Sír a cica miattad!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

AÚ a fájdalom vegyjele - avagy a visszautasítás kémiája

AÚ a fájdalom vegyjele - avagy a visszautasítás kémiája
2017
márc.
16

Azt hitted, de nem jól hitted.

Vannak szerelem első látásra történetek, vannak lassan kibontakozó kapcsolatok, de szép számmal előfordulnak egyoldalú vonzalmak is.

Mindenki megtapasztalja élete során a visszautasított és a visszautasító szerepét is. Embere válogatja, hogy kinek miből mennyi jut. De tulajdonképpen mi is történik ilyenkor?

Belép az ajtón, meglátom, vonzónak találom, beszélgetésbe elegyedek vele, egyre szimpatikusabb, meg akarom ismerni... és így tovább. Van az a forgatókönyv, amikor ilyen esetben nem a "boldogan míg meg nem..." a vége, hanem a pofára esés. A kiszemelt azt mondja (vegyük az optimista esetet, hogy őszintén elmondja, és nem a köddé válásból, vagy más egyéb bunkóságból kell rájönni):„köszönöm, de én ebből nem kérek.”

Ez az a pont, amikor az ember úgy érzi, lefejelt egy falat. Van egy szűk réteg, akiről az ilyesmi lepereg, de a legtöbb emberről nem. Pocsék érzés. De miért is?

Amerikai kutatók szerint, az emberi agy társas visszautasításra reagáló területei átfedésben vannak azokkal, amelyek a fizikai fájdalomra válaszolnak. Ezért mosódik össze a visszautasítottság és a fájdalom érzése. Erre jön rá a dolog lelki aspektusa.

Valahogy magával rántja a kudarc élményt, a sikertelenség érzését. Hogy nem kellek, hogy nem tetszem, hogy nem vagyok elég jó. Nem túl stabil önbecsüléssel bizony könnyen elveszi az ember életkedvét. De muszáj ennek így lennie?

Szerintem nem. Hitvallásom, hogy ízlésen nem vitatkozunk. Ha valakinek tetszem, az jó. Főleg, ha kölcsönös és tudom viszonozni. Ha nem tetszem, az sem baj. Attól nem leszek jobb vagy rosszabb ember, mert az akárkinek nem férek bele az ízlésvilágába. Ugyanúgy, a másik ember sem lesz jobb vagy rosszabb, mert nem nekem nem a zsánerem külsőleg vagy belsőleg.

A kedvencem a pisztácia fagyi, de van akinek az eper. Nem kell az epernek álomba sírnia magát, mert én inkább a pisztáciát szeretem. Az epret is imádja valaki. Meg van, aki utálja. Kinek mi jön be.

Szóval nem szabad hagyni, hogy az esetleges visszautasítás romba döntsön. Fejet fel, nagy levegő, egy őszinte mosoly és továbblép. Mert ha hihetünk a nagy bölcseknek: előbb utóbb minden zsák megtalálja a maga foltját.

 
Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Friss borda

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280