyilatkozott úgy, hogy nem örülnek a magányos életnek, sokkal többen, mint bármelyik másik városban. Ebben az amerikai nagyvárosban nehéz emberekkel találkozni, ismerkedni. San Francisco és Washington mögött New York végzett a harmadik helyen azon a listán, ahol az ismerkedésre legkevésbé alkalmas városokat rangsorolták. Justin Garcia társadalomkutató szerint egy ilyen nagy metropoliszban, ahol ezer és ezer embert találhatsz naponta vonzónak, nehéz elköteleződni, és nehéz a hatalmas „kínálatból" az egy felé mozdulni.

2. Amikor a folytatásra kerül a sor, mindnyájan bizonytalanok vagyunk

Természetesen fontos az első benyomás, de úgy néz ki, elképesztően gyorsan döntünk arról, hogy valaki megfelelő lesz e társnak vagy sem. A megkérdezett szinglik 41%-a elárulta, hogy 2-3 perc alatt eldönti, lesz e második találkozás. És hogy mi a nemleges válaszok legfőbb oka? Nos, sehol a világon nem menő a rossz lehelet és a kevés hasonlóság a profilképhez.

3. A brit akcentus mindenki gyengéje

Elsöprő győzelmet aratott a brit akcentus a legcukibb akcentusért folyatott küzdelemben. Bár ez nekünk magyaroknak nem egy lényeges szempont, jó tudni, hogy a válaszadók 27%-a odavan a brit akcentusért.

4. Az, hogy miként ismerkedünk, attól függ, hogy kit keresünk

A legkülönbözőbb válaszok születtek arra a kérdésre, hogy ki hogyan ismerkedik. Ha pusztán a mennyiségre hajtanak, akkor a legtöbben randi appilkációt vagy online társkeresőt használnak. A megkérdezettek 60%-a említette, hogy rengeteg randit tudnak ezek segítségével összehozni. Ugyanakkor azok a szinglik, akik tartós kapcsolatot keresnek, inkább a barátaikat vagy ismerőseiket kérik meg, hogy mutassanak be nekik valakit. A válaszadók 62%-a említette, hogy a legélvezetesebb, legjobb randijukat egy személyesen (barátokon keresztül) bemutatott partnerrel töltötték.

5. Nem csupán egy módja van az első randi befejezésének

A világ szinglijei szerint az első randi leggyakoribb befejezése egy csók. Nem ez az egyetlen lehetséges kimenetele az estének, vannak ennél sokkal szomorúbb elválások is. A tanulmány írói megkérték az egyedülállókat, hogy jelezzék, nagy valószínűséggel mi szokott az első randi kimenetele lenni, íme az eredmények (több válasz is megjelölhető volt):
csók: 53 %
kínos elköszönés: 21 %
meztelenség : 20 %
csalódás: 28 %
második randi megbeszélése: 40 %
barátság: 15 %
szexcimboraság: 10 %
komoly kapcsolat: 12 %

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280