Sír a cica miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Tövises szépségek a Füvészkertben: nyerd meg a páros belépőd!

Tövises szépségek a Füvészkertben: nyerd meg a páros belépőd!
2015
máj.
07

Tövises szépségek a Füvészkertben 2015. május 15. és 17. között! Egyetlen kaktusz sincs úgy tele tövissel, hogy ne férne el rajta virág - tartja a mondás. Nyerj páros belépőt!

MKOE Tavaszi Országos Kaktuszkiállítás és -vásár lesz a Füvészkertben. Az oldalborda.hu jóvoltából most 10 szerencsés olvasó páros belépőjegyet nyerhet a rendezvényre. Részletek a cikk végén!

Kaktusz

Az amerikai földrészek kietlen sivatagjainak, félsivatagjainak szomjazást tűrő növényei a kaktuszok. Fegyverzetük, mely egyben a növény szépségét is adják, a töviseik. Tövisek védik a növényt környezetük káros hatásaitól, és mikor a kaktuszok virágba borulnak, minden növénykedvelő elismerését kivívják!

Nagyságukat, formájukat tekintve a kaktuszok hihetetlenül változatosak: vannak oszloposak, gömbök, óriások és törpék. Nem csak dísznövények, de az embert is szolgálják: Közép- és Dél-Amerika lakosainak élő kerítései, a testükben felhalmozott víz szomjoltó a sivatag vándorainak, gyümölcseik pedig üdítő csemegék.

A kaktuszok sok más szárazságtűrő növénnyel együtt élnek a természetben, melyek nem kaktuszok ugyan, de szúrós megjelenésük, vizet tároló leveleik és száraik hasonlatossá teszik ezeket a kaktuszokhoz. Ilyen növény az agávé is, melyet hazánkban sokan alkoholos párlatáról, a tequiláról ismernek.

Ezen különleges, egzotikus növények sokaságával találkozhatnak mindazok, akik ellátogatnak 2015. május 15. és 17. között a budapesti ELTE Füvészkertbe, a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének szervezésében megrendezett kiállításra!

A tövisekbe burkolózó kaktuszokon túl a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos egyesületének tagjai különleges pozsgásnövényeiket is felvonultatják, továbbá vendégkiállítóként a debreceni Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság és a Magyar Orchidea Társaság bromélia szakcsoportja is hozzájárul rendezvényünk színesebbé tételéhez szárazságtűrő Tillandsiá-k bemutatásával. Tavaszi kiállításunk két nemrég elhunyt szakembernek, gyűjtőtársnak állít emléket: UJRÉTI Endrének, a dinnyekaktusz nemzetség elismert szakértőjének, valamint a gyulai SAJTI Sándornak, a csupaszkelyhű-kaktuszok és kavicsvirágok nagy tudású ismerőjének, a hazai kaktuszos élet meghatározó alakjának.

A kiállítás szombati napján szakmai előadások, vasárnap pedig a gyermekeknek kaktuszültetési foglalkoztató nyújt további kikapcsolódási lehetőséget!

A háromnapos kiállításra és vásárra mindenkit szeretettel vár a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete!

Helyszín: ELTE Füvészkert, Budapest 1083 Illés u. 25.
Időpont: 2015. 05.15-17-ig
Nyitva tartás: 9.00 – 17.00
Jegyárak:
Felnőtt jegy: 1.000 Ft/fő
Diák vagy nyugdíjas: 500 Ft/fő
Családi jegy: (2 felnőtt + 2 gyerek, 14 éves korig) 2.000 Ft
További információ: http://kaktuszgyujtok.hu/

Nyerj páros belépőt!

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet! Akinek pedig nem számít néhány tövis, az oldalbordáját most magával viheti! Az oldalborda.hu facebook oldalának kedvelői között 10 páros belépőjegyet sorsolunk ki a kiállításra. A játékra jelentkezéshez nem kell mást tenni mint kedvelni az oldalborda.hu facebook oldalát (itt megtalálható: https://www.facebook.com/oldalborda)!

Sorsolás május 14-én, a nyerteseket e-mailben értesítjük (éppen ezért fontos, hogy e-mail címed pontosan add meg!).

Játékra fel, itt jelentkezz! >>

Címkék:
 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik egész évben!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod? Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280