Hogyan vidíthatnál fel bennünket?

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Egy társkereső naplója 1. – Fotó nélkül mit érek én?

Egy társkereső naplója 1. – Fotó nélkül mit érek én?
2015
máj.
23

Panni negyven éves, csinos, társkereső nő. Van diplomája, saját lakása, hobbija és sok tapasztalata a társkeresésben. Először arról mesél, hogy kép nélkül mire jut a lelkitárs-keresők tengerében!

Beregisztráltam az egyik online társkeresőre. Kép nélkül továbbra is, mert azt gondolom, ha valaki tényleg a lelki társát keresi, akkor ne ez döntsön (hátha ő sem tett fel képet, szóval összejöhet alapon).

Két hét tapasztalata: az lehet, hogy a férfiak neten nyitottak a 40-es nőkre, de én eddig összesen egy férfival beszéltem, aki kép nélkül is hajlandó beszélgetni. Az ő esetében az adatlapon szerepelt, hogy csak síelős nővel akar ismerkedni, azt meg én ugye soha nem fogom bevállalni, de ezzel együtt levelezünk.

Illetve volt még egy pasi, ő legalább kiírta, hogy filigrán nőt keres. Komolyan, az ilyeneket sokkal többre becsülöm, mint azokat, akik az adatlapjukon a mindenféle belső tulajdonságokról, összetartozásról stb. áradoznak és aztán egy kép alapján akarnak dönteni.

A fénykép amúgy is érdekes dolog: az egyik srácnak fent volt 5 darab képe, abból az egyik alapján felmerült, hogy lehet, hogy ismerem? De a név nem stimmelt, amivel a társkeresőn fut. Aztán, mikor küldött email címet kiderült, hogy jééé, mégiscsak ő. Szóval ennyit a képekről és a külsőségekről.

Visszatérve a tapasztalathoz: a többiek, rögtön a képkérés gombot nyomogatják, és abból, hogy soha egy kérdést nem küldenek, meg semmi mosolyt, levonom a következtetést, hogy nem is olvassák az adatlapot.

Ez azért külön érdekes, mert a társkereső felmérése szerint az oldalon fent lévő férfiaknak, amit a nőben keresnek az első az intelligencia és csak második a külső. Muhaha! Ezek után kiírtam az adatlapra, hogy az önismeretet is elvárom, és olyan társat keresek, akivel 20 év múlva is tudok beszélgetni.

Vajon, akik sikeresen párt találtak maguknak, azok csak automatikus képkérést küldtek, csak egyszavas, semmitmondó válaszokat adtak egy kérdésre? Vagy az adatlap elolvasása nélkül reagáltak valami majd csak lesz alapon, vagy ugyanazt az automatikus üzenetet küldik mindenkinek, időnként figyelmetlenségből kétszer egymás után? Nem hiszem. Azok az emberek, akiknek összejött, beletették az energiát már az első levélírásba. Nem kell itt a Háború és békére gondolni, de ha az elküldött levél csak 3-4 mondatból áll és látszik, hogy a küldője igényes arra, amit kiad a kezéből, biztosan más megítélés alá esik.

Természetesen mindenki ismeri azt a sztereotípiát, hogy a férfiak a kép alapján ismerkednek, a nők pedig pénz alapján. Ugyanakkor a férfiak, akik a külső alapján döntenek, sok fórumon panaszkodnak arról, hogy a nők felszínesek és csak a pénzes és/vagy 180 cm-nél magasabb férfiakkal akarnak ismerkedni.

Szóval továbbra is nyitott a kérdés, hogy mit várnak a férfiak egy nőtől? Úgy értem valójában és nem a kérdésre az elvárt választ megadva.

 




Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280