Engedd meg, hogy bemutassuk a szponzorod!

Sokat dolgozunk, hogy ezen az oldalon NEKED valami értékeset nyújtsunk. Nem kérünk mást, minthogy néha megnézd egy-egy hirdetőnk weboldalát – aki cserébe kifizeti a munkánkat. Engedd, hogy más fizessen a kíváncsiságodért. Engedélyezd a hirdetéseket ezen az oldalon és ismerkedj meg a szponzoraiddal.

Az egészséges párkapcsolat mellőzi ezt az 5 játszmát

Az egészséges párkapcsolat mellőzi ezt az 5 játszmát
2023
jan.
23

Egyértelműen rombolóak.


Az elemzők szerint a mai párkapcsolatok komoly kihívásokkal küzdenek. Minden arra ösztönzi a feleket, hogy taktikázzanak, követelőzzenek, listákat gyártsanak. Pedig az egészséges párkapcsolatban nincs helye a játszmáknak.
Íme, az 5 leggyakoribb „játék”, amit a párok folytatnak:

1. Légy gondolatolvasó!

A legtöbb házas ember valamiért úgy képzeli, hogy a társa olvas a gondolataiban. Úgy véli, hogy nem is kell mondania semmit, mert ha „igazán szeret, akkor tudja, mit akarok/mire gondolok” stb. Ezzel aztán teljesen megöli a jól működő házasság alapját, a kommunikációt. Az egyik fél úgy fogja érezni, hogy nem találják ki a vágyait, a másik pedig nem is érti, mi a társának a baja.

2. Hideg-meleg

Egyes emberek olyanok, mintha 2 személy rejtőzne bennük: az egyik nap kedvesek és szeretőek, a másik nap távolságtartóak és ridegek. Ezzel aztán teljesen összezavarják a partnerüket. Az érzelmi hullámvasút különösen azoknál figyelhető meg, akik nagy stressz alatt élnek, felelősségteljes munkát végeznek, nem tudnak lazítani.

3. Fenyegetések és ultimátumok

Amikor valaki fenyegetésekkel, zsarolással, ultimátumokkal akarja a másikat rávenni valamire, akkor biztosan nem egy jól működő kapcsolat alapjait teszi le. Ilyenkor szóba kerülhet, hogy ha a másik nem azt teszi, amit az illető szeretne, akkor válás lesz a vége. A jelek arra utalnak, hogy a fenyegető frusztrált, nem boldog a házasságban. Úgy érzi, hogy csak ezen az úton tudja felhívni magára a figyelmet, vagy kicsikarni a vágyott célt.

4. Leszek az anyucid

A nők hajlamosak úgy kezelni a párjukat, mint a gyereküket. Anyáskodó ösztöneiket a házastársra is kivetíteni nem éppen jó ötlet, ezzel irányítva, ellenőrizve érzik magukat a férfiak.

5. Elkényeztetett gyerek

Aki elkényeztetett gyereket játszik, az így próbálja meg elérni azt, hogy a párja azt tegye, amit ő szeretne. Olyasmiket mond, mint „szerinted nem érdemlem meg?” vagy „neked nem vagyok fontos”, így aztán garantáltan felébreszti a másik bűntudatát. Célját egyébként igen hatásosan elérheti vele, csak a másik fogja úgy érezni, hogy folyamatosan kihasználják.

Címkék:
 


Véleményed?

Játékos randik - társkeresés rendhagyó módon!

Társkereső vagy? Mit szólnál egy remek hangulatú estéhez, társasjátékokkal, egy csapat társkereső társaságában? Budapest legkülönlegesebb ismerkedős estéje vár, tarts velünk a személyes ismerkedős programokon - itt mindenki 3 dimenziós! Részletek...

tic tac toe 1777815 960 720

Túrarandik ősszel és télen!

Kellemes program, ahol mindenki társkereső: ez a Randimásképp. Programjainkon lazán, kötetlenül, játékosan ismerkedhetsz, nem kell szemtől-szembe randiznod senkivel, és a futószalagos sablonokat is otthon hagyhatod. Mintha egy baráti csapatban lennél, kipróbálod?Budapest környékén kirándulunk!

walking 1149747 1280